Un urs dă târcoale Spitalului de Pneumoftiziologie de la Bisericani

Un urs dă târcoale de câteva zile Spitalului de Pneumoftiziologie de la Bisericani, animalul fiind zărit în proximitatea unităţii sanitare de cadrele medicale care au sunat la 112.

În noaptea de luni spre marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ a emis două mesaje RO-ALERT prin care erau semnalată prezenţa ursului.

Oamenii erau avertizaţi să nu iasă din locuinţe sau clădiri, să nu încerce să fotografieze sau să hrănească ursul şi, pe cât posibil, să protejeze animalele din gospodărie.

Urşii şi-au făcut apariţia, anul acesta, în zeci de localităţi din judeţ.

ISU Neamţ a emis peste 120 mesaje RO ALERT prin care era semnalată prezenţa animalelor în zonele locuite.

Nici municipiul Piatra-Neamţ nu a scăpat de prezenţa urşilor, fiind emise, doar în ultimele luni, 10 mesaje RO-ALERT prin care cetăţenii erau avertizaţi de prezenţa animalelor în diverse zone periferice ale oraşului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Pina la urma o sa termine târcoalele, conform vechiului banc.

  2. Cresterea fantastica a cantitatii de deseuri alimentare a reprezentat pentru multe animale o tentatie prea mare. Aceasta e cauza nr.1 a vizitelor lor pe teritoriul altfel evitat cu grija al comunitatilor umane.
    Cauza nr. 2 ar putea fi renuntarea la obiceiul sanatos de a amplasa mancare pentru aceste animale chiar in padure, ca ele sa nu mai coboare in orase.
    Ar putea fi numita si cauza nr.3 in extremele meteo care au bulversat tot ce inseamna viata, nu numai patrupede. Si o a 4-a, deloc de neglijat si cu efect de asemenea si asupra oamenilor, tehnologia GSM, 5G etc, cu antenele care perturba mediul electromagnetic.

  3. relocati-l intr-o zona mai salbatica si hraniti-l cateva zile. le-ati distrus habitatul. omul este cel mai rau animal.

  4. Vrea si el un consult medical,dar nu are trimitere de la medicul de familie !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.