Una dintre fiicele lui Dan Voiculescu își face fermă fotovoltaică

Dana Voiculescu, fiica omului de afaceri și politicianului Dan Voiculescu, se pregătește să intre pe piața energiei regenerabile cu un proiect mare. Ea intenționează să construiască un parc fotovoltaic în localitatea Periș, lângă București, în urma unei investiții de aproximativ 90 de milioane de euro, conform documentelor consultate de Profit.ro.
Firma PFV Peris One, unde Dana Voiculescu deține 65% din acțiuni, planifică să dezvolte un parc fotovoltaic cu o capacitate de 115 MW pe opt parcele de teren arabil din Periș. Proiectul include și o unitate de stocare a energiei pentru a optimiza producția de energie electrică din surse regenerabile. Investitorii iau în considerare transformarea terenului folosit în prezent pentru agricultură într-un parc fotovoltaic, iar suprafața totală depășește 100 de hectare.
Dacă proiectul va fi finalizat, parcul fotovoltaic al Danei Voiculescu va fi unul dintre cele mai mari din România. În prezent, cel mai mare parc solar din Europa de Sud-Est se află în Rătești, județul Argeș, și are o capacitate de 155 MW, fiind rezultatul unei investiții de 98 de milioane de euro.
Dana Voiculescu a înființat firma PFV Peris One în 2022, alături de alți parteneri. Proiectul este gestionat de Dan Mihai Toader, care a fost director general al Companiei Naționale Poșta Română și a fost condamnat în 2015 pentru abuz în serviciu. În echipa proiectului se află și Georgiana Mironescu, cunoscută pentru activitatea în Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului și în industria publicitară.
Într-un context mai larg, guvernul a alocat fonduri importante proiectelor de energie verde prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Mai multe companii străine și-au anunțat interesul pentru piața românească a energiei regenerabile, inclusiv dezvoltatori de proiecte fotovoltaice și fonduri de investiții.
În paralel, Dana Voiculescu a extins și în domeniul financiar, deținând un Institut de Finanțare Non-Bancară și altele. Totodată, firma Dream Film Production Company, cu legături la familia Voiculescu, a achiziționat terenul unei foste fabrici de conserve alimentare din Buftea, într-un alt proiect de investiții diversificate.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Cosmin Pam Matei 4692 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Când ai „o pornire buna”, cu un sac de bani, banii se înmulțesc, nu-i asa?

 2. Deci se scoate din circuitul agricol 100 ha ca sa ce? Chiar ati inebunit? Mancati kwh in loc de paine? Si cine e implicat? Fata unui imfractor, alt infractor si o din publicitate. Atata s-a putut. Data viitoare se scot 1000 ha. Ca tot se aduc cereale infestate de la altii.

 3. Daca o …ca Dan Mihai Toader e manager de proiect,s-au ars;afara de niste gipane si bani iuropeni dirijati catre Antene,conform obiceiului stramosesc,de a transforma vinul in apa
  Vorba lui Chicos Rostogan: ” că-z fără instrucţiune şi educăţiune, un popor doară e învins astăzi în lupta pentru existenţă, şi cine-i învins, apoi acela dă-l dracului! ‘

 4. Cine crede ca Antenele nu produc nimic pentru patron nu au multa minte. Daca nu curge, pica! Si asta de ani multi gratie multimii de talambi care casca ochii din zori pana-n noapte la gargara simbriasilor patronului. Iar patronul rade in barba de asa pleashca.

 5. Partea bună e că face totuși ceva comparativ cu alții.

  Partea nasoală e că ceea ce face nu e prea grozav (investiție inițială mare, eficiență scăzută – ești la mana vremii, recuperare investiție într-un timp indelungat dacă e norocoasă, teren blocat vorba lui Ghould, deșeuri multe peste 2 decenii samd).

  Partea amuzantă e că anteniștii devin ECO-CNN, adică progresiști în toată regula. Nu degeaba e poreclit dom’ Voiculescu – Varanul (trăsăturile cameleonice se transmit și în familie)! 😄

 6. Hai ca nu o sa mai fie mult si se va repeta confiscarea propietatilor ,averilor si al afacerilor, exact ca in 1947.Atunci lumea intradevar va devenii egala si se va termina cu aceasta diferenta destul de mare intre romani.Sigur ca au existat si afaceri facute corect si cinstit ,dar majoritatea lor au fost facute prin jmecherii si ilegalitati.

 7. @ Nu i-au zis ”îngrășătorie de volți”, ! ”Ia volt” a venit cu electificarea, ca și nemții, ?

 8. @ Deci, lumina de la apus a venit cu ”Ia volt” , lumină de noapte, cu ”efecte” pe ,,lumina de la Ierusalim”, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.