Undă verde la liberali pentru comasarea alegerilor

PNL a decis, miercuri, începerea discuţiilor în coaliţie pentru comasarea alegerilor.

Liberalii au votat, în şedinţa Biroului Politic Naţional, în unanimitate, pentru mandatarea conducerii partidului privind începerea discuţiilor în Coaliţie pentru comasarea alegerilor.

De asemenea, liberalii au votat în şedinţa conducerii partidului pentru organizarea a două zile de vot pentru cetăţenii români din Diaspora la alegerile care vor avea loc în 2024.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că juriştii liberali au analizat proiectul de comasare a alegerilor şi au transmis că nu este nevoie de o modificare legislativă pentru acest demers şi „nu există niciun fel de piedică sau limitare legislativă”.

„Am discutat cu juriştii noştri, echipa de jurişti din grupurile parlamentare. Au analizat acest proiect de comasare şi nu este nevoie de nicio modificare legislativă, nu există niciun fel de piedică, de limitare legislativă”, a afirmat Ciucă, după şedinţa conducerii PNL.

El a precizat că singura lege care trebuie modificată este Codul administrativ.

„Această lege oricum trebuie modificată pentru că acolo s-au produs nişte decalaje, având în vedere că în pandemie validarea primarilor s-a produs cu întârziere. Ca atare, că se comasează, că nu se comasează, legea la Codul de administrativ va fi modificată oricum”, a explicat Ciucă.

Conform lui Ciucă, o variantă „posibilă” şi „benefică” ar fi comasarea alegerilor europarlamentare cu locale, dar există şi celelalte variante în analiză.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

17 Comentarii

 1. Nu am Intzeles Nimic ! Ce alegeri se comaseaza ? Eu am Notat pe Calendar când sunt Alegeri Europene , Alegeri pentru Primărie . Alegeri pentru Deputati si Alegeri pentru Presedinte !

 2. Asta inseamna cheltuieli prea mici si smenarii mai mari la alegeri……[Rumburak]

 3. Daca Alegerile Europarlamentare se Comaseaza cu Alegerile pentru Primărie pe 9 iunie 2024 este mai Bine ! Sa o Avem pe Gabriela Firea , mai Repede la Primărie !

 4. Dar de ce se mai fac ei că organizează „alegeri”? 🤔

  De 34 de ani tot aceiaşi ies de fiecare dată. Cu banii ăştia mai cumperi nişte televiziuni şi nişte jurnalişti independenți şi deontologi.

 5. Comasare= o tocana sau ghiveci de rahat amestecat cu ciuperci, minciuni și nimic dezbatere electorală în fata cetățenilor? Asta chiar e bătaie de joc pentru cetățenii din Romania! Tocana sau ghiveci împuțit oferiți, cetățenii vă oferă prioritate la containerul istoriei ambelor satre, ambelor clanuri infractionale! Felicitări, doar containerul pute de putreziciuni și infecții. P.s. tot ce contaminează, se combate și elimină forțat.

 6. Firea si Geoana fac presiune pe Ciolacu spre a propune un candidat comun cu PNL in persoana lui N.Ciuca .Geoana si Firea o data intrati in lupta alegerilor fie ele si preliminare in PSD distrug orisicare carte cistigatoare a lui Ciolacu la functia prezidentiala .Presiunea este cu atit mai mare cu cit Ciolacu se impotriveste .Comasarea alegerilor ceruta de la Bruxelles si nominalizarea lui Ciuca ca si candidat coomun al Aliantei nu ii convine lui Ciolacu .Oricum , o data cu intrarea lui Geoana in joc ,Ciolacu nu are nici o sansa asa cum nicio Simion nu are pe masura ce Sosoaca creste in sondaje exact cu atit cu cit pierde Simion .Toti candidatii isi impart procentele perechi- perechi .Geoana versus Ciolacu ,Simion versus Sosoaca si Drula versus Ciuca . Accederea in turul doi este miza .Kelemen deja joaca cartea Opozitiei unite AUR ,UDMR,USR si Sosoaca intelegind cit de importanta devine sustinerea in turul doi a lui Simion .Cartea comuna PSD -PNL scoate definitiv din joc UDMR care nu va mai intra in Parlament dar care impreuna cu USR vor incerca sa sprijine punctual candidatul AUR (daca nu cumva apar niste dezvaluiri ce il scot in afara legii ).Practic se joaca Rusia (Ungaria ) versus Romania lui Ciuca .

 7. undă verde pentru câștigare n-au dat?
  la ce să mai votăm dacă tot vin unde verzi?

 8. Puteți să faceți o sută de comasari, că degeaba, veti ajunge la lada de gunoi a istoriei…

 9. Bai jigodiilor, nu vrem alegeri comasate sa luati voi voturi nemeritate!

 10. CRIMINALII IDIOTI cred ca vor mai ajunge la butoane vreodata… !

  Or sa va fie ,,comasate” eshafodurile ca sa fiti spanzurati cate 10 odata, pentru ca Romania este plina de CRIMINALI IDIOTI TRADATORI si RETARDATI, si dupa marea DERATIZARE Romania sa inceapa refacerea, fara sa piarda mult timp asteptand sa va vada spanzurati !

  Si cate 100 pe zi este posibil si util pentru viitorul Romaniei !

 11. Dacă nu comaseaza alegerile, ca sa tragă tovarasii primari pentru speciala și doctoratul lui nea Nicu, PNL poate lua sub 15% la europarlamentare. Cu alegerile comasate, deci cu primarii interesați sa tragă si pentru mafia din partid, poate iau un 20%. Da’ probabil ca nici primarii nu vor sa ia în plex valul de furie al votanților care poate duce AUR la 25%. De ce sa n-aiba niste locale linistite după ce ,,romanii” si-au mai potolit nitel obida? In cazul in care nu se comaseaza alegerile, de urmărit plecările dinspre PNL spre PSD și AUR. Si daca PNL ia mai mult decât a luat PDL în 2012.

 12. …mamaaaa!, ce juristi aveti!…numai unu si unu!…nu e nevoie de modificari legislative dar trebuie sa modificam codul administrativ!…vedeti ca este o decizie ccr din 2012 care, in motivare, va explica de ce nu pot fi comasate alegerile, tine de respectarea unor termene peste care se suprapun alesii proaspeti cu cei vechi…in plus, daca lasati doua zile numai pentru diaspora, este discriminare, nu trece de curte!…abia astept sa scap de voi!…

 13. Comasarea Slegerilor , înseamnă un Castig de 750 de lei ! Mai întrebări Lumea !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.