Undă verde pentru urmărirea lui Cîţu – primul pas

Comisia juridică a Senatului a dat, miercuri, în unanimitate, aviz favorabil solicitării DNA referitoare la efectuarea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator, acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID.

Punctul de vedere al Comisiei juridice va intra miercuri în plenul Senatului, care va dezbate şi vota, începând cu ora 12,00, solicitarea DNA în cazul Cîţu.

Florin Cîţu şi-a studiat dosarul împreună cu doi avocaţi, la Comisia juridică, şi a precizat că este „normal” un vot favorabil pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare, astfel încât ancheta să se deruleze în continuare.

Fostul premier a susținut că şi-a exercitat atribuţiile de prim-ministru „în conformitate cu legislaţia din România”.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joia trecută, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia de vaccin anti-COVID.

Procurorii cer ridicarea imunității lui Cîțu și Vlad Voiculescu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Ce-ar fi că și corduta sa meargă în paralel cu sfântă blonda cu afaceri pe vaxxan odată cu Citu și gloata împreună cu Gheorghiță militarul doftor, numit mare șef după acțiunea vaxan?!

  2. Dragnea a intrat la puscarie pentru 3,5 ani pentru un asa zis prejudiciu de 30-50 000 de lei, prejudiciu platit.
    Sunt curios cati ani vor lua cei de la PNL si USR pentru sifonarea a vreo 2 miliarde si ceva de euro sau mai mult.

  3. Nimic. Banii au fost demult inghititi de Pfeizer si de gheara stransa pe pusculita Sterpei de la Bruxelles. Nici macar nu cred au simtit mirosul spagii alde slugoii de la Bukres. O facuyra doar ca sa fie lasati in pace cu matrapazlikurile lor meschine de burtaverzime si ipistati de la Trei Coceni, Guvernoiu Mandolina Voiculescu / USR_ Labaral.

  4. Escrocii și hoții așteaptă să se prescrie faptele după ce judecătorii se vor preface că judeca dracul știe ce și vor fi amânări peste amânări și în final: „woops i did
    it again”, respectiv îi scapă și pe cei trei că doar sunt activi prin serviciile secrete ale cine știe cărei țări. De asta nici nu le tremura chiloții pe ei. Mulțumim din inima Partidelor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.