Unde a bătut vântul mai tare. Oamenii, ca frunzele

Vântul a făcut ravagii în mai multe județe din țară, s-au înregistrat pagube materiale, din fericire nu și victime omenești.

Au fost distruse solarii și culturi, au fost  smulși din rădăcini copaci,  au fost blocaje în trafic  și s-au înregistrat numeroase pene de curent.

În județul Buzău, rafalele de vânt au doborât la pământ copacii, un stâlp a căzut pe carosabil, iar în alte zone cablurile de electricitate au fost rupte, provocând incendii de vegetație uscată.

Crengi şi copaci căzuţi peste case, reţele electrice şi conducte de gaze, panouri fotovoltaice smulse de pe blocuri, dar şi elemente de construcţie smulse de pe acoperişurile sau faţadele blocurilor este imaginea judeţului Giurgiu.

De altfel, judeţul Giurgiu s-a aflat sub incidenţa unui cod portocaliu de intensificări ale vântului în ultimele 24 de ore, timp în care vântul a bătut şi cu viteze de până la 85 de kilometri la oră.

„În urma codului portocaliu de vânt puternic emis de meteorologi pentru judeţul Giurgiu, pompierii au intervenit pe strada Tabiei din municipiul Giurgiu unde crengile unui copac au căzut pe faţada şi acoperişul unei case, dar şi pe o conductă de gaz, pe şoseaua Bucureşti din municipiul Giurgiu pentru degajarea unor elemente de construcţie de pe acoperişul unei clădiri, pe strada Tineretului unde izolaţia desprinsă de pe acoperişul unui bloc punea în pericol siguranţa trecătorilor, iar două panouri fotovoltaice s-au desprins de pe acoperişul unui bloc şi unul dintre acestea a căzut peste cel unei alte clădiri, aflate în apropiere’, se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri, de ISU Giurgiu.

În curtea Liceului Tehnologic Dimitrie Bolintineanu din oraşul Bolintin Vale  crengile unui copac au fost rupte de vânt  punând  în pericol siguranţa cetăţenilor. Pompierii giurgiuveni au intervenit existând riscul ca acestea să cadă pe trotuar şi pe cablurile de electricitate şi pe DN 41.

Nici fermierii din județul Olt nu au fost feriți de vântul puternic. De asemenea, un alt județ afectat de vijelie a fost Ilfovul, acolo unde producătorii agricoli au suferit pagube la solari, culturile  fiind compromise.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni alerte de cod galben și portocaliu de vânt în toată țara.

Au fost anunțate  intensificări susținute, cu viteze de 55 – 65 km/h, iar local de 70 – 80 km/h și, pe alocuri, vijelii.

În zona montană înaltă, au fost avertizări de rafalel  cuprinse între  90 și 110 km/h.

Intensificări susținute au fost prezente în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. De unde Solarii de Sticla ? Sticla este Scumpa ! Numai pe Vremea lui Ceausescu erau Solarii de Stcla ! Când metrul pătrat de sticla era 100 de lei vechi cu Bălcescu !

  2. Solariile de pe vremea lui Ceaușescu erau făcute din cornier și geamuri. Acum se face cu folie din plastic. Nici geamuri nu mai fabrica Romania de roșiile sunt vopsite cancerigen! Când zicea Ceaușescu că în capitalism sunt șomeri și muritori de foame, va uitați în altă parte! Succesuri leproși capitaliști hoți!

  3. 1-ALEA CU STICLĂ ERAU „SERE” NU SOLARII-SERE CALDE,SERE RECI,SERE-ADĂPOSTURI DURABILE! DACĂ NU LE DEVALIZAU „ NEAMURILE LUI MORMAN DE FIARE VECHI” -PUTEAU FUNCȚIONA ȘI ACUM ! DAR DACĂ AȘA AU FOST „INDICĂCĂȚIILE” AU PIERIT ÎN FOCUL (contra”)REVOLUȚIEI AȘA CUM AU PIERIT:LIVEZILE,FERMELE LEGUMICOLE,SISTEMELE DE IRIGAȚIE ȘI ACUMULĂRILE DE APĂ,COMBINATELE CHIMICE.METALURGICE,CFR-ul,=-=-ȘI MAI ALES ROMÂNII -ȘI AU APĂRUT -VILOAIELE UNDE „AJUTĂTORII-”ȘI-AU DEVERSAT TOATE REBUTURILE CONSTRUCTIVE-REZULTÎND CONSTRUCȚII -PUSTII,NETERMINATE,NEÎNCĂLZITE,FĂRĂ DRUMURI,CANALIZĂRI-UTILITĂȚI –ȘI AU APĂRUT „FRUCTE,LEGUME,CARNE,ALUATURI,-TOATE CU MINUNATELE ȘI DEMOCRATICELE E-URI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.