Gen. Mîndrescu. „Rusia planifică o strategie împotriva României”

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, spune că relaţia bilaterală dintre România şi Rusia s-a deteriorat şi mai mult, în contextul războiului din Ucraina.

Kuzmin s-a arătat deranjat de atitudinea fostului ministru de externe Bogdan Aurescu, în prezent judecător la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga.

”A spus, cu spume la gură, vina pe Rusia pentru ceea ce s-a întâmplat la Bucea, fără nicio dovadă.

România s-a adresat justiţiei internaţionale în legătură cu crimele de război de la Bucea, iar Valeri Kuzmin nu uită acest lucru.

„Condamn ferm atrocităţile comise în Bucea şi în alte oraşe ucrainene, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Toţi autorii unor astfel de crime internaţionale trebuie traşi la răspundere în justiţie. România susţine pe deplin investigarea amănunţită a acestor fapte de către Curtea Internaţională de Justiţie”, a scris Bogdan Aurescu în aprilie 2022 pe Twitter.

Kuzmin susține în continuare că nu există nicio dovadă care să susțină că militarii ruși ar fi ucis civili. 

”…tot ce s-a întâmplat la Bucea „a fost organizat de agenţiile de PR din Ucraina şi Marea Britanie”.

 „Nimeni nu poate acuza Rusia că a sabotat relaţia bilaterală cu România” 

„Eu de când am ajuns aici, în 2016, am încercat de multe ori şi n-am reuşit să organizez o şedinţă a Comisiei interguvernamentale româno-ruse care se ocupă cu problemele economice, tehnice şi ştiinţifice. N-am reuşit”, s-a plâns diplomatul.

„Foștii parteneri români continuă să scoată, cum se spune la noi, o pisică moartă de la naftalină”, a spus Kuzmin despre tezaurul României și refuzul Rusiei de a-l returna.

Dar Radu Tudor este de părere că prin această declarație ar începe etapa a doua a războiului hibrid între România și Rusia.

„În plus, spre bucuria și satisfacerea completă a partenerilor, până de foarte curând, partea română a scos periodic de la naftalina pisica moartă, cum se spune în Anglia sau cum spun foștii mei prieteni palestinieni”, a spus Valery Kuzmin, făcând referire la tezaurul României.

Generalul Mircea Mîndrescu a afirmat, la rândul său, la Antena3CNN, că această declarație ar face parte, de fapt, din cadrul strategiei pe care Rusia o are împotriva țărilor democratice, inclusiv România, scrie stiripesurse.ro.

„Putem fi siguri de o chestiune, că nu este întâmplător și că există o strategie în ceea ce privește chestiunea hibridă, chestiunea de influență pe care rușii o planifică și o desfășoară împotriva tuturor țărilor democratice printre care și România”,  a spus generalul Mircea Mîndrescu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

40 de Comentarii

 1. …daca vati citat din radu tudor si generalul de carton mandrescu s-a dus dracului toata constructia articolului…omul a spus cateva adevaruri, nu rusia s-a luat la tranta cu cociocul, ci exact invers a fost, nu rusia a hotarat sa intrerupa relatiile economice ci idiotii nostri samd…

 2. Mda,.. și ai tras evident concluzia că rusul te va ataca și călca in picioare.. Păi nu e nevoie bre.. Mai mult prăpăd decît politicianul romîn nici rusul nu poate face..Mai vezi cum stai după ce plătești la american miliardele și valoarea vaccinului.. Plus ai altele mai grave in buget care-ți vor găuri buzunarele.. Deci mai ai nevoie de un aurescu cu bube-n cap, sau de războaie ??

 3. ”Radu Tudor este de părere că” … ”Generalul Mircea Mîndrescu a afirmat, la rândul său, la Antena3CNN” … pe bune???? cine PLM îi bagă în seamă pe ăștia de la CNN-ul lui PSD-Voiculescu????

 4. Kuzmin este un diplomat prost ca se amesteca in laturile rusofobilor rumini….Nu intelege ca Aurescu si cei ca el dau din coada, se gudura la
  americani pentru functii platite cu sute de mii de dolari…Aurescu este un trepadus incompetent, cu o figura de copil retardat….dar cu spate Securist, cum sa nu injure prosteste Rusia cand Occidentul il umple de onoruri si de bani?

 5. Ajențâ CIA or inșieput a pune paii pi fuoc! Atențàie tăntălăi putinofuoghi dorniși di ciomăjialâ cu rușii!…

 6. Romania nu va mai primi niciodata tezaurul dus la Moscova. Mincinosi si hoti prin definitie rusii nu mai dau niciodata inapoi din ceea ce fura.
  Asa-zisul tezaur al lui Priam adus de Schlimann din Troia care era expus la Berlin, a fost jefuit de rusi pe timpul ocupatiei, a fost ascuns multi ani, iar acum expus cu nerusinare la Moscova. La fel refuza sa-l inapoieze.
  Asta este mentalitatea muscaleasca: sa fure……[Rumburak]

 7. În sfârșit îmi încep și eu ziua zâmbind. Cotidianul citează din gândirea ganditorului anal ist mili țar Radu Tu Dor și iar Dor tot cu NATO calator și a geniului strategic, generalul de rezerva, fără statut de titular, Mandrescu, mândria armatei Romane și a transportatorilor de grâu ucrainian. Am totuși o nedumerire. Cum de nu e prezentata și opinia lui Bogdan Chiriac sau a sondorului de serviciu în slujba securității și a manipulării, Pielea Tabacita Pieleanu?
  Pw. Normal era ca știrea sa fii apărut ieri, fiindcă ieri a fost Ziua Internațională a rasului.

 8. Ce-a spus rusul, ce-a spus Mandrescu si ce-a priceput autorul cu titlul sau!!!

 9. De 2 ani de zile Europa zis civilizata face o CENZURA rusinoasa a Mediei ruse, adica isi bate joc de noi….De 2 ani de zile Europa zis civilizata PUTE rau!!….Gradinita de copii NATO este penibila, parca produce drogati???

 10. Kuzmin e o marioneta in uniforma tarista,nu are nici o idee proprie,ii vine totul pe hartia cu indicatii de la MAR rus

 11. Kuzmin e o marioneta in uniforma tarista,nu are nici o idee proprie,ii vine totul pe hartia cu indicatii de la MAE rus

 12. Ești bâlbâit sau care-i treaba? Te crezi mai credibil dacă repeți aceeași idee ca pe vremea lui Ceaușescu? Azi aceasta metoda mai e folosită doar de WC GIGI24 și Ioropa FMM

 13. RROMANICA ISI INCHIDE AMBASADA LA MOSCOVA !!! RUSIA ESTE EXPULZATA DIN RROMANICA !!! S-a INCHEIAT DIFERRENDUL DINTRE CELE DOUA TARI !!!

 14. Desi Ro. este intr-un ” Rahat ” ,pana peste urechi – Romanii se pricep la toate ,si-l judeca pe Cuzmin – el apara interesele Rusiei ,este diplomat rus ( normal ) – si acuza Rusia .
  Nu ne dau inapoi Tezaurul – Vai Vai !! Cum dracul sa-l dea inapoi cand tu Ro. – o potaie jigarita ,mereu dand din coada si servil USA, pana dincolo de orice demnitate si mandrie – te ratoiesti la Rusia .
  Desigur Articolul 5 – Nato – te apara – cata naivitate sa crezi in Americani – In toata istoria lor si-au aparat interesele lor . Ce interese au un Ro. ? doar sa dam miliarde pe chitante ,
  Sapca , si casele furate a lui Johanis , covrigii lui Ciolacu , Bocancii lui Ciuca – Eroul , padurile defisate de austrieci , Perolul si Gazele ,tot de austrieci traficate – astea da interese .

 15. Odata ajuns la CIJ,Bogdan Aurescu „condamna ferm „atrocităţile comise în Bucea şi în alte oraşe ucrainene, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”.Ce inseamna „ca urmare a agresiunii,Rusiei”?
  Automat o agresiune inseamna si crime de razboi?Atunci ar insemna ca primii criminali de razboi din lume si nenumarati,sunt americanii care au facut nenumarate agresiuni inclusiv aici linga noi,in Iugoslavia!
  Trebuie artata legatura de cauzalitate intre crima de razboi si fapta ca si rezultat.Deci se poate presupune ca oricare soldat sau soldati fie Rusi fie altii au facut acolo crime de razboi.
  Aurescu nu a cercetat nimic acolo,ca dovada „România susţine pe deplin investigarea amănunţită a acestor fapte de către CIJ”.Dar investigheaza,domne ,si dupa aceea vorbeste!Vino cu dovezi,ca de asta esti platit,pe dovezi nu pe vorbe din burta grasa,pe demagogie si „doctrine”gata construite!
  Ne balacim cu placere in politici facute de unul ca Iohannis,sau ajunsul „judecator”Bogdan Aurescu!
  Datorita lui si securitatii active din Romania sunt 4-5 milioane de romani ce au fost dusi din tara,sa ramina ei ca sobolanii cu falcile roz!
  Ei si cu CIA incalecind tara ns.,pe care ii somam sa nu mai bage cu NATO ,Romania la mijloc,ii somam pe ei si politicieni sa nu mai permita folosirea tarii ns.ca tampon in conflictele lor intrucit ne-au dus la indatorare,jaf si saracie prin cls.politica ,luindu-UE petrolul,gazele,padurile,impartind cu Ursula si slugile ei la UE toata Romania,potrivit dorintei lor de a fi la catarama cu Zelenski si SUA.
  UE isi bate joc de noi cu Ucraina si Austria,stopind schengenul in timp ce ucraina are mai multe drepturi decit noi.Sua in tandem cu Britania dirijeaza politica UE si a coruptei ursula si a davosului ,Romania o anexa explotata.

 16. Ei bravos!
  Rusia planifica strategii si para-strategii impotriva tuturor statelor care alta data erau pe post de lachei ai Moscovei. (Exceptie face bineinteles Hungaria cea orbanoasa)
  Romania are vechime ceva mai mare la strategiile muscalesti inca din 1968, dupa atitudinea lui Ceausescu care s-a opus invaziei Cehoslovaciei……[Rumburak]
  De atunci Romania le sta in gat rusilor precum sobolanul acela care urca si coboara pe esofagul muscalesc.

 17. nu sunt politician ..cu atat mai putin …polemist…Rusia nu are nevoie de o strategie pentru Romnia…ce cred geberalii rusi despre Romania a spus o un general rus (ANDREEV ..se pare ca se numea ) acum vreo 30 de ani…in 24 de ore suntem la Bukarest…nu s rusofil au rusofob incerc sa fiu ….cu [picioarele pe pamant.Imi amintesc ca pe vremea aceea in bobor se vorbea ca detinem o arma minune ..care spulbera enamicu ..de nu ramane nici oscior din …carnea luia..alleluia.

 18. Cine a văzut fotografiile de la Bucea nu trebuie să aibă nicio îndoială că a fost o manipulare jalnică a seviciilor ucrainene şi britanice. S-au inspirat din scenariile unor filme istorice, când erau omorâte ciori şi pese din loc în loc pe treptele palatului regal să arate populaţiei că regile le va aduce pieirea. Aşa erau şi acei morţi aşezaţi din 20 în 20 de metri şi pe o parte şi pe alta, adică aşezaţi proporţional, plantaţi din loc în loc, nu erau gămezi cum sunt cei împuşcaţi la bulucială ca să scape de moarte. Toţi erau cu faţa spe o anumită direcţie. Era o făcătură ordinară pe care domnul nostru Bogdam Aurescu căuta să ne manipuleze.

 19. @ maftei Vasile 11:06
  E vorba de generalul Alexander Lebed.
  El a venit în Transnistria și a făcut ordine, când tot felul de exaltați PERNICIOȘI (mulți Urcaci printre ei !) se gândeau sa atace Pișinăul, ba chiar și Bucureștiul, măRog…😜
  {●RăuPorKKaK-UrKaK BuimaK-RăuPorKKaK ●}

 20. Am crezut multă vreme că Dumnezeu ne-a dat gură ca să ne putem hrăni cu ea. Că ne-a dat-o ca să şi putem vorbi, nu sunt foarte convins decât dacă a vrut să ne facă o imensă favoare, un bonus ce ar fi urmat a-l împărți noi între noi în mod egal, oferit din inimă din înalta-i bunăvoință şi mărinimie. Şi noi ce am făcut cu acest bonus? Să credem acum că, făcând aceste mari minuni pentru noi, a vrut să favorizeze pe unii, defavorizând pe alții, ar fi un act blasfemiator. Hm! Mai medităm şi noi puțin!?

 21. @ vasile 11:16
  Ba chiar, în filmarea făcută din mașină de o TV din Italia, se vede în oglinda retrovizoare cum sacul se miscă dând să se ridice după trecerea automobilului…
  A INVIAT MORTU’, măRog…😜
  {● RăuPorKKaK-UrKaK BuimaK-RăuPorKKaK ●}

 22. Știați că nici până nici in ziua de astăzi nu sunt edintifacate numele de familie a victimelor de la Bucea?
  In timp de două zile,după ce rușii au ieșit de acolo,primarul localității na făcut nicio afirmație..Posibil că toți știu că e o înscenare dar se fac „morți in păpușoi” Adică nu știu nimic..

 23. Parafrazandu-l pe Ostap Bender, pozitia guvernului rus este ca daca tezaurul nu e, inseamna ca nici n-a fost!
  Acum se pune problema ce se mai poate face din punct de vedere practic…probabil, nimic. Oricum nu e deloc exclus ca peste ceva timp sa primim acelasi raspuns de la Londra, in legatura cu aurul romanesc depozitat acolo.
  Insa exista ipoteza destul de coerenta ca aurul romanesc a fost folosit de bolsevici in 1917 ca sa plateasca Germaniei oprirea ostilitatilor, in vederea pacii de la Brest-Litovsk. Germania pierzand apoi intr-un final razboiul, la randul ei a folosit acest aur romanesc pentru a plati despagubiri Antantei, recte Frantei si Angliei. Asadar aurul romanesc nu are cum sa mai fie la Moscova.

 24. Un stat, cica roman, nu ca planifica, dar si pune in practica strategie dupa strategie impotriva Romaniei si pentru iZgonirea romanilor din tara.

 25. Asa e vasile, la Bucea or fost omorati o groaza de soldati patrioti rusi, care salvau ce mai gaseau si ei prin casele oamenilor de acolo, si dupa ce i-au omorat (ucrainenii si britanicii), i-au imbracat in haine ucrainene si i-au amenintat sa nu zica ca-s rusi, ca-i omoara iar…Si ui-te asa, saracii rusi, morti de spaima, au strigat catre trusturile de presa occidentale, ca ,,iaka suntem niste ucraineni omorati de rusi”, dupa care radeau de se prapadeau!!!

 26. @Năvrăpăscu
  Ba primarul din Bucea a afirmat dupa plecarea rusilor ca totul e in regula, si abia dupa aia s-au gandit aia sa faca organizarea teatrului, cu poze si filmari.

 27. Poate nu vreti sa pricepeti generalilor si analistilor, nu intereseaza pe nimeni ce vorbiti pentru ca nu spuneti nimic.Da , ce ati facuta pace cu a3 , ca parca nu i mai suporta Nistorescu.Sau ordinele nescrise se executa mai ceva ca alea scrise?.Ofticosilor , suntei plini de nervi , ati vayut un interviu adevarat cu intrebari adevarate si raspunsuri pe masura.

 28. Aurescu a vorbit aiurea despre Bucea fara sa aiba nici cea mai mica dovada. Dar tace malc cu privire la masacrul din Gaza, executat de cei din aceeasi neam cu el. Halal judecator, halal dreptate pe Pamant!

 29. Khazarul Aurescu si-a primit rasplata pentru serviciile aduse si acum se crede pe cai si mai mari! Sictir, tradatorule! Cat despre Mandrescu, s-a metamorfozat si el (ca si Grumaz) din „dusmanii NATO” in pupincuristii americanilor. Slava tradatorilor de neam si tara! Ori sictir?

 30. Gen. Mîndrescu = un IMBECIL care vrea sa terorizeze poporul roman pentru a ajuta la stapanirea lui prin dezinformare si teroare.

 31. Aurescu, o tine langa cu Bucea, in timp ce in mana stanga tine fiola primita de la Colin Powell pentru procesul ce nu a mai avut loc. Continua sa faci propaganda bueyete, noi te credem. vasnic cretin!

 32. Mîndrescu, de unde ai scos-o p-aia cu România țară democratică? Nu există așa ceva, e o himeră!

 33. Pai acolo au murit oameni torturati cine i-o omorat iar fete de 14 ani au fost violate de soldati rusi. Sunt marturii pe internet. 500 de prizonieri printre care si copii au fost impuscati de la distanta f mica. Relatiile romane – ruse raman inghetate pana la solutionarea pactului Ribbentrop – Molotov cat si la inapoierea tezaurului României pe care marea regina a Romaniei, Maria l-a dus la bunul și onorabilul tar rus Romanov pe care bolsevicii l-au asasinat cu 100 de gloante intr-un beci si apoi au devalizat trenurile sigilate regal cu tezaurul Romaniei adapostit sub paza in gara din Moscova. 94 de tone de aur au fost refuzate de Stalin Romaniei dupa ce salbatic și abuziv Rusia a ocupat Basarabia romana.

 34. Care „tezaur al României pe care Rusia refuza sa-l restituie”?!!! DE UNDE „ROMÂNIA”, care la vremea respectiva NU EXISTA? si cretinul de Aurescu uita ca Românnia a luptat, din 1941 si pâna la 23 August 1944, împotriva URSS si-a fost codamnata la despagubiri de razbo!!!? sau ca TRANSILVANIA E ROMÂNNEASCA DATORITA LUI STALIN?!!! si de unde i s-a nazarit de-un „masacru” la Bucea?

 35. foarte bine ca,ati dus tezauru la tusi.acum trebuie ca romanii sa plateasca pentru cit el a fost tinut acolo,cite 200mil dolari pe an.in aceste conditii,romanii sint datori cu 25miliarde dolari.despre nwo in tomania nu se face nimic,lumea nu se injecteaza,romanii o duc chiar bine,primesc 1200e penyru una rabla pe care o vumpara cu 200e(anunyuri invpiata unirii bucuresti),su salarii dolofane,pot calatori.sfstuim sua sa deschida granitele pentru romani,ar putea primi 3mil romani meseriasi anticomunisti(jegurile le returnati).ue le da miliarde multe romanilor,romanii se lauda ca au intrecut germania.romanii tot cu coada pe sus,vor vrea sa faca legea in ue.pune i la masa,o sa vrea sa ti ia si casa.despre razboi,daca va fi va fi bine.vor fi chemati la arme,va fi aglomeratie mai mica in bucuresti.sint vremuri comice.85000securisti in romania nu i cam mult?da,dar cine sa mai conduca?daca i scoateti pe securisti,nici o onstitutie nu va mai avea lucratori.ramin haimanalele,snticomunistii si pupincuristii.mai facem si noi procesul comunismului in romania?al mineriadelor?al lovilutiei?halal tara.

 36. @Degetel, muica, la 1859 era vorba de PRINCIPATELE ROMÂNE UNITE, nu de România, care înca nu exista. Si „turnul sfatului”, din care citezi tu, nu-i o publicatie neo-legionara? De mârlaniile interbelice ale României fata de Moscova, ai auzit? de 22 iunie 1941, „ordon, treceti Prutul”? de Muzeul national de Arta, care expunea, la vremea lui Gheorghiu Dej-Ceausescu, Tezaurul de la Pietroasa, parte IMPORTANTA a Tezaurului (care n-avea cum sa fie mare, fiindca tarile române fusesera numai 2 – ca Transilvania era-n mod traditional sub Habsburgi, si România pâna la 1918 nu se-ntregise -, sute de ani sub otomani si polonezi, si iar sub otomani, care le jefuiau si incendiau -sate si recolte -, si carora le mai si plateau tribut …)?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.