Disputa pe dată. Tudose. ”Miniștrii liberali pleacă acasă în ziua aia, nu mai discutăm”

Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, a comentat situația coaliției, miercuri, la B1 TV.  Eurodeputatul sugerează că miniștrii liberali ar trebui remaniați dacă blochează HG privind data prezidențialelor: „Dragoste cu sila nu există”, spune Tudose.

La nivelul coaliției fusese stabilită inițial luna septembrie ca fiind cea optimă pentru organizarea scrutinului prezidențial, insistă Mihai Tudose.

Întrebat dacă un refuz al miniștrilor liberali de a aviza HG privind data alegerilor prezidențiale ar provoca un blocaj în coaliție, Mihai Tudose a răspuns:
„Evident că da. În momentul în care unii miniștri se opun deciziei politice a prim-ministrului și a Guvernului, acel guvern nu mai e funcțional. Adică, eu am fost prim-ministru, dacă un ministru nu accepta o Hotărâre de Guvern necesară, stabilită și dorită de conducerea Guvernului, pleca acasă în ziua aia, nu mai discutam”.

„Dacă judecăm normal, corect și matematic și politic, această coaliție este soluția de guvernare a României și astăzi și mâine și pe termen lung pentru că ăsta e rezultatul votului românilor și nici pe viitor nu se întrevăd alte posibilități.

PSD a intrat la guvernare și stăm pentru a asigura stabilitatea țării și în relația cu partenerii externi și economic și militar, trebuie să fim un factor de stabilitate pentru că avem o mare relevanță politică, economică, strategică în contextul actual.

Dacă cineva dorește să părăsească guvernarea, până la urmă dragoste cu sila nu există și intrăm în jocul democratic”, a conchis Tudose.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

  1. Borfașii din guvern și parlament, au schimbat data alegerilor pentru Cotroceni, din decembrie când era, în luna în care li se scoală lor!

  2. Tudose un batran golan nu recunoaste ca s- au folosi de liberali sa castige ce au vrut si cum au vrut si acum le dau un sut.

  3. In guvern nu e loc de politicieni cu coloana vertebrala, nu voteaza cum ordona mafiotii psd-isti, pleaca acasa. Coalitia nu e decat o subordonare a liberalilor care au renuntat la identitatea lor politica. Oricum, mai importante decat politica sunt ghesefturile clanului comasat.

  4. De ce a acceptat PNL să guverneze cu ciuma roșie? Că să aibă și ei porție din borcanul cu miere, că doar nu-l mănâncă pesedeii..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.