Unde era grenada? Ce să vezi…

O grenadă de exerciţiu a fost ridicată, joi după amiază, de pirotehnicienii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea de pe spaţiul verde al unei alei din municipiul reşedinţă, în urma unui apel telefonic care semnala prezenţa acesteia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru, după examinarea la faţa locului, pirotehnicienii au constatat că posibilul corp exploziv, identificat de un muncitor care înlocuia gardul viu pe o alee dintre blocuri, nu a pus în pericol viaţa oamenilor, însă pentru siguranţă, accesul în zonă a fost blocat.

„La faţa locului se află şi echipaje de poliţie, care au balizat zona şi au asigurat un perimetru de siguranţă. Grenada de exerciţiu, posibil din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată în condiţii de siguranţă, în vederea transportării la depozitul special amenajat. Nu au fost victime”, a precizat reprezentantul ISU Vâlcea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Nu se sesizează nimeni pentru a doua fotografie ? Chiar trimit un pompier să ridice cu mâna grenada , chiar și de exercițiu ? Suntem țară membră UE și NATO nu ? Așa se procedează în țările civilizate. De roboți nu ați auzit nu ? Ministru de interne ori e oligofren ori rău intenționat , din doua una. Statul ăsta nu mai merită să existe, pentru ce vă plătim mă miniștrilor ? Să faceți voi combinații sau să vă gestionați ministere cum trebuie. Se pare că suntem în varianta Combinațiilor.

  2. Cu fricosi rujati vrem sa refacem armata? Nu e cazul sa ne lamentam ca nu se folosesc roboti ca in vest cand grenada defensiva e de exercitiu, adica fara focos si exploziv. Intrebati-i pe cei trecuti de 60 de ani cate grenade de exercitiu nu s-au mai gasit prin poligoane si au fost scazute din evidente inainte de lovitura de stat. Intrebati-i pe genistii de atunci cum se distrugeau cele neexplodate dupa sedintele de aruncarea grenadelor. Bine, e si isteria ziaristica de vina, tot rujati lucreaza si prin redactii.

  3. Apropo,azi 6 iunie au fost atacate Romania și Bulgaria de către prietenii noștri americani!…in al doilea război mondial, efectul a fost goazinc,mii de morți… în majoritate copii, bătrîni, femei…
    Mulțumim din inimă partidului comunist american!…
    Nicio reacție a guvernului,a președintelui… nimic…

  4. Cu ani destui in urna, cand aveam 3-4 ani, am găsit 2-3 jucăria de acest gen in curte după ce sapase gradina casei tata și ne-am jucat cu ele mult timp, erau goale de conținut. Acum, când găsesc asemenea jucării, se intra in panica deși sunt goale după atâția ani. Ce ușor modifică organismul uman și psihologia menținerea terorii, ți-e frica din de umbra ta, dar te aruncă în armată pentru război sa te termine definitiv.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.