„Unde sunteţi, domnule Nicolae Ciucă, beneficiar de pensie specială?”

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, îl susţine pe premierul Marcel Ciolacu să crească taxele şi impozitele şi să distrugă mediul de afaceri din România, acuză vineri preşedintele USR, Cătălin Drulă.

„Unde sunteţi, domnule Nicolae Ciucă? Unde sunteţi în aceste zile dumneavoastră, beneficiar de pensie specială de 18.000 de lei pe lună? Sunteţi apărătorul mediului de afaceri? Sunteţi partenerul celor care muncesc zi de zi şi cărora acum le creşteţi taxele şi îi băgaţi în faliment sau îi trimiteţi să plece din ţară sau să îşi mute afacerile cum ştiu mai bine, ca să mai poată să supravieţuiască? Ieşiţi din bârlog, domnule Nicolae Ciucă, cel care aţi declarat în decembrie 2022 că acest buget pe 2023 este unul corect şi realist. Este realist să ai un deficit de 110 miliarde de lei, atât cât prognozează Finanţele, faţă de 68 de miliarde cât a fost pus în legea bugetului de stat? Asumaţi-vă! Aveţi onoarea să vă cereţi scuze şi să tăiaţi acest jaf şi această risipă a statului, fără să băgaţi mâna în buzunarul românilor. Asta ar face un partid liberal. Din păcate, la PE-NE-LE a rămas doar numele!”, a arătat Cătălin Drulă într-o declaraţie de presă.

Potrivit acestuia, „este inadmisibil că ministrul PNL de Finanţe să nu găsească alte soluţii pentru a controla gaura bugetară în afară de creşterea taxelor şi impozitelor. În opinia liderului USR, oprirea risipei din banii publici este soluţia corectă”.

„Este In-cre-di-bil unde s-a ajuns cu acest PE-NE-LE, ca să îl parafrazez pe preşedintele Klaus Iohannis, care folosea aceeaşi frază, doar cu PSD în loc de PNL. PNL a ajuns partidul care atacă mediul privat, care atacă business-ul românesc, care creşte taxe, care măreşte impozite pentru a hrăni o clientelă grasă de partid. Iată că Klaus Iohannis şi PNL i-au adus pe cei de la PSD la putere, i-au dat guvernarea lui Marcel Ciolacu, iar acum, cu ministrul Finanţelor de la PNL, Marcel Boloş, cresc taxele şi dau o lovitură economiei româneşti pentru a hrăni toate reţelele de partid care au rămas fără bani. Acesta nu este un partid liberal. Acesta nu este un partid de dreapta. Acesta este un partid care se ascunde”, a transmis liderul USR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

9 Comentarii

 1. România trăiește o tragedie identică cu perioada Basescu- Boc. Atunci s- a rezolvat problema tot pe spinarea romanilor. Azi , in 2023 , e mai greu sa iei măsuri dure , tăind pensii si salarii cand romanii văd clar ca din cauza guvernărilor FSN avand la pupitre nonvalori , Romania este pe tobogan. Romanii pricep mai ușor , dupa 13 ani , ca FSN este o platforma rusesca care promovează personaje ca Ciolan, omul cu CV- ul șters pana la 37 de ani. Niciun premier nu a incerce sa schimbe percepția României ca țara de mana a doua nefiind admisă in programul american Visa-Waver. Numai Bulgaria , Romania si Cipru nu au fost admise in acest program care ne- ar plasa in poziție privilegiata in relația cu SUA. Aceasta situație se leagă cu neadmiterea in spațiul Schengen . Si UE ne privește conform lipsei reformelor- care sperie FSN si pe rusi – ca țara de mana a doua. Dar Ciolan duce politica ,,partidului” mai departe. Așa este cand oamenii de baza de la cârma FSN sunt Buzatu, Nicolicea , Stanescu, etc , cu state vechi in PCR.

 2. @ Cei care au zis despre pensii că sunt ,,nesimțite” trebuie să înțeleagă ,de la CCR, că și nesimțirea ține de constituția fiecăruia, ?

 3. & Deci, CCR explică faptul că, ,,nesimțirea” fiind o caracteristică a constituției individuale, fiecare individ ar putea primi ,,pensii nesimțite” și în funcție de câtă nesimțirea este capabil fiecare individ, ”special”, ?

 4. parca odata am auzit cum ca ungurii ne faceau retardati, salbatici, nu mai stiu cum.
  salbatici sunt si ei, mai ales ei, dar…
  … sa fim realisti, daca ceva e bun in tara asta este pentru ca am avut o credinta, ca am suferit influente si am putut lua ce era mai bun (cel putin speram ca asa a fost) si pentru ca am avut in vremea unor domnitori vlaga in noi. avem trei specimene pe care le putem si privi si care isi doresc functii si bani. cei din umbra, cei care trag itele, rad pe fata de noi.

 5. Bai BULA!

  Cine ti-a dat tie dreptul, penalule, sa folosești 10 milioane de euro, subventie de partid, bani ciupiți de la romani, pe firmele voastre de casa si pe coruptul incompetent de Ghinea? Pwla!
  Ce a făcut asta ba de 400.000 lei pe an ? troleaza? Scrie cărți pe nume personal in timp ce fura 30.000 lei de la oameni pe luna?
  bai canaliilor!

  Vedea-v-as la pușcărie , hoți nenorociți!

  Sunteți Partidul corporațiilor si al ONG-urilor corupte.
  Partidul corporațiilor care fura zeci de miliarde de euro pe an din taxe si al ONG-urilor pe care le finanțează ele din bani furați de la taxe ca sa facă lobby legislatiilor pro-furtul lor sau sa atace afacerile romanilor si pe romanii independenți.

 6. Dar unde e werner 9 case, cel care cu miniștrii lui liberali a dus datoria publică de la 40 mild. Euro la peste 150 de mild de euro

 7. Astia de la USR au diplome dar nu au carte. Daca ii lasi fara telefoane devin subit niste talmaci.A stiut tataie Soros pe cine sa se bazeze cand a experimentat spalarea creierelor.

 8. MAI ÎNCET D-L DRULĂ ! DUPĂ ALEGERI DACĂ VEȚI PUTEA ADUNA 51% –USR+PNL+PMP + ALȚII CE VOR PUTEA ADUNA MINIMUL („NORMAL-FĂRĂ PSD ȘI AUR) SĂ VEDEȚI PUPĂTURI NECESARE ȘI OBLIGATORII! CHIAR ȘI PSD+AUR =51% ATUNCI VEȚI FI MÂNĂ-N MÂNĂ ÎN SÂNGEROASĂ OPOZIȚIE! AȘA CĂ „BATISTUȚA PE CORDIȚELE ȚĂMBĂLICE”.!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.