Ungaria a încheiat un acord final cu Gazprom pentru South Stream

Ungaria a încheiat miercuri un acord final cu Gazprom pentru construcţia tronsonului ungar al gazoductului South Stream, care va costa 600 de milioane de euro şi urmează să fie finalizat în 2016, relatează Portfolio.hu.

La eveniment au participat vicepreşedintele Gazprom Alexander Medvedev şi directorul general al companiei ungare de electricitate MVM, Csaba Baji.

South Stream va transporta gaze din Rusia către Europa, va trece pe sub Marea Neagră şi va ocoli Ucraina.

Pe lângă Gazprom, participanţii la proiect includ companiile Eni (Italia), EDF (Franţa) şi Wintershall, membră a grupului german BASF.

South Stream va tranzita Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Slovenia, urmând să ajungă până în nordul Italiei. Tronsonul din Ungaria al South Stream va avea o lungime de 229 de kilometri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.