Ungaria: Cum este posibil ca Ucraina să comploteze împotriva unui stat NATO?

Oficialii maghiari au reacționat violent după ce The Washington Post a scris că guvernul de la Kiev a plănuit aruncarea în aer a oleoductului Drujba, pe secțiunea care transportă petrol din Rusia spre Ungaria, via Ucraina.

Potrivit documentelor scurse din cadru Pentagonului (începând din luna decembrie 2022 și până în aprilie anul acesta), președintele Voldimir Zelenski ar fi propus, în cadrul unei întâlniri din februarie 2023 cu vicepremierul Iulia Sviridenko (însărcinată cu dezvoltarea economică și comerțul) ca Ucraina să arunce n aer oleoductul Drujba, pentru a opri fluxul de petrol către Ungaria, o țară care a obținut derogări de la Bruxelles pentru a continua importurile de petrol din Rusia. Datele Eurostat arată că importurile europene de petrol din Rusia au scăzut dramatic în anul 2022, însă Ungaria a importat 4,8 milioane tone de petrol, cu 1,4 milioane mai mult decât în 2021.

”Cum este posibil ca Ucraina să comploteze împotriva unei țări NATO?”, a reacționat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Budapesta, Zoltan Kovacs.

Analistul maghiar Peter Tarjanyi a scris pe Facebook că inițiativa lui Zelenski este ”o mișcare stupidă, greșită și neprietenească”. ”Înțeleg că guvernului de la Kiev nu-i plac multe dintre acțiunile Ungariei, însă asta nu justifică un asemenea plan sau o asemenea idee”. Analistul scrie că, ”pe de o parte, Ungaria a ajutat sute de mii de refugiați ucraineni în ultimele 15 luni, în ciuda divergențelor dintre cele două țări. Trebuie să înțelegem că țara noastră a trimis ajutoare, medicamente și, în cele din urmă, a aprobat toate sancțiunile împotriva Rusiei”. ”În plus, și acesta nu este un lucru de neglijat, Ungaria este un stat NATO, iar aceste planuri nu au niciun sens. Este o mare autoamăgire a guvernului de la Kiev, iar Ucraina trebuie să explice aceste lucruri foarte repede. Principala întrebare este: De ce președintele Ucrainei crede că un asemenea plan este justificat??? De ce crede că merită să riște sprijinul NATO inițiind un asemenea atac? Aștept mai multe informații despre asta”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 21

31 de Comentarii

 1. Eh, au aflat si hungurii cine sunt ukranii ! Nu trece mult timp si va afla toata lumea.

 2. Au gasit urkanii cu cine sa se traga de rama.Cu ungurii care nu se dau inapoi nici fata bruselului nici fin fata licuriciului. Ha…ha

 3. Raspunsul e simplu: Ucraina e, aproape official, al 51-ulea stat al SUA, mai ales in timpul domniei democratilor! E vizibil de pe Luna, de langa steagul infipt de Armstrong, ca Ucraina, la Washington, conteaza mai mult decat toata Europa la un loc!

 4. Titlul corect : „Ucraina: Cum este posibil ca Ungaria să comploteze împotriva NATO, din care face parte?”

 5. Hungurii sunt doar cu numele in NATO. In realitate ei sunt parte din CSI si fac numai ce li se comandsa se la Moscova……[Rumburak]

 6. Asta cu oleoductul e nimica toata ! Stati sa vedeti atunci cind un stat fascist, condus de catre o clica de criminali si inarmat pina in dinti, va ATACA un stat NATO ! Cu ceea ce li s-a dat moca in materie de armament si bani (pe banii nostri, cei care nu am fost nici macar intrebati !) si cu ceea ce le va ramine dupa ce au vindut arme si munitie „pe sest” tuturor gruparilor paramilitare din Lume si guvernelor de antropofagi de prin Africa, ucranii vor deveni practic armata cea mai temeinic inarmata (chiar daca decimata in materie de personal) din Europa, alaturi de cea a polonezilor (alti nebuni periculosi). Am mai spus-o, sa inarmezi Ucraina, dupa ce cunosti antecedentele si mai vezi si prezentul, e ca si cum Mos Craciun ar aduce in dar pacientilor de la Balaceanca sau Poiana Mare satîre si topoare !

 7. Iata cum Ungaria si-a asigurat prietenia pe perioada lunga a Rusiei ! Pe a Germaniei deja o are urmare evenimentelor din ’89. A Austriei deasemenea. Si noi ?…..noi la mijloc ! Nasol, f. nasol….Ungaria stie ca in confruntare directa cu noi nu are spor de aceea totdeauna si-a cautat prieteni puternici pe care sa ni-i opuna. Vom avea probleme in viitorul pe termen mediu si lung. Primul semn va fi ingreunarea accesului pe autostrazile din Ungaria si Austria. Blocarea catre occident urmare inexistentei autostrazilor catre Belgrad-nordul Italiei si de la Satu-Mare prin Transcarpatia spre Slovacia. Daca tot ii ajutam atat ucrainienii ar putea sa faca o sosea de mare viteza prin Transcarpatia care sa lege Satu-Mare de Mucaevo si Slovacia evitand Ungaria. Ca rezerva !

 8. Marjelanie frate cu Cu rina, adică agenți sorosisti pe acest forum!!

 9. Ucra …corect stat fascist in devenire.Va ataca Romania sa le rupa niste halci din teritoriul nostru…va
  arunca in aer oleoductul…rachetii lor ce fac prin Romania ? Ce vor muschii lor.

 10. Vă întrebați de ce nu amenință românia?…prin simplul motiv că noi nu existăm pe harta europei!…oricum ukraina nu a înghițit niciodată colonia rumania!…suntem considerați la capitolul și alții…

 11. Marjelanie, frate cu Cu rina, atenți provocatori sorosisti pe acest forum!!

 12. „Din pacate” (?? ha ha !), pina ce urcacii sa ajunga la sabotaje de oleoducte, se pare ca un Patriot a facut buba (adica tocmai bun de trimis la REMAT !) dupa ce un Kinjal, obosit de drumul lung parcurs, s-a „asezat” tocmai pe el ! Fie-i tarina usoara ! …

 13. Despre Ungaria ? Nota bene. Au inca niste oameni cu coloana vertebrala si singe in instalatie. La noi maCiuca , Circel Miolacu si „vesnic tinar si ferice”,globetrotterul JohAnnuSS niste rime . Limacsi ,tiritoare…..Respect Ungaria !!!!

 14. Multi tampiti in tara noastra…Ce ar fi sa-i exportam in UNGARIA ?

 15. Ukraina este primul stat american (neoficial) ocupat de catre Rusia.

 16. Unde sunt trolli de serviciu …bunul samaritean , corina si astfel de lighioane? At i amutit? Nu at i ptimit de la jgeab?

 17. Cum este posibil ca Hungaria, un stat NATO, să comploteze împotriva NATO? De dragul Rusiei, orice e posibil din partea Hungariei. Nu uitați, Moscalii și hungariotii provin din aceeași Hoarda Nepereche.

 18. Sandu spune:
  17 mai 2023 la 20:12 —–Dumneata tragi ceva pe nas, sau din nastere esti atit de inteligent ? Cum compoteaza Ungaria impotriva lui NATO ? Ai dovezi ,sau vorbesti doar din ce ai auzit la coltul trazii ? Ukraina intradevar comploteaza impotriva tarilor din EU ca dovada conducta distrusa de gaz care alimenta Germania si o parte din Europa iar acum au in planul lor criminal distrugerea acestei conducte care alimenteaza Ungaria .La fel atunci cind vine vorba de sabotat vedem tot ce face Ukraina cu Canalul Bastroe, unde Delta Dunarii care este de fapt teoretic protejata de Europa, va fi afectata .

 19. Nu ne mai frecati atata cu Ucraina.Ce avem noi din tot ghiveciul de acolo?Ungaria isi face o politica proprie in ue.Noi macar stim ce vrem?Intrebati parlamentarii pe care i.ati votat(personal,prin corespondenta)ce cautam noi in aceste manipulari?

 20. Chiar sunt curioasa daca ar avea curajul nenorocitul asta de clovn sa faca asta.
  Sunt curioasa si de repercusiuni.

 21. Cu Ungaria nu te pui. Nu stiu dece si cum dar nu te pui. E mai presus de orice.

 22. Si tu, profesore Rumburakm cand Marjelatu’ cand Dan Cretza, un pseudonim ‘idependent’de opinia publica…

 23. @Liber la fetițe:cu toată părerea de rău trebuie să vă dezamăgesc:cineva a avut curiozitatea să calculeze și asta,și constatarea e că România într-adevăr depășește Bulgaria,Moldova,chiar Ucraina în materie de staruri porno,dar procentul de 6,7 la mia de locuitori e muuult inferior față de cel al Ungariei care,cu 75,5 la mia de locuitori(atât la”feminin”,cât și la”masculin”) e de departe campioană absolută…nici nu poate visa România să depășească vreodată Ungaria în acest domeniu,unde „torpile”-cum erau numite de presa americană prin anii ’70 celebrele surori Gabor-sau Cicciolina, au creat o adevărată școală…

 24. @ liber la fetite…….Pai mai@qwe au luat si ai nostri exemplu de la „Evele”voastre.ca doar voi aiti exportat primele „churve”!Birna din ochii tai n-o vezi ? Numai paiul din ochii altora ?

 25. NATO a încălcat promisiunea dată lui Gorby de a nu se extinde spre Est în momentul desființării Tratatului de la Varșovia și al retragerii rușilor din Germania Democrată !!! Rușii au stat cuminți 30 de ani ( trecând prin perioade tulburi ) neamenintand vreo țară europeană și 20 de ani au încercat să evite orice conflict militar !!! Privind harta de mai sus se observă cum NATO este ca o gheară ce înconjoară Rusia și ukra este un vârf de lance în direcția …Moskova ! In fapt a fi în NATO înseamnă vasalitate sub flamura ” democrației ” și la ordinele padișahului yankeu !!! Prin aceste manevre și expansiuni nesfârșite nu se poate clădi PACEA și ciocnirea imperiilor este imposibil de evitat ! Noi , românii , nu cred că în 1989 ne-am dorit o asemenea conjuctura belicoasă in care expansionistii vor mereu război , dar cat mai departe de ograda lor și prin interpuși buni de sacrificat !

 26. Ești activ, nimic de zis. Sub câte nick-uri să mai evoluezi și tu,
  n-așa?
  Meriți și de la noi o… mură-n gură!
  Să nu spui că nu-ți place, că doar ești urs!
  Îți recomand să nu mai pierzi zile și nopți scriind vrute și nevrute și visând la hungheria mare. Încearcă să te mai bagi și la bârlog din când în când. Știi bine că somnul pierdut nu se recuperează! Deci, marș la bârlog!

 27. Va veni timpul cind tot mai multi politicieni din alte tari UE vor realiza ca Ukrania este un pricol pentru Europa si omenire! Au porniri suprematiste, izvorite din apartenenta la doua imperii, cel tarist si cel sovietic! Sa nu se uite asta!!

 28. Asta zic si eu demult! Am citit biografia lui Kohl si am vazut ce intelegeri au fost facute pentru unificarea Germanie, unde, la inceput reticenti, americanii, francezii si englezii si-au dat acordul, inclusiv la conditiile impuse de rui! Una din conditii era fara trupe NATO in fosta RDG, nici nu se vorbea de extindere NATO! Toti au pacalit Rusia, dar ulciorul nu merge de mai multe ori la apa! Cit de mult poti uri pe rusi, dar in acest contencios, ei au dreptate!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.