Ungaria întreține tensiunile din sânul Uniunii Europene

Ungaria nu susţine rectificarea bugetului Uniunii Europene şi începerea negocierilor de aderare cu Ucraina, a declarat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, la conferinţa de presă obişnuită.

Guvernul de la Budapesta consideră că Bruxellesul doreşte amendamente la buget înainte de a implementa prevederile actuale, fără un studiu de impact privind efectul aderării Ucrainei, a spus Gergely, citat de MTI.

Referitor la execuţia bugetară, oficialul ungar a menţionat că UE nu a achitat sumele datorate Ungariei şi Poloniei din fondul de redresare după pandemia de coronavirus; multe astfel de plăţi sunt amânate, iar nivelul general de plată este scăzut. El a apreciat că reţinerea banilor destinaţi ţării sale şi Poloniei este ilegală.

Reuters citează oficiali europeni neidentificaţi care au declarat joi că urmează să fie deblocate în curând zece miliarde de euro pentru Ungaria, sumă care fusese blocată din cauza îngrijorării privind dezechilibrele democratice din această ţară. Sub rezerva anonimatului, sursele agenţiei au afirmat că reformele implementate în vară de guvernul Orban au contribuit la întărirea independenţei justiţiei, iar Comisia Europeană ţine legătura cu Budapesta privind „ultimele puncte rămase”.

Deciziile oficiale privind aceste subiecte controversate urmează să fie luat la summitul de la Bruxelles al Uniunii din 14-15 decembrie. Până atunci, însă, cele 10 miliarde pentru Ungaria ar putea fi deja deblocate, plăţile efective urmând să se facă pe baza documentelor justificative înaintate de Ungaria; până acum, sunt acoperite astfel 500 de milioane de euro, iar Comisia Europeană a aprobat săptămâna trecută plata unor avansuri de 900 de milioane de euro.

Oficialii cu care a discutat Reuters avertizează că nu va fi deblocată înainte de summit întreaga sumă de 11,7 miliarde de euro rezervată pentru Ungaria, deoarece nu au fost îndeplinite toate cerinţele privind libertatea academică, accesul la azil şi drepturile minorităţilor sexuale.

În ceea ce priveşte Ucraina, Gulyas a comentat că nu a fost evaluată nici îndeplinirea criteriilor de aderare la UE, în timp ce integrarea statelor „mult mai bine pregătite” din Balcanii Occidentali este amânată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

19 Comentarii

 1. Nimic nu merge fara tensiune, noroc cu Hungaria. Pe noi nu conteaza cineva, nici n-am fi crezuti.

 2. „Ungaria nu susţine rectificarea bugetului Uniunii Europene şi începerea negocierilor de aderare cu Ucraina”
  1. rectificarea inseamna alti bani ceruti de CE ptr a-i da Ucrainei. Ungaria nu e deacord sa ia din buzunarele ungurilor ca sa-i bage in cel al ucranilor si… americanilor. Conducerile altor tari sunt deacord. De una stiu sigur.
  2. Ucraina e cea mai corupta tara din Europa. Ce negocieri sa incepi cu ea cand alte tari din Balcani mult mai pregatite in acest sens sunt cu maxima neimtire catalogate ca nepregatite? Nu s-a intrebat premierul albanez daca n-ar fi bine ca Albania sa declare razboi Rusiei astfel fiind acceptata fara conditii in UE?

  Deci, Ungaria nu intretine nimic, tensiunile sunt generate de UE prin neobrazarea cu care cere sacrificii din parte membrilor UE in paguba propriilor contribuabili ca sa sustina proiectul american din Ucraina.

 3. Ei da, uite asa se negociaza la u.e. SANTAJ ! Santaj pe fata, fara scrupule. Ungaria va invinge si va fi respectata. Occidentul intelege ipocrizia si santajul, sunt si instrumentele lui. Noi mergem cu „capul plecat sabia nu-l taie” nu suntem respectati si pierdem in afacerea cu admiterea in Shengen ! Dar deh, ne-o meritam. Noi am acceptat alogeni in functiile importante de negociere: Basescu, Bogdan Aurescu,Iohanis…..Fara santaj dur nu vom intra in Shengen.

 4. Singurii care inca nu accepta sa fie sclavetii alora de peste garla…

 5. Chiar daca, strict punctual, in relatiile cu UE, guvernul de la Budapesta a avut de multe ori dreptate, duplicitatea, curvasareala pe romaneste, a facut intotdeauna casa buna cu politica maghiara. Si UE si Rusia de pe pozitii egale, nu merge.

 6. Dedicatie speciala pentru UDe mereu maine la domnul Organ Victor si Tu kishi pastor.
  Pai 🇷🇴

  Din codri pe plai la vale…
  Venea un voinic călare…
  În suflet cu supărare,
  Falnic şi viteaz ficior,eeheh,
  Craiul mându al munţilor…
  Ianucu-n fruntea moţilor!

  Pai sus, sus, sus, la muntie, sus,
  Sus, sus, sus, române, sus!
  Acolo şi Iancu-i dus,
  La Vidra de sus.

  S-a oprit s-adape calul,
  De sub brâu şi-a scos cabalul
  Şi-n doină şi-a plăns amarul.
  „Mureş apă argintie
  De-o fi să caz în robie,
  Să trimiţi în munţi solie!

  Să loveşti cu malul tău
  Toţi duşmanii ce vor rău,,,,
  Să ştie mâna străină.
  Că şi apa ta-i română…

  Strigă Bărnuţ din Sibiu,
  Că Ardealu’ nu-i pustiu!
  Iar flacăi sânt zeci şi mii.
  Strigă Iancu de la munte
  Nu te teme, măi Axinte,
  Că şi eu viu de la munte!
  Apai
  sus, sus, sus, la muntie, sus,
  Sus, sus, sus, române, sus!
  Acolo şi Iancu-i dus,
  La Vidra de sus.

 7. Ai noștri ca brazii cu mucii pe piept merg în Dubai!…o plimbă pe coana geta prin lume!…
  Pe când în Oceania?…

 8. Ungaria întreține tensiunile ……. hahahai să fim serioşi TENSIUNILE SUNT ÎNTREŢINUTE DE CEI CE VOR SĂ BAGE ÎN UE SINISTRA FĂCĂTURĂ SOVIETICĂ UCRAINA CARE ARE DIVERGENŢE TERITORIALE CU TOŢI VECINII.
  Ungaria întreține tensiunile ……. hahahai să fim serioşi – TENSIUNILE SUNT SUNT ÎNTREŢINUTE DE CEI CE DAU BANI NECUVENIŢI UCRAINEI DAR UITĂ SĂ DEA BANII CUVENIŢI ŢĂRILOR MEMBRE!
  Niscaiva sărăntoci ţipă: Orban este putinist! Bă sărăntocilor: ORBAN ESTE UNGUR! ŞI FIIND UNGUR SE BATE PENTRU UNGARIA! IOHANNIS NEFIIND ROMÂN SE PLIMBĂ!
  Şi încă ceva sărăntocilor: PERMANENT UITAŢI CĂ DACĂ RĂGĂŢENII ŞI MOLDOVENII NU TRECEAU CARPAŢII ŞI ACUM AŢI FI FOST IOBAGI PE MOŞIILE UNGURILOR, ŢI-AI DREAC’ SĂ FIŢI DE NĂSCUŢI DIN SLUGI CE SUNTEŢI!

 9. Ungaria va primi un sut in tur de la toti cat de curand. Acest tampit de Orban,pentru a scapa de puscarie este in stare sa duca tara in groapa. Da,a fraudat fonduri europene si o stie ca daca pierde puterea,merge la puscarie. De asta a cotit-o spre „suveranism”. de tip bolsevic. Crezand ca santajand Europa il va ierta.

 10. Parere2000 Ba troaca,Horban este sclavetele lui Putin. Ce spui tu nu conteaza,esti mitic cu gandire de sclav.

 11. Daca ‘Ungaria întreține tensiunile’, atunci Qatar-ul le amplifică:

  Una dintre cele mai puternice palme diplomatice în fața Occidentului a fost dată de Qatar. Președintele german Frank-Walter Steinmeier a vizitat Doha pentru a discuta despre situația cu ostaticii ținuți în Palestina.

  Când avionul guvernului a aterizat pe aeroportul din Doha, delegația germană a constatat că nimeni nu era acolo să-i întâmpine. Nu exista gardă de onoare, nici securitate, nici oficiali din partea de primire. Șeful serviciului german de protocol, în panică, a început să sune contactele din Qatar, dar aceștia au răspuns simplu: încă nu o putem face. Președintele german a fost sfătuit să meargă la aeroport și să „bea ceai acolo pentru a ucide timpul”. Aceasta sună ca o formă de batjocură, dar ‘Bild’ susține că a furnizat un citat textual.

  Steinmeier a refuzat ceaiul. În schimb, a preferat să aștepte cei care îl întâmpinau, stând chiar în vârful rampei andocate în avionul său. Aparent, a vrut să-și demonstreze nemulțumirea în acest fel, dar a ieșit destul de comic. Fotografiile unui politician încruntat stând pe rampă cu brațele încrucișate peste piept s-au răspândit imediat în rețea. Drept urmare, Steinmeier a trebuit să stea acolo timp de 30 de minute la 30 de grade până când ministrul de externe al Qatarului, Sultan bin Saad Al Muraihi, a apărut în sfârșit.

  Și acesta nu este primul astfel de caz. Cu o lună mai devreme, prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman l-a făcut pe secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, să aștepte toată noaptea pentru a se întâlni cu el. Politicienii trebuiau să țină discuții seara, dar prințul nu a apărut. Întâlnirea a fost aranjată abia a doua zi dimineață.

 12. Redactia Cotidianul sa ne mai SCUTEASCA cu toate idioteniile pe care pe face Guvernul hungariei a lui Viktor Orbete !.

 13. cum dreac sa te pretinzi roman, dar sa tii cu ukranii si amerlocii? asta e distonanta cognitiva

 14. Dan Ca doar rumanii ar trebui sa tina cu ungurii si rusii, nu sclavule? Exact cu dusmanii, nu? Ba da protovan mai esti.Dar unul asa, de toata jena.

 15. DISONANTA COGNITIVA nu DISTONANTA COGNITIVA! Oricum, părerea mea, tu faci o gravă confuzie. Nu avem de-a face cu disonantă cognitivă ci cu prostie crasă!

 16. Cum sa admiti in UE o tara care are conflicte teritoriale cu toti vecinii ? Doar un prostanac ce se vrea presedinte tradator al Romaniei poate sustine asta. Continuati, pentru ca meritati (VICHY) ! Intr-o vreme sanatoasa, tradatorii de tara erau pusi la zid si executati. Astazi sunt onegheuri de tradatori de tara.

 17. Ungaria are o pzitie corecta, nu ca noi care suntem dirijati precum oile

 18. Ungaria are un SINGUR Mare DEFECT:

  NeBUNIA Hungarista, cauzata de ALIENuu’ care i-a intrat in His Body and His Tchirribomphlexer, …

  Da’IO crez’ca CE face Orban Viktor se BAZEAZA pe Ceva,

  Dar, sa NU il LASE Acel CEVA cu CURuu’ in Lacul Balaton sau in Baile Termale din Budapesta.

  A mai mizat pe AcelCEVA in 1919 si pana la Urma Stalin l-a impuscat pe Bela Kuhn, cel trimis de la Moscova si PUS in … 😊CAPuu’ Trebii,
  catarat pe Muntle Gelert …

  PLUS Isprava din 1956, cand au SPANZURAT de Felinare pe Oamenii Moscovei de la Hav … 🙂 Sorry ! I beg Your Pardon !
  Pe OAMENII Moscovei de la Buda …

  Rusia STIE ca SE viseaza la Buda vis a vis de Imperiul MAGHIAR pana;n Bashkiria, sub Urali.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.