Ungaria limitează accesul imigranților la locurile de muncă

Ungaria va limita numărul de vize eliberate pentru lucrători temporari din afara Uniunii Europene şi de asemenea le va interzice accesul la anumite ocupaţii, în încercarea de a proteja locurile de muncă locale, a anunţat joi Ministerul Economiei de la Budapesta, transmite Reuters.

Guvernul condus de Viktor Orban va elibera un număr de maximum 65.000 de vize pentru lucrători temporari din afara UE, a precizat Ministerul ungar al Economiei într-un comunicat de presă. Comparativ, anul trecut au fost emise 39.000 de vize pentru lucrători temporari din afara UE, sub un nivel maxim stabilit într-un decret anterior.

În condiţiile în care va avea un calendar electoral încărcat, Orban este presat să relanseze creşterea economică, după o încetinire provocată de inflaţie în 2023. Politicile sale dure în domeniul imigraţiei l-au ajutat pe Viktor Orban să obţină voturi cu prilejul precedentelor alegeri.

De asemenea, Guvernul Orban a pus la punct o listă de aproximativ 300 de ocupaţii care nu vor putea fi ocupate de muncitori din afara UE, precum lucrător în vii şi livezi, fotograf, asistent juridic, reparator de acoperişuri şi operator stivuitor.

„Guvernul va proteja familiile şi locurile de muncă din Ungaria, ceea ce înseamnă că în conformitate cu legea, este posibil să angajezi muncitori străini numai dacă nu există lucrători ungari care să ocupe posturile vacante”, se arată în comunicatul Ministerul ungar al Economiei.

În perioada septembrie-noiembrie 2023, rata şomajului în Ungaria a fost de 4,3%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

11 Comentarii

 1. Trimiteți in Romania pe restul , că la noi le dau salarii mai mari că la români . Bravo felicitări lui Orban pentru verticalitate !

 2. Se vede (a câta oară ?) că Viktoraș are COLEUȘI !
  Degeaba le arată însă Dulapului, măCiucii sau cioVrigarului Buzat, măRog…🤮

 3. Orban protejeaza exact locurile de munca pe care le accepta cetățenii romani care accepta monimul salarial. Si nu e bascalie, sunt multi cetateni romani care dau cu ghebul in ungaria lui orban.

 4. Ungaria a fost si va ramane permanent un stat in care minoritatile trebuie sa simta ca au statut de slugi sau sclavi.
  Asta este mentalitatea hungureasca, inca medievala.
  Nu esti hungur de-al lor, atunci esti inferior, sclav tolerat, fara statut national si trebuie sa fii sluga hungurilor. Este o mentalitate inserata de un mileniu in mintea hungureasca, la care hungurii sunt incapabili sa poata renunta. Este ceva tipic mentalitatii asiatice: ca ei sunt rasa superioara, destinata sa fie sus si sa conduca rase inferioare precum romanii.
  Cu astfel de mentalitati au venit hungurii din Asia acum 1000 ani, cu astfel de mentalitati ii gasim si acum. Ei sunt rasa superioara, venita pe martzoagele lui Arpad din Atelcusu……[Rumburak]

 5. Bravo Ungariei! Orice tara trebuie sa pastreze locurile de munca necalificate pentru locuitorii ei si sa importe doar lucratori inalt calificati. La noi e invers: exportam calificati si importam munca de jos.
  Romania: viitorul suna bine!

 6. „un număr de maximum 65.000 de vize ”
  -adica cat Romania,proportzional
  (Marele Scurs lipseste de ceva vreme,
  o fi la Davos cu Mârlanu)

 7. Așa e și în Occident (+Australia), locurile de muncă sânt pentru ei, pâinea e pentru ei. Cele bine plătite nici nu se mai discută.
  Orban procedează corect, realist, adică strict în interesul ungurilor. Atât !
  România însă face cadouri, își permite… Oare ?
  Romania se „dizolvă” dacă o ține tot așa. Dispare !

 8. Bravo ungurilor ! Romania „importa” forta de munca , desi are sute de mii de asistati sociali , unii , tocmai buni de pus la munca ! Nimeni nu pare interesat sa ia la cercetat ce se intampla aici ! Asta este , cat o tine , o tine! In Occdent , asistatii sociali sunt monitorizati si controlati , asupra modului cum cheltuiesc aceste ajutoare, fara bautura, fara tigari ! Asa este si-n Romania? Cucu, cucu!

 9. Nu mai ai subiecte si nici alternative, in jurul tau spumega Editat. De schimbare n-ai sanse, in scofarlia ta plin de Editat iti ramane sa crapi in depresie. Jalnic, dar meritat.

 10. Sa-i trimita in Romania, ca romanii muncesc in Germania, in Franta, in Italia sau sunt in trupele NATO, si e nevoie de forta de munca si aici, ca sa dam GRATIS mancare ucrainenilor, asistenta mediacal si ce mai ni se ordona.

 11. Respect pentru Orban si politica Ungariei si la puscarie cu cei din guvernul RO niste tradatori si infractori

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.