Unii închiriază mașini, alții tren. Simion n-a ales bine poza!

George Simion vrea să  își ducă membrii de partid la Alba Iulia cu Trenul Unirii. Liderul AUR  a închiriat un tren de la CFR Călători, potrivit clubferoviar.ro, cu aproape 35.000 de euro. Trenul va fi compus din locomotivă și cinci vagoane. Călătoria până la Alba Iulia nu este gratuită, ea costă  între 50 și 100 de lei.

Suma plătită către CFR Călători de partidul AUR pentru închirierea Trenului Unirii este de 169.991,50 lei, a precizat, pentru Club Feroviar,  George Simion. Suma este echivalentă cu 34.154 de euro.

Simion spune că va „prinde trenul undeva pe traseu”. „Probabil că la Blaj mă voi urca”, a spus el.

„În acest an vă invit și pe voi, români patrioți, să mergem împreună la Alba Iulia cu Trenul Unirii de la București și să strigăm într-un glas <trăiască românia=”” mare=””>”, se arată în îndemnul postat de George Simion pe Facebook, ilustrat cu un tren personalizat cu culorile drapelului național.

Trenul va pleca în noaptea de joi spre vineri din Gara de Nord din București, la ora 00,00 și este programat să sosească la Alba Iulia la ora 8:00 a zilei de vineri, 1 Decembrie.

La întoarcere, trenul va pleca din stația Alba Iulia la ora 18,00 și va ajunge la București undeva în jurul orei 1,30-2,00 dimineața.

Durata călătoriei este una bună pentru rețeaua feroviară din România. Spre comparație, trenul IR 1835 al CFR Călători străbate distanța respectivă în 10 ore și 19 minute. Un timp de parcurs mai bun decât al trenului special îl scoate doar IC 531, care ajunge la destinație în 7 ore și 9 minute.

N-a ales bine poza

Internauții  au criticat  fotografia publicată de Simion și spun că locomotiva trenului este una rusească.  „Locomotiva din mesajul vostru e modelul M62, poreclit Mașka, de producție sovietică. Nu a circulat niciodată în România pe vreun tren de-al CFR”.

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

15 Comentarii

 1. Semi-om loveste din nou,zici ca transporta sicriul Evitei Peron

 2. Semi-om loveste din nou,zici ca transporta sicriul Evitei Peron, a inchiriat un tren

 3. Internautii au inventat o marca pt ca sunt alta cheie muzicala. Daca in imagine este numarul de inventar si firma de ce unii neaga ca ar fi o locomotiva din Romania? Aici sunt locomotive fabricate si exportate: https://ro.wikipedia.org/wiki/Electroputere Mai mult in est se folosesc litere chirilice, iar pe locomotiva sunt litere latine. Din pacate imaginea este deplorabila din punct de vedere al situatiei in care se afla CFR calatori, daca o asemenea epava inca circula, poate fi un pericol pt calatori. Cat despre bilet Bucuresti Alba Iulia costul unei calatorii este de 125 lei deci Simion ofera un bonus de 25X2 lei pt fiecare calator.https://mersultrenurilor.infofer.ro/ro-RO/Itineraries?DepartureDate=30.11.2023&DepartureStationName=Bucure%C8%99ti+Nord&ArrivalStationName=Alba+Iulia&MinutesInDay=0&TryToPost=true

 4. Poate Sageata Albastra si or sa aduca trenuri noi in viitorul apropiat .

 5. Când după 1990 a fost o acțiune șovină cu tren venit tren de la Ungaria cu multe vagoane, împopoțonat tot cu sute de steaguri “roșu alb verde”, și a traversat Ardealul cu agitatoare isterice la geamuri, cu strigăte iredentiste la trecerea prin gări până la ceangăii din Bacău, totul mediatizat cu multe afectări și tânguieli ungurești, și sigur finanțat masiv de statul Ungaria a fost firesc? Dacă încearcă și la noi firav cineva o acțiune de mândrie patriotică la 105 ani de la Marea Unire repede renegații și idioții utili cu cârtitul și căutat marca Locomotivei. Locomotivă pe ecartament țări sovietice nu prea încape pe șinele de la noi. Nu cred că trenul de atunci din Ungaria-Bacău era construit de la locomotivă, tampoane, scaune, toalete 100% în Ungaria, de maghiari din tată-n fiu. Asta fiindcă la câți oameni sunt necesari pentru construcția unui tren cu locomotivă cu tot să fie 100% maghiari din tată în fiu nu sunt.

 6. La anul la alegeri cine va câștiga AUR-ul!? Și vorba cântecului AUR-ul nu ruginește..

 7. Remarcați cat timp durează o călătorie Bucuresti- Alba Iulia. 8 ore?!!! Distanta pe care în alte tari o faci 2-3 ore?
  Apoi dacă George Simion se mai lansează în show-uri folclorice zgomotoase de acest fel la o sărbătoare națională, e clar cat îl duce mintea. Zgomotul nu compensează absenta unei strategii mature pe termen scurt și lung.

 8. A inchiriat Simion un tren sa-si duca simpatizantii la sarbatoare. Altul a inchiriat un avion de lux sa-l transporte cu tuta la Dubai. De ala nu va legati, ca n-aveti voie.

 9. Aurul nu rugineste,insa hAur da.Simion deja e ruginit si ranced.

 10. NewsReader Vei regreta peste ani cand nepotii tai vor afla cu cine te-ai aliat.Asta daca vei avea bun simt.

 11. @ „nu-l criticati”, 30 nov. 2023 la 19:13
  Nul criticat, șî tot nul, ne-criticat…
  Băi bre (cre’ că ai fost unu’ dîn batalioanele alea di shock di VOLUNTARI di la Electroputoare Kraljevo, înarmate cu bîte din lemn, șî trimise di Ceașkă kătre Timișoara în 18 decembrie 1989, ca să-i bată pi timișorenii coalizați în 16 decembrie în jurul Pastorului Tőkés László și revoltați împotriva Celui Mai Iubit Fiu Al Poporului uoltean, uolteanu’ Ceașkă; da’ bănățănii lugojeni au aflat, au dezmontat noaptea șinili di cale ferată la ei, calea către Timișoara, așea că trinurili uoltenești – trei! – cu mii di uolteni făcură cale-‘ntoarsă șî merseră p’în Stryhaya la Petroșani-Arad, așea că ajunseră la Timișoara tîrziu, în 20 decembrie, cînd toți timișorenii ierea pi străzi, făcînd ribuluțîie; așea că uoltenii „viteji” komu’ijdi plecară înapoi pi aceeași rută, tăcînd pi drum ca purceii în kukuruz, ca să nu-i bată ardelenii ‘zgori revoltați șî ei împotriva cizmarului ot Scornicărești; da’ avură ei grijă, uoltenii parșivi, să invadeze Timișoara în ultimii 25 di ani
  https://www.facebook.com/oltenivsbanateni/videos/despre-ciurucuri-merita-citit-ascultat-si-distribuit/705651906515171/
  pi tăcute șî pi ȘPĂGI, tot ca purceii în kukuruz…), „priceputule”, materialu’ rulant di la iest di Pruty țirkulă pi ECARTAMENT LARG, nu văz de ce trebe să-i asiguri tu că nu poate fi locomotivă sov’etikă.
  Privitor la sub’ektu’ articolului, se știe în Transilvania (deși Bukalele nerușinat încearcă să treacă sub tăcere, ca atîtea alte fapte proprii, de 105 ani) că nemernicii mitici AU FURAT locomotiva zisă „a unirii”:
  https://romanialibera.ro/sport/atletism/cum-au-confiscat-autoritatile-locomotiva-vestitorilor-unirii-206463/

 12. Semi-ion a urcat în tren în halta Bărăbanț.
  Oricine cunoaște Alba-Iulia știe de zeci de ani că bărăbănțănii sunt rrhomi ca șî iel! Așea că s-a potrivit Fanfara di la Zece Prăjini „Șukar Rrhomikă”……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.