Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost oprită: Explicațiile Nuclearelectrica

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost oprită în mod controlat luni, a anunţat Nuclearelectrica, într-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Oprirea controlată este necesară pentru efectuarea unor lucrări de remediere a unui echipament inaccesibil cu reactorul în funcţiune.

Oprirea controlată a Unităţii 2, precum şi lucrările de remediere vor fi realizate în condiţii de siguranţă, în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă aplicabile în aceste situaţii şi nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, se arată în document.

În urmă cu două seri, Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice, ca urmare a condiţiilor meteo care au cauzat pertubaţii în sistemul energetic naţional. Toate procedurile s-au derulat în parametrii tehnici normali, a precizat Ministerul Energiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

8 Comentarii

 1. Ma baieti, cat credeti ca o sa mai mearga aceste vechi reactoare. Dupa 35 de ani se dau in conservare.

 2. Pai daca nu il omorati pe Ceausescu aveati reactorul 3 si 4 noi si le schimba si pe astia. Sau sa mergem la rusi sa ii chemam sa ne faca ei treaba…

 3. Auzi la ei. A batut vantul,a czut ploaia, i-a lovit fulgerul lui al de SUS si s-a oprit reactorul.Acolo sunt angajati fel de fel de paparude,votaci si pile de partide.Cica s-a oprit controlat. Bai mincinosilor, am fost unul dintre sefii care au construit acolo la cele doua unitati, voi chiar credeti ca puteti vinde gogosi la toata lumea? S-a deconectat ptr ca acolo se fac lucrari de mentenanta de fel de fel de pirati no name care s-au bagat acolo pe spagi grase la … stiti voi la cine. Au pus laba pe forta de munca a unor firme de renume pe care jegurile care conduc le-au dus la faliment sa poata piratii lor

 4. „daca nu il omorati pe Ceausescu”

  Doar niste nebuni il omoara pe criminalul care le-a impuscat copiii ! Comunisti criminali ca tine trebuie tinuti in formol ca scula lui Terente !

 5. Rețelele de electricitate din România pe care cetățenii le vor afara din țara intrerup electricitatea după un program bine stabilit! Familii întregi sunt devastate de acest program neointernationalist! Pensionari rebegiți de frig, accidente pe strazi, deoarece semafoarele nu mai merg, carduri și bancomate nefuncționale! Elevi care nu mai invata, caldura care nu mi vine de la calorifere, aeroterme etc, mâncare nepreparata! Programul “Blackout’! Se întâmpla in toată țara! Sa ne amintim ca Poliția Politica Globală veghează! Revoltele urmează!

 6. Se vrea capusharea pentru ghisheft de catre alo!geniile fugite prin Canada ca sa mai faca inca o falimentare a unei entitatzi romaneshti. Ceashka termina de mult cele 4 grupuri, > mai facea cel putzin 3 similare in tzara, ex.Brashov, industria N fiind dezvoltata la cote mari in tzara. Dar ce sa faci acesti parazitzi, ex. foshti proiectantzi la FEA-Buc. care nu au reushit sa asimileze un motor japonez pas cu pas, necesar in multe ramuri, acum revenind pe la noi se fac shi ei agentzi de vanzari gasind complicii noshtri de cozi de topor.
  O zi buna.
  Con

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.