Unul dintre patronii de la Colectiv, ajutat de prescriere

Curtea de Apel Bucureşti a dispus miercuri reducerea pedepsei aplicate lui Costin Mincu, unul dintre patronii clubului Colectiv, de la 8 ani la 6 ani şi 6 luni, ca urmare a prescrierii faptelor pentru două infracţiuni.

Magistraţii i-au admis lui Mincu o contestaţie în anulare împotriva deciziei definitive de condamnare din mai 2022 şi au constatat că, pentru două dintre infracţiunile de care acesta este acuzat – vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă -, faptele s-au prescris. În consecinţă, au fost anulate pedepsele aplicate acestuia pentru cele două infracţiuni de 2 ani şi 6 luni închisoare, respectiv 2 ani închisoare.

Practic, Costin Mincu a beneficiat şi el de deciziile Curţii Constituţionale şi Instanţei supreme privind prescrierea faptelor.

Costin Mincu a rămas cu pedeapsa de 6 ani şi 6 luni închisoare primită pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, fiind emis în acest sens un nou mandat de executare.

Decizia este definitivă.

Şi ceilalţi inculpaţi din dosar au introdus căi extraordinare de atac în justiţie pentru a scăpa de condamnări.

Astfel, pe rolul Instanţei supreme a fost deschis un proces, care are ca obiect recurs în casaţie, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, ceilalţi doi patroni ai clubului şi pompierii George Matei şi Antonina Radu contestă condamnările primite în dosar.

Pronunţarea în acest caz a fost amânată pentru 14 iunie.

Pe 12 mai 2022, Curtea de Apel a dispus condamnări definitive în dosarul Colectiv: Cristian Popescu-Piedone – 4 ani, Paul Gancea (patron Colectiv) – 6 ani şi 4 luni de închisoare; Costin Mincu (patron Colectiv) – 8 ani de închisoare; Alin George Anastasescu (patron Colectiv) – 11 ani şi 8 luni de închisoare; pompierii George Matei şi Antonina Radu – 8 ani şi 8 luni închisoare; pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise – fiecare 6 ani şi 10 luni; Cristian Niţă (director al firmei de artificii) – 2 ani şi 6 luni cu suspendare.

Antonina Radu a fugit din România înainte de sentinţă, fiind localizată în Republica Moldova, de unde autorităţile române au încercat fără succes să o extrădeze. Ceilalţi care au pedepse cu executare se află în penitenciare.

În urma incendiului de la clubul Colectiv, izbucnit în noaptea de 30 octombrie 2015, 64 de persoane au decedat, iar alte câteva sute au fost rănite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Daca-copiii aceia nu intrau acolo, n-ar fi patit ceva, altfel vad ca e condamnat vulcanul ca niste „copii” au urcat e el ! Ciudata optica, „copiii” au ajuns victime politice, in loc de victime ale propriilor educatori. Continuati sa traversati cu ochii in telefon si gluga trasa pe cap, vinovat o sa iasa soferul !

  2. hahhahahaha… deci in rromania se prescrie neglijenta criminala intentionata a acestor indivizi, in timp ce in SUA se da lege ca orice instabila mintal poate declara dupa 60 de ani ca a fost violata, si mai grav sa si castige despagubiri. „Sa-ti fie dat sa traiesti vremuri interesante”

  3. nu patronii a fost de vina ci securicii criminali in slujba lui soros care au pus focul pentru ca pohta sa o ia la fuga pe fondul emotional. asa lucreaza satana – pe fondul emotional al multimii. incercati sa aprindeti foc sa vedeti cat de dificil este, daca nu ai substante pentru accelerarea inflamarii. am vazut un material oribil din tarile africane, cu tineri care furasera, sunt bagati in cauciucuri legati si li se da foc. NU au luat foc! spre bucuria mea…sau oricum nu in oribilitatea aceea de material. daca tineti ochii larg inchisi credeti ca ADEVARUL nu va va lovi in fata? adevarul iese intotdeauna la suprafata. trebuie sa fim UNITI SI SA AVEM CURAJ SA IL SPUNEM.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.