Urmează și alte măsuri fiscale? Dacă avem o colectare corespunzătoare…

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș nu exclude să mai fie nevoie și de alte măsuri fiscale față de cele anunțate în proiectul prezentat de Guvernși care a ajuns în parlament pentru asumare.
„Încercăm în această etapă ca să vedem impactul bugetar al măsurilor pe care le-am afişat şi, sigur acestea fiind agreate în coaliţie, în funcţie de cum va evolua partea de sustenabilitate financiară a României, vom mai ajusta aceste măsuri, dacă va fi cazul.(…) Am spus că, dacă avem o colectare corespunzătoare şi avem o cheltuire a banilor responsabile, este posibil, fie să ţinem sub control deficitul bugetar şi să se vadă că am intrat într-o zonă de sustenabilitate şi de stabilitate pentru deficitul bugetar, fie vedem la momentul respectiv ce tipuri de măsuri vom mai putea lua, dar este prematur să ne pronunţăm”, a declarat ministrul Finanțelor.

Întrebat ce bani vor veni la buget din măsurile anunțate, Boloș a spus că este vorba de 22 de miliarde de lei, precizând că s-a renunțat la unele măsuri și s-a încercat „să avem o abordare care să protejeze populaţia”. Ministerul Finanţelor a publicat marţi Proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare.

Proiectul de lege va avea un impact financiar pozitiv de peste 22,9 miliarde de lei, cumulat, în medie pe următorii cinci ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Prima măsură fiscală, jos pensia de serviciu, nu mai băgați procente din pib către armata, ucraineni și Basarabeni, reglementați salariile aberante din ASF, ANRE, BNR și multe alte astfel de structuri, apoi o să vedeți că se îndreaptă lucrurile.

  2. Aveti Colectari Corespunzatoare ! O Cunostiinta a Murit in Septembrie ! Si nu a mai apucat Pensia de 2000 de lei din Octombrie , plus 300 de lei care trebuia sa-i ia in Octombrie 2023 ! Dintr-un foc ati facut o Economie de 2300 de lei !

  3. Paratrasnitul asta grohaie strict in defavoarea majoritatii cetatenilor din Romania! Pare ca paratrasnitul arunca vina pe cetateni ca si cum cetatenii sunt vinovati ca nu colecteaza bani la bugetul statului, si nu luxosii din functiile politice!

  4. distrugerea paturii de mijloc. si „digitalizarea” – contabilii deja sunt disperat si firmele capusa ale securicilor au si aparut si fac programele pentru asta – e factura oblugatia ca toate firmele sa predea in sistem electronic facturile catre anaf. asta inseamna pentru o firma mica, care se chinuieste sa supravietuiasca, bani mai multi pentru contabil sau bani catre o firma capusa care sa incarce e-factura in sistem. o aberatie care va genera haos. pe-ne-ne-re da? toti isi, prin legi aberante, „abonamente” la buzunarele celor care, inca, se chinuiesc sa supravietuiasca. asta in timp ce marile companii si corporatii sunt protejate de lege prin banii pe care-i ascund… da, fac absolut orice pentru a eradica libera initiativa si libertatea de munci – ceea ce inseamna independenta si suveranitate.

  5. BAI POPA VEZITI DE PATRAFIR SI CADELNITA strategi de dezvoltare economico-sociala se fac si cu injuraturi………..

  6. de salarii nesimtite, de agentii care taie fruze la caini, de pensii speciale, nu vorbesti prea bisericosule?
    Deseori ma intreb, aveti vre-un ministru cu minimum de experienta?
    Ca de scoala, nu mai vorbim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.