Urșii dau năvală

Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi în ultima săptămână să intervină de 26 ori pentru alungarea unor urşi a căror prezenţă a fost semnalată în zona mai multor localităţi din judeţ, numărul fiind mult mai mare decât în săptămânile precedente.

Potrivit informaţiilor furnizate marţi de Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, în perioada 20-26 mai, la dispeceratul instituţiei au fost primite 26 apeluri, prin intermediul numărului de urgenţă 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în zona localităţilor Lupeni, Topliţa, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Dealu, Lăzarea, Avrămeşti, Şimoneşti, Brădeşti, Ciumani şi Şoimuşu Mic, Cădaciu Mare, Gălăuţaş, Bilbor, Siculeni şi Liban, precum şi un apel care anunţa prezenţa unui urs între localităţile Siculeni şi Racu.

În urma celor 26 apeluri primite, patrulele de jandarmi au intervenit de 11 ori, în restul cazurilor animalele părăsind locurile pe care apelanţii le-au indicat.

„Pentru cele 11 apeluri în care s-a confirmat prezenţa unor urşi, precizăm faptul că, în toate cazurile, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi care a reuşit să alunge animalele sălbatice în pădure cu ajutorul semnalelor acustice şi luminoase”, a transmis IJJ Harghita.

Totodată, sursa citată precizează că jandarmii au asigurat zona şi în cazul celor trei urşi care au fost împuşcaţi săptămâna trecută, la Miercurea-Ciuc, după ce au fost alungaţi de mai multe ori în pădure, dar aceştia au revenit pe străzile din cartierul Şumuleu, iar echipa de intervenţie a decis extragerea lor.

De altfel, de la Miercurea-Ciuc s-au primit cele mai multe apeluri, adică cinci, în apropierea oraşului fiind semnalată frecvent prezenţa unor urşi, care sunt monitorizaţi permanent şi alungaţi înspre zonele împădurite.

Numărul apelurilor înregistrate la dispeceratul IJJ Harghita în ultima săptămână, prin care se semnala prezenţa unor urşi în preajma zonelor locuite, este dublu faţă de săptămâna 14-19 mai, când au fost primite 13 astfel de apeluri.

Datele furnizate de Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita arată că de la începutul anului la dispeceratul instituţiei au fost primite 128 de apeluri prin intermediul numărului de urgenţă 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în apropierea mai multor localităţi ale judeţului, în toate cazurile fiind trimise patrule de jandarmi la faţa locului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

 1. Pai aduceti ” Drujba lui Dumnezeu” sa-i sperie, ca doar el a facut prapad prin padurile din Harghita si Covasna.

 2. muta ursii langa Parlament!
  nu fiti fraieri!
  asa ursii ne achita de cine vor sa ii votam(nici un partid nu mai merita voturi)

 3. De vina sint(editat) din guvernul RO ,pentru ei copii si sclavii care muncesc pentru ei si voteaza pentru ei sint mai putin importanti decit ursii ,intr o tara civilizata nu exista ursi decit la gradina zoologica ,iar daca deranjeaza oamenii trebuie impuscati

 4. Iata cum se uita trecutul! Isi mai aminteste cineva de magazinul „Leonida” de pe Magheru? Nu? Acolo era un magazin cu delicatese… Mezeluri din vanat… Pastrama de urs, carnati si sunculita de mistret, afumaturi de cerb/caprioara… Ce vremuri, ce gusturi… Ce mai, scump dar bun.

 5. Ce mizerie! Suprapopularea, pădurilor rămase, cu urși, nu e in responsabilitatea nimănui ?! Pădurile rase, interzicerea vânatului ani de zile , ne-a adus aici. Ce să facă cetățenii ? Să îndure sau să ia pușca la spinare ?

 6. ursii nu trebuie impuscati ptr ca un (editat)hot si umflat : CIOLACU nu muta ursii intr-o padure din care nu trebuie taiati arborii , si in care sunt animale (hrana ursului) si care sunt si ele prezente ptr ca nu intra prahovenii la furat arbori!!!
  de asta merita ursul carnita de politicieni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.