Ursul cu răni la picioare a fost eutanasiat

Un urs identificat, joi, în apropierea autostrăzii Sebeş – Turda, pe raza localităţii Oarda, localitate componentă a municipiului Alba Iulia, a fost eutanasiat, din cauza rănilor pe care le avea.
Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba au declarat joi, pentru Agerpres, că ursul, cu o greutate de circa 80-100 de kilograme, prezenta răni la picioarele din spate, cel mai probabil după ce a fost lovit de o maşină de pe autostradă.

În aceste condiţii, jandarmii au solicitat opinia unui medic, care a decis eutanasierea ursului, aceasta fiind realizată de către un vânător cu care primăria Alba Iulia are contract pentru prestarea unor astfel de servicii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba informase anterior că, după semnalarea ursului în zonă, populaţia din zonă a fost avertizată privind apariţia animalului printr-un mesaj RO-ALERT.

Dintr-o înregistrare pusă la dispoziţia mass media de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba, se observa că ursul se deplasează greoi şi încearcă să escaladeze un gard, în apropierea autostrăzii Sebeş – Turda.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

 1. Atat poate romanu’ , sa ucida.
  Vad ca a putut sa escaladeze gardul. Totusi l-au impuscat, nu puteau scapa o astfel de ocazie de-a ucide.
  Incep sa-mi fac probleme daca merg la spital cu vreo problema… ma trezesc impuscat din grija ptr sanatatea mea.

 2. Si asta-i mare. Sper ca nu-i al nostru de pe forum.
  [KktkuM0tZ: pandar in Statul Major de pazit papusoiul CAP-ului]

 3. Si ce era sa-i faca bre? Sa-i bage picioarele in ghips, sa-i dea carje, sa-l tina cu picioarele suspendate in aparate pana la insanatosire?……[Rumburak]

 4. E mai comod si mai ieftin sa-in tragi un glont in cap, decat sa-l tratezi si sa-l ingijesti.
  Nu-i asa domn’ doctor?

 5. niste idiotzi…omoara animale…dupa ce le-au defristat padurile
  ursii sit teritoriali…si daca le defrisezi padurea ei vor migra si se vor aseza pe unde pot sa gaseasca mincare
  DEFRISARILE MASIVE DIN ROMANIA OMARA URSII si OAMENII
  pentru profitul si imbogatzirea unor nemernici
  de plantat nu se planteaza aproape nimic in loc

 6. eu sunt cu voi…nu v-am vazut pe nici unul in strada sa aparati salbaticiunile…nu v-am vazut e nici unul in strada sa aparati dreptul LIBER la munca…impotriva abominatiilor de sus-in-js e-fakatura…se-pe-ve…distantarea institutiilor de contribuabil…nu v-am vazut nicaieri si deloc…in 2013 cand phta si „tabloiashi” au futacit codu’ lu’ peshte fiscal, pe care nici ai dashtaptzi nu ii dau de cap nici in ziua de azi. atat de neclar si intortocheat, menit sa-i pedepseasca pe amaratii care supravietuiau si sa nu se poata apropia de corporatii…ipocritilor! eu am salvat animale. am salvat pasari…voi nici pe voi, nu va puteti salva…faceti propaganda otravurilor si a razboaielor care NU NE INTERESEAZA…ne ducem la garla istoriei de vashnici daci liberi ce suntem…vai steaua noastra…

 7. Nu-l plasau la un adapost de animale psna se recupera? In strainatate se fac operatii complicate pentru animale in Romania doar ca se deplasa greoi au gasit de cuvinta ca cel ma bine este sa-l impuste
  Doctorii vor sa plece im continuare sa plece din tara nu pentu salariile mai mari, pentru lipsa dotatilor din spitale, a medicamentelor sau lipsa de spitalele moderne.
  Pentru oameni nu se gasesc cu atat mai rau pentru animale ranite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.