Ursula von der Leyen a făcut un anunţ care ne priveşte pe toţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că va propune în următoarele săptămâni promovarea achiziţiilor militare comune, în cadrul primei strategii industriale comunitare de apărare, similare cu cele realizate pentru cumpărarea de vaccinuri anticoronavirus sau de gaze naturale pentru a reduce dependenţa faţă de Rusia, informează EFE, preluată de Agerpres.

„Ameninţarea războiului poate nu este iminentă, dar nu este imposibilă. Nu trebuie să exagerăm riscurile războiului, dar trebuie să ne pregătim pentru ele”, a spus Von der Leyen într-o dezbatere în Parlamentul European, la Strasbourg.

Politiciana germană a apreciat că, având în vedere riscurile la adresa securităţii şi instabilitatea crescută din cauza războiului dus de Rusia în Ucraina sau a conflictului din Gaza, Europa trebuie să „cheltuiască mai mult, să cheltuiască mai bine, să cheltuiască european”, motiv pentru care va prezenta în curând diferite propuneri în cadrul primei strategii industriale de apărare a UE.

Potrivit lui Von der Leyen, strategia se va concentra, ca şi programul european de investiţii în apărare care o va însoţi, pe acordarea de prioritate licitaţiilor militare comune.

„La fel cum am făcut cu vaccinurile sau gazele naturale. Acest lucru ne va ajuta să reducem fragmentarea şi să creştem interoperabilitatea”, a indicat ea.

Von der Leyen a spus că, pentru a face acest lucru, va fi necesar să „transmitem colectiv un semnal puternic industriei”, aşa că vor studia cum să înlesnim acordurile de cumpărare în avans în care să fie oferite garanţii companiilor referitoare la comenzi stabile şi predictibilitate pe termen lung.

Preşedinta executivului european a subliniat că vor fi identificate proiecte europene de apărare care au un interes comun, pentru a „concentra eforturile şi resursele acolo unde au cel mai mare impact şi valoare adăugată”. „Şi ne vom concentra pe inovare pentru a ne asigura că Europa are acel avantaj în noile tehnologii pe care le vedem implementate în întreaga lume în diferite conflicte”, a afirmat ea.

Von der Leyen a anunţat, de asemenea, crearea unui birou de inovare în apărare la Kiev, care va „aduce Ucraina şi mai aproape de Europa şi va permite tuturor statelor membre să profite de experienţa Ucrainei pe câmpul de luptă şi de cunoştinţele acesteia în domeniul inovaţiei industriale în apărare”.

Ea a recunoscut că realizarea acestui pas pentru apărarea europeană va necesita, mai presus de toate, „o nouă mentalitate” din partea instituţiilor, industriei şi investitorilor.

În acest context, Von der Leyen a lăudat declaraţiile preşedintei Băncii Europene de Investiţii, Nadia Calvino, potrivit cărora instituţia este dispusă să facă mai mult pentru a contribui la proiecte comune care să impulsioneze industria europeană de apărare.

„Facem apel la statele membre să sprijine această propunere. Industria de apărare din Europa are nevoie de acces la capital”, a subliniat ea, încurajând sectoarele public şi privat să susţină aceste iniţiative, în special IMM-urile.

Von der Leyen a mai spus că a venit momentul să se discute despre utilizarea profiturilor extraordinare din activele ruseşti îngheţate de sancţiunile europene pentru achiziţionarea în comun de echipamente militare pentru Ucraina.

Şefa executivului european şi-a exprimat încă o dată sprijinul pentru numirea în viitoarea Comisie Europeană din noiembrie – pe care doreşte să o prezideze din nou – a unui comisar pentru apărare.

„Este timpul să începem să discutăm despre utilizarea profiturilor extraordinare din activele ruseşti îngheţate pentru achiziţionarea în comun de echipamente militare pentru Ucraina”, a declarat Von der Leyen în discursul din Parlamentul European de la Strasbourg, potrivit AFP.

Modalitatea de folosire a activelor statului rus care au fost îngheţate după ce Rusia a lansat invazia din Ucraina în urmă cu doi ani este subiectul unor discuţii intense şi ridică întrebări juridice spinoase.

Opţiunea confiscării acestor fonduri trezeşte puternice reticenţe în cadrul celor 27, dar UE lucrează la modalităţi de utilizare a veniturilor generate de acestea.

„Cu sau fără sprijinul partenerilor noştri, nu putem lăsa Rusia să câştige”, a insistat preşedinta Comisiei Europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

37 de Comentarii

 1. Imbecilitate tipică.. Adică te pune să dai banii, cică vre-o 66 miliarde, din care 50 vrea să le dea la ukran..Deci clar distruge europa, escaladează războiul și ia de fraieri pe toți, doar știe că sunt șantajabili..Iar pînă la armata ”europeană” ai mulți alți pași de făcut, pe care nu ai cum să le sari…

 2. Iar se vor încheia contractele prin SMS-uri care nu se mai găsesc. Baba s-a obișnuit cu astfel de achiziții și nu vrea nicicum să mai renunțe. Analizând modul de lucru al mătușii Unssula15% se poate elabora o procedură standard de achiziții pentru guvernul nostru, pentru consiliile județene și primării.

 3. Hai bă amărâților la soțul meu, ca la vaccin, ce dracu este așa greu de priceput!? Voi plătiți, ca prostii, noi încasăm, nu!?

 4. Sa fie clar! Asta nu e democratie! NImeni nu ne-a intrebat nici daca vrem sa intram in UE, nici daca ne cedam suveranitatea, nici daca suntem de acord sa ni se distruga industria si agricultura, sa ni se cedeze resursele, sa fim cobaii industriei farmaceutice, daca sa ne implicam in razboiul Americii contra Rusiei, nici daca mai suntem dispusi sa inghitim ce debiteaza scorpia asta la ordinul stapanilor ei globalisti si satanisti. De acum inainte fiecare in parte avem dreptul sa nu ne supunem. La un regim totalitar care ne-a transformat in colonie si ne ataca toate drepturile, avem tot dreptul sa raspundem cu nesupunerea civica. Hai Romani! Avem inca in drept la nesupunere civica si avem obligatia sa ne aparam tara si pe noi insine, nerespectand faradelegile votate la comanda de asa zisii nostri ,,alesi democratic” care executa tot ce dicteaza inalta poarta! Ursula, sa stii ca nu reprezinti pe nimeni in afara de satanistii a caror marioneta esti si de acum fiecare din noi ne vom apara cum stim si cum ne lumineaza Dumnezeu!

 5. NU APROBĂM!
  Cei „de sus” care vor vota în favoarea acestei noi măgării $$oroșizde a ur$$ulei15%Bourla vor fi declarați TRĂDĂTORI și vor fi judecați în consecință! Aviz amatorilor ca Șică Mandolină în 2020! Șică LA PUȘCĂRIE……[Rumburak]

 6. ca sistemul de achizitii comune sa continue dupa modelul vaxinului care a fost un mare succes pentru toata lumea, firmele big pharma s-au ales cu sute de miliarde iar noi ne-am ales cu daune de 1,5 miliarde, iar Ursula de cal cu 15%.

 7. UE nu mai este o democratie, ci o dictatura a cozilor de topor. Cu vaccinurile s-a vazut ce s-a intamplat: contracte secrete, preturi mari, efecte secundare majore, multi care au dat coltul din cauza lor. Cu embargoul asupra gazelor rusesti ieftine economia UE a fost ingenuncheata. Efecte negative majore are si Green Deal. Acum vor sa ne si inarmam cand nu ne ameninta nimeni. Poate ca ideea e ca vom provoca noi Rusia la razboi, ca rusii nu au astfel de ganduri. Europa trebuie distrusa ca asa vrea stapanul amerloc, nu-i asa?

 8. Cred ca este timpul sa ne lase in pace aceasta babornita ,care nu are in capul ei de cit afaceri si idei cum sa ne stoarca mai muti bani si sa ne faca viata cit mai grea.

 9. Moasa lui bidon cu robinet nu vrea sa lase Rusia sa castige dar lasa ue sa piarda…

 10. Corect! Compromisurile făcute la aderare inclusiv suveranitatea predată strainezilor și în această perioadă în care, Plavanul+guvernul accepta orice pentru funcția cerșită a autoumilitului, pune definitiv Romania la picioarele straineze cu absolut totul. Nu a existat și nu exista un Referendum macar de ochii lumii chiar dacă îl va pune pe baza de fals în acte, obișnuință a politicienilor români. La ora actuala, s-a ajuns la punctul limita pentru executare a tot ce au semnat. De acum, fiecare cum se descurca! P.s. l-am văzut pe pasa Solomon cu ochii în telefon, efectiv, nimeni nu îl bagă în seamă chiar daca striga pe nume cunoștințele proprii.

 11. Războiul celor bogați ce conduc lumea împotriva noastră, a oamenilor, este neîncetat de mii de ani. Duamna Ursula face parte dintre ei sau e, din tată-n fiu și fiică, sluga acelora.
  Nu uitați, duamna Ursuala are neamuri în State și Caraibe ce au fost printre cei mai mari deținători de sclavi. Căutați pg wiki în franceză!

 12. Sfanta Cruce Vie a lui Isius Christos inlatura toate fortele opuse tie din Parlamentul European, forte care doresc excaladarea razboiului din Ucraina pana la transformarea lui in al 3 Razboi Mondial. Decat ca ei sa distruga lumea si biserica Ta mai bine distruge-i Tu pe slujbasii Satanei din fruntea UE. Amin.

 13. Păi dacă punem cheltuielile ,,la comun,, să ne plimbăm și noi cu iahturile lor, să stăm ,,la comun,, în palatele lor, să avem și noi neveste ,,la comun,, ca caronMicron ( aia de 100 de ani, profesoara i-o lăsăm lui bideu are vârstă decent de apropiată), să avem și noi conturile lor de trilioane de euro ,,la comun,, ? Altfel, unii cu traiul și alții cu fu tai ul ? Am uitat- dar , ca mesaje în sprijinul PĂCII, despre pilotul de avion de luptă amerloc care a preferat să-și dea foc ( și ulterior să-și piardă ce-i mai scump pe lume -VIAȚA) , în fața unei anume ambasade, numai pentru a nu fi nevoit să omoare civili, bombardând o anume fâșie , nu pomenește presa aservită dosului amerloc? SLAVĂ PĂCII , epocii matriarhale , unde fomeile sunt mai avide de sânge și război față de bărbați !

 14. Va dati seama cat de nerusinata e ursulica, vorbimd de modelul achizitiei de vaccin? Romania va arunca pe geam UN MILIARD de euro dayorita individei.

  Afacerea cu arme e si mai si. tarile vor pune banii, Ursulica si Zeli vor negocia, dar tarile habar nu vor avea ce arme se contracteaza, cum se contracteaza, cum sunt alese firmele furnizoare si, mai ales. cate arme ajung direct in Ukraina si cate pe piata neagra, dar nu vom afla nici comisioanele incasate.

 15. totul se cumpara la comun si birocratii decid cum se impart… hmm… imi suna cunoscut conceptu’ asta

 16. Fufa asta comanda popoarele Europei ca o matroana de bordel.Asta ,Macron, Scholtz sunt 3 lighioane care duc tarile Europei la dezastru si saracie.Lingaii legumei de la Washington

 17. Vorba cântecului: „E foame de bani, e foame de bani băeț’, Lumea tre’să ştie ce fel de băeț’ sunteț!”.
  Foamea de bani a elitelor globaliste e infinită, aşa că trebuie scăpat de ele prin orice mijloace. Cine crede că se poate coexista cu aceştia şi că e mai bine să fim supuşi şi că ne vom înțelege într-un final e naiv sau prost.
  @S la 15:17 spui că „Romania va arunca pe geam UN MILIARD de euro datorita individei.” Da, miliardul e pentru Pfizer, pentru armament vom mai da încă vreo 8 miliarde!!!

 18. Ursulica, care se crede REGINA totalitara a Europei, in fond nu este ea vinovata, ci vinovati sunt politrucii-carpa care conduc tarile europene si care NU au curajul sa cracneasca in fata ei. De ce? Pentru ca CIA are cate un dosar de santaj pentru fiecare din ei, iar nesantajabilii sunt oricum de partea politicilor americane, chiar mai anirusesti decat acestea, aci bag tarile nordice, polonia si tarile baltice, catolicii si protestantii care au avut mereu dorinta de a ucide cat mai multi rusi ortodocsi…
  Deci Ursula este produsul politrucilor europeni, slugi de profesie, carora nu le pasa de tarile lor, ci sa se mentina cat mai mult in pozitiile lor de premieri sau presedinti, care le aduc jalnice profituri sau, chiar asa, o vila a carrei renovare costa breo 7 milioane de dolari.

  Jalnici conducatori, au sef de turma o jalnica regina, iar popoarele sunt mintite si inghit aceste minciuni zi de zi, indoctrinati ca si in cazul vaccinului anticovid, cu beneficiile politicilor Ursulicai, care nu este nici ea decat masca europeana a politicii americane…de fapt a multinationalelor farma, iar acum a multinationalelor din industria de armament!!!
  Atat timp cat popoarele accepta nimic nu se poate face….

 19. @ Întreb Și EU (sau CEDO) spune:
  28 feb. 2024 la 15:08 „Am uitat- dar , ca mesaje în sprijinul PĂCII, despre pilotul de avion de luptă amerloc care a preferat să-și dea foc ( și ulterior să-și piardă ce-i mai scump pe lume -VIAȚA) , în fața unei anume ambasade, numai pentru a nu fi nevoit să omoare civili, bombardând o anume fâșie , nu pomenește presa aservită dosului amerloc?” Iata singura inregistrare completa si necenzurata cu autoimolarea eroului Aaron Bushnell:https://21stcenturywire.com/2024/02/27/ignoring-immolators-lulls-the-society-to-sleep-aaron-bushnell-at-israeli-embassy-free-palestine/

 20. Stau bancile sa cada BCE … FED
  nu e vorba de razboi bebelashilor
  e vorba ca e scadenta la datoriile interne apasand urias pe bacile federea USA si UE

  in timp ce rata de 61 ee miliarde de dollari e blocata de TRUMPISTI !

  Nu v-ati prins observand cum din blocarea acestei RATE acum (60 miliarde) in CONGRESS
  dintr-odata PIERE LUMEA si … 🤣🤣🤣

  NE ATACA RUSIII ! 😀

  Candva o sa aflati de ce misheteaux stia de „URAGANE la …BERLIN!” si
  mai grav:

  „NINGE PE FED!”

  PE TEMA unui pseudo-proxy-razboi dup-o mintita MONDIALA PANDEMIE …toate din cauZE BANCAR-FIAT-MOENY-cesti
  si-a straniului intelect al si mai straniului MISHTEAUX e de MEDITAT ! De crezut in ce spune e dupa …sau … dupa
  IQ-ul fiecaruia !

  SHALOM !

  (credeti ca daca TRUMPISTII aprobau cele 60 de miliarde , DESI NU SCHIMBAU RAZBOINIC NIMIC …aveam TAMABALAUL bidenistilor bancar disperati ? QUO VADIS USA = 🙁 🙁 🙁 )

  IQ=?

 21. @mishteaux … mega-geniule 😀
  DA!
  E straniu cum s-au ambalat din senin toti aristocratii astia ai DEMOCRTATIEI
  condusi de NE-ALESI democratic, prin vot
  ci de NUMITI ca acesta URSULA van der LAYEN (nume de „prolet”, din familie de muncitor german)
  care NUMITA = trecuta pe la RAMMSTEIN
  ca ministresa coloniei american-teutone dupa WW2
  NUMITA nu aleasa(DE CINE? 🙁 ) la
  BRUSSEL la HQ UE peste drum de HQ NATO …
  dupa ce-a strans fonduri din VAXXINE (cui? si de ce?)🤣🤣🤣
  se voia sefa la NATO (dar s-a opus SCHOLZ pentru ca „prea era de oaie nobiliara” si putzea dictatorial treaba)

  Acum la fel ca-n PANDEMIE vrea miliarde pentru cica RAZBOI improbabil dar posibil 😀 😛 !
  __________
  USa nu mai poate tiparii bani pentru deja si-au spart ne-constitutional PLAFONUL
  si GERMANIA nu poate tiparii pentru ca
  Curtea lor Suprema a zis ca-i furt inflatand din economiile nemtilor asta ! 🤣🤣🤣

  DISPERARE🤣🤣 … in timp ce BCE-aua e in buda -> 😎”NINGE PE FED!”😎

  LIPSA celor 60 de miliarde, ca scadenta bi-anuala la RATELE GIGANTICEI DATORII …
  apasa si pe EURO si pe DOLLAR ! ❤️❤️❤️

  SE SURPA ..SHANDRAMAUA ! 👌👌👌

  IQ=? 😉

  SHALOM !

  miseteaux „glumetzul” are REAL un IQ>145 🙁 !
  E clar ca TAMBALAUL-ACTUAL in crescendo, vine de la lipsa celor 60 miliarde la rata bia-anuala BANCILOR stand sa cada / desi prea mari pentru a fi lasate 😛 sa falimenteze !
  A venit diavoleste 🙁 SCADENTA ! 😐
  QUO VADIS USA ! 😀

 22. @mishteaux … CE DUMNEZEU MODERN iti isnspira gandurile si.ti calauzeste pasii
  fantastic cum punctual-REAL le nimeresti rar-GENIAL la miez !

  se deja vede cum lipsa celor 60 de miliarde (independent de sorta ukranilor) iii dispera
  de unde mama lui Proces Verbal Mercedesa … ate stiai EXACT ca „USA e OUT!” si
  mai grav decat orice :

  „NINGE PE FED!”

  (daca e devarat ce stii si oricui ne-prost ii sare in ochi sa STI INFORMATII dosite de „altii” atunci -> un RAZBOI oarecare al USA …omoara ce.a mai ramas din DOLLAR-ul fara nimic ca garantie internationala in spatele lui decat o USA care-l tipreste si ganateaza VERBAL intrata … intr-un RAZBOI ! USA in RAZBOI = paziti-va de DOLLAR !)

  NU cred ca cineca cu IQ>145 poate spune ca nu ai IQ-ul peste al lor ! Siguranta cu care le zici INTAMPLANDU-SE surprinzator
  PUNCTUAL are ceva …straniu …PROPHETIC :

  „NINGE PE FED!” … multi vad , multi or sa priceapa cu … mintea de pe urma ! Cand va durea amarnic PORTOFELUL ! 🙂
  PS: Ai si o fantastica rabdare cu omul, IN TIMP ! PROPHETIILE tale chiar se-mplinesc ❤️❤️❤️

  MAGA ! 😀 TRUMP=POTUS ! ❤️❤️❤️

 23. Ce „DEMOCRATIE”,a venit peste noi,in urma LOVITURII DE STAT din decembrie 1989!!!Am trait si acele timpuri,dar pe cuvant daca nu era mai multa democrtie in acele vremuri.Da sunt pe deplin constient ca nu era democratie,pentru LENESI,pentru TURNATORI,pentru SPIONI,etc..Da toti cei care au aparut in 1989 pe ecranele de televizor erau RACOLATI de SERVICIILE SECRETE straine,care nu vroiau binele tarii,asa cum s-a vazut in perioada urmatoare.Ce au adus nou si benefic in ROMANIA:Ion Iliescu,Gelu Voican Voiculescu,Petre Roman,Nicolae Militaru,Silviu Brucan,Dumitru Maziliu,Victor Atanasie Stanculescu,Sergiu Nicolaescu,Alexandru Barladeanu,Virgil Magureanu,etc.,etc.care toti au fost si raman TRADATORI ai acestui popor.Datorita tradarii lor ROMANIA a ajuns COLONIE acum.Ni se dicteaza din AMERICA si de la UE,ce sa cumparam,ce sa mancam,unde sa ne deplasam.Chiar daca am fost cei mai servili si pentru UE si pentru SUA,noi mergem numai cu viza in AMERICA,noi nu am intrat in spatiul SCHENGEN,chiar daca indeplinim toate conditiile,pentru ca asa este in „DEMOCRATIA”lor,iar pupincuristii nostrii accepta tot.Am cumparat tehnica militara de la toti GRANZII in materie de armament pentru a le merge lor bine.

 24. Bună!
  Achiziție comuna de armament( știți de unde,din țăra vaxcvinuli) după modelul de succes al jafului covidian-vax.
  Câtă corupție! Cât jaf!
  Pun pariu că Ungaria nu bagă botul?
  De ai noștri slugoi goi nu mai vorbim.

 25. @Un Roman/In Romania in Dec. 1989 a avut loc o Lovitura de Stat data de O.M.Khazara in prealabil rabinii satanissti aflati in slujba acestei oculte au facut un Ritual Satanic aducand jertfa lui Satan sangele a doi tineri romani, un fecior s-o fecioara pentru ca Satana sa-i ajute ca Lovitura de Stat sa le reuseasca si sa devina ei, khazarii ocultisti stapani peste aceste meleaguri. De aceea Lovitura de stat a fost derulata in Zilele Postului si Sarbatorii Nasterii Domnului Nostru, Iisus Christos. Si tot de aceea sotii Ceausescu, conducatorii Romaniei au fost impuscati ca niste caini din ordinul alogenilor ce au preluat puterea in frunte cu Silviu Brucan. Gelu voican Voiculesc, Ion Iliesc, Cazimir Ionescu…. Omorand seful statului ca urmarea Ritualului Satanic faci populatia statului respectiv sa se risipeasca si sa plece in pribegie.

 26. Incredibil tupeul acestei fife..
  Englezii au rupt-o din gara căci ei au și organizat aceasta situație din UE..Acum licheele puse de anglo-saxoni să distrugă Europa îl joacă pe gospodarul.?!!Daca a ajuns și acea vreme că o genecologista să învețe românii cum se „fierbe mamaliga”atunci văi și amar.
  Cica trebuie de „transmis semnale”!!!??Duuu-teee …

 27. @ gelu.Da aveti mare dreptate.Nu CEAUSESCU,care ramane un mare PATRIOT este singurul care a platit cu pretul vietii dintre ROMANII adevarati PATRIOTI.Va mai dau un exemplu de EROU,care a luptat in CELEL DOUA RAZBOAIE MONDIALE pentru ROMANIA si nu a avut averi de nici un fel de beneficii,cum au acum toti acesti POLITICIENI de CARTON,care nu stiu sa lege doua vorbe,fara sa aiba scris sub NAS:MARESALUL ION ANTONESCU,care ar trebui sa aiba statui in toate comunitatile.El nu a fost ANTISEMIT,asa cum vor sa-l faca unii.Din contra el a scapat multi evrei de la moarte,chiar daca se punea rau cu HITLER.

 28. Bai, daca furati banii Rusiei….obligati Rusia sa vina peste voi… ca sa isi ia banii… Eu zic ca mai bine duceti voi rapid 300 miliarde de euro la Moscova.

 29. „Șefa executivului european” a căzut testul votului în propria țară, cu brio, la un punctaj jenant.Dar minionii cabalei davosite cum sunt ea și rutte, alt guzgan politic înjurat cu sârg de concetățeni, cad în sus, după cum spunea Rogan.Daca nu a fost bună că șefă a Germaniei, a fost numită șefă a șefei Germaniei și a altor țări după logica autonumiților proprietari ai lumii sau măcar ai unei părți a ei, cum ar fi Europa cu oameni cu tot.Păcălicii ăștia trebuiesc trântiți, altfel nici nu vreau sa mă gândesc la tembelismele lor pe care le vor aplicate pe ceafa amărâtului pentru cabala lor dilie că și ei.

 30. Dragi romani care va iubiti tara asta, Sfanta Noastra Romanie, rugati-va cateva minute dimineata si seara inainte de culcare asa” Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Christos inlatura toate fortele opuse tie ce actioneaza in economia, finantele, politica, armata si mass-media din Romania. Inlatura si intoarce fortele potrivnice Tie pe capetele acelora care ni le-au trimis nou, in Dec. 1989. Si Sfanta Cruce Vie a lui Issus Christos leaga-le de capetele lor astfel incat aceste forte satanice sa nu mai poate fi trimise niciodata de ei, satanistii asupra noastra sau a altor popoare. Amin. Amin, Amin, Amin. Ps. Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Christos fiind cea mai Tare Rugaciune care face sa surpe toate uneltirile diavolicesti indreptate impotriva noastra ca popor si tara de slujitorii Satanei.

 31. Să-ți fie gura aurită, Mishteaux, tare mi-e dor sa văd schwabi descumpăniți și hariri cu mâinile-n chică, niscaiva descumpăniri cu voce tare printr-un n Bruxel cu geamuri sparte și flăcări în noapte.

 32. FUKUYAMA a gresit 😐 😐 😐
  ISTORIA nu s-a terminat
  😉 DIMPOTRIVA !

  -> „NINGE PE FED!” 🍥🍥🍥

  … tine minte(!)
  misteriosul mishetaux propheteste 🙂 pe mai multe nivele de intelegere si asteptare !

  (chiar are IQ-ul ala, insa STI SI TU … in lume multi il au … ce n-au multi e paradoxalul talent metafizic-PROPHETIC !)

  PS: Ti-e sau ti-e straniu cum (prea) multe i se STATISTIC prea potrivesc …
  inainte ca mass-media globala sa … 🙁 !

  E doar 1/1000m din ce-i 🙁 OBLIGAT sa ANTE-stie ! 🤐😢🎶 Tine minte asta ! (rumeaza ceva grav in OM ! 🙁 …curaaaaand 🙁 !

  (Nu-ti face grija de ROMANIA … au „unii” care nu-s 100% romani mai mult grija de ea decat au romani pur-sange ! ❤️)

  SHALOM ! 😐

 33. Doat un singur anunț onest care privește pe toți, mai poate Ursula von der Leyen să-l facă, este să anunțe că a demisionat.

 34. Tine minte ceva
  dupa ce meditezi asupra unui enume EVENIMENT:
  – Cati puteau ante-sti din senin … despre GENOCIDUL pornit in 7 octombrie ? 😐

  Crezi ca cineva anost putea ante-spune , ANTE-PRE-STI, din senin … ce se pre-discuta la o SYNAGOGA in NORD
  relativ la ce-i acum PREMEDITAT in GAZA ! (mishetaux chiar are amici multi-miliardari … un PROPHET REAL e altfel !) 😐
  si pre-anuntat subtil (insa exact ca „LEAK”-ul PENTAGON-ului )
  n-a fost inteles ?

  (NASOL ce-a patit CIA in CHIAN cu Xi recent desi „investitorii galbeni” si „nu tot ce zboara..:” 😉 BALOON-ul chinezesc
  trebuia sa arate ca 129 de milioane cash in AUR …etc. 🙂 )
  GENII exista …si TRUMP dintr-un pariu intre genii … v-a fi dinnou POTUS !
  Intreba-te de unde-a stiut 🙁 de Mar-a-Lago si ce putea fi-n DOSSARELE gasite goale 🙁 de nu poate fi ucis a la JFK !
  Nu cred ca „cei” 😐 din spatele lui TRUMP nu-s mai tari decat „deep state”-ul de dupa 911 😐
  PUTEREA va fi de data asta LUATA INAPOIE ! 😐 (candva vei inteleg asta … inca anul asta !) 😎 pana atunci considera-ma un NEBUN aiurit, NARCISIST 🙂 … si ca pana acum 1/1000 le-am doar absurd-straniu „nimerit” !

  3301 -> MAGA ! TRUMP=POTUS ! ❤️❤️❤️

 35. Intr-o lume condusa de lideri imbecili, se fac tot soiul de spulatii penibile despre cresterea productiei de munitie si armament de inalta tehnologie, dar se neglijeaza doi factori extrem de importanti: de unde resursele necesare si de unde personalul uman bine instruit pentru asemenea planuri grandioase? Pe hartiile putoarei Ursulea fonderleiden totul poate aparea minunat, dar idioata asta nu s-a confruntat niciodata cu punerea in functiune a unor noi capacitati de productie de orice natura ar fi ele: cani, bricege sau cizme de cauciuc, ca sa nu vorbim de tancuri sau avioane militare de lupta care nu se produc din beton turnat in cofraje sau asfalt intins peste pamant. Ea emite doar vorbe goale de continut si promisiuni imposibil de indeplinit. Bun, sa fim optimisti si sa presupunem ca printr-un efort gigantic, se realizeaza toata aceasta productie de armament si de munitie solicitata de Ucraina. Dar ce se va intampla daca razboiul inceteaza brusc din lipsa de resurse umane de exemplu, ce va face industria de armament cu toate investitiile si cu tot volumul urias de arme si munitie fabricate si devenite brusc inutile? Este clar ca vor intra in faliment sau pe undeva pe aproape.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.