Ursula von der Leyen avertizează asupra unui atac hibrid în Europa

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, pentru a destabiliza această ţară care „sprijină ferm” Ucraina şi care a aderat în urmă cu un an la NATO, informează AFP.

Acest stat nordic şi-a închis frontiera cu Rusia la mijlocul lui decembrie, după un aflux de circa 1.000 de migranţi fără vize veniţi dinspre teritoriul rus de la mijlocul lui august.

Rusia şi Finlanda au o frontieră terestră comună de 1.340 de kilometri, iar Helsinki acuză Moscova că a orchestrat sosirea acestor migranţi, acuzaţie dezminţită de autorităţile ruse.

„După atacul hibrid lansat de Belarus în noiembrie 2021 împotriva Letoniei, Poloniei şi Lituaniei, ştim cu toţii cum Putin şi aliaţii săi au instrumentalizat migranţii pentru a testa apărarea noastră şi a încerca să ne destabilizeze”, a spus Von der Leyen vineri pentru presă.

„Astăzi, Vladimir Putin se concentrează pe Finlanda”, a adăugat ea.

În 2021, Lituania, Polonia şi Letonia s-au confruntat cu un aflux fără precedent de imigranţi ilegali veniţi dinspre Belarus, Occidentul acuzând la acea dată Rusia şi pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko că au orchestrat acest aflux.

Preşedinta Comisiei Europene a făcut aceste declaraţii după o întrevedere cu prim-ministrul finlandez Petteri Orpo în oraşul Lappeenranta (sud-est), la 30 de km de frontiera rusă.

Cei doi lideri au discutat despre „ce pot face Finlanda şi Uniunea Europeană pentru a împiedica imigraţia instrumentalizată la frontiera de est a Finlandei”, potrivit unui comunicat.

Finlanda şi-a închis punctele de trecere a frontierei cu Rusia de mai multe ori şi a anunţat în aprilie că acestea vor rămâne închise „până la noi ordine”, situaţia rămânând neschimbată.

Atacurile hibride ruse „sunt în mod indubitabil un răspuns la sprijinul vostru ferm pentru Ucraina şi la aderarea voastră la NATO”, a subliniat Von der Leyen.

Relaţiile dintre Helsinki şi Moscova s-au deteriorat după declanşarea invaziei ruse împotriva Ucrainei în februarie 2022.

Rusia a ameninţat Finlanda cu „contramăsuri” după aderarea ei la NATO, în aprilie 2023.

Această ţară nordică pregăteşte de asemenea un proiect de lege pentru a stăvili sosirea de migranţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

16 Comentarii

 1. Ba eu cred ca mai degraba Ursula asta e un „hibrid” ! O corcitura, o incrucisare intre oaie (vestita pentru „inteligenta” sa) si cotofana (vestita de asemenea ca hoata, furind si carind in cuib cam tot ce straluceste) !

 2. Si pe Italieni cine-i „atacă hibrid” ?
  Tot Rușii ? măR🤣g…
  ■)RumburKK- Cititoru de Clasici Ruși pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite. NOPȚI IN ȘIR ! -RumburKK(■

 3. Alta panarama de asanata si programata mental. Daca ati sti ca toata populatia e programata mental de generali, cum v-ati simti?

 4. @Huoooo! Şi nu numai cu Pfizer. Această individă este asasina Europei.

 5. Ajunsă sterila de idei, madam Ursula bate câmpii pe atacurile hibride ale Rusiei. Muti Merkel a lansat programul UE porți deschise emigranților de peste tot, iar acum când nu mai au ce face cu ei fiindcă despre integrare nici vorbă este de vină Putin că “destabilizează”. Ce să destabilizeze mizerabila UE prin cei care o conduc, partide clasice la pământ, naționaliștii în prag de interzicere ca extremiști, aiureli de verzi, de ONG-uri numai idioți periculos de ignorați și dirijați de peste Atlantic. Vai de capul UE cu ce se ocupă, în ce prostie de război se amestecă, în ce totalitarism birocratic se afundă.

 6. Cine poate crede că acest tip conduce cu adevărat SUA?

  „Le-am spus clar israelienilor că nu ar trebui să atace Haifa”.

  Pentru cei care nu știu, Haifa este un oraș din Israel…

 7. U. = toxica na.zis.ta îm.pu.tzi.ta. Tarile la care se refera au avut, cu toatele, propriile forte „de rezistenta” armata, de tip Bandera în Ucraina sau legionarii din România, subventionati de catre si luptând alaturi de Hitler în WW2. Sau acuma, Letonia na.zis.ta, Regimul de la Kiev, na.zi.st, regimul din Lituania, la fel, si cu toatele, secondate de prometeismul (Intermarium) polonez, adica de NATO, fiindca Intermarium a fost consacrat de Obama, clientul electoral al polonezilor americani, drept „principiul” NATO. Tot înainte, pâna la-nfrângerea finala (= $, moneda unei tari în faliment si-a UE, care nu se mai poate subventiona, fiindca nu mai încaseaza dobânzi: Rusia, China si alte tari BRICS au renuntat la el). Va doresc tuturor, cu U. în frunte, un faliment glorios, si tie, U., închisoarea „vesela” pe care-o meriti.

 8. Putin a lansat un atac hibrid si in America unde prin granita cu Mexicul trec zilnic mii de emigranti ilegali. Culmea e ca Biden si partidul democrat sprijina fluxul deci par sa fie putinisti. Republicanii au cerut ca in legea cu ajutorul pentru Ucraina sa fie niste miliarde pentru securizarea granitei cu Mexicul dar democratii nu au vrut sa adauge de aceea stau cu legea blocata in camera de catre Mike Johnnson. Daca nici asta nu e putinism si atac hibrid…

 9. In concluzie, toata Africa si Orientul mijlociu ataca Europa !
  Sau ce, migrantii lor nu sint la fel de migranti ca cei veniti din Rusia ?
  Ma intreb , retoric desigur, baba asta chiar crede ca toata populatia unui continent este proasta ?

 10. Ce penibila! Suferim noi insine tot felul de atacuri, si nu din partea Rusiei. Imprastierea de otravuri cu avioane pe cer, exploatarea nemiloasa a tuturor resurselor noastre, infuzia de ,,emigranti”, directivele europene cu scopul unic de a distruge economia si cate si mai cate! Ca sa nu vorbim de atacut asupra fiintei popoarelor , asupra omenirii in general, sub pretext de vaccinare. Satanele astea te omoara pe fata si apoi dau vina pe Rusia.

 11. Mă, cineva dobitoc v-a trîntit in gură o vuvuzea cu ”atacul hibrid”,.. doar nu mai știi cum să provoci rusul in așteptare de o bombiță, cît de mică..Acu nu auzi din gura presei altceva decît atac, și pericol și amenințare și de astea de băgat prostu sub pat..Chiar nu realizează nici unul de cît sunt de ridicoli și de bufoni slugi lichele la ceva care in nici un caz nu e pro democrație..

 12. Asta se vrea acum ” baba Vanga”?Sau e in depresie accentuata dupa cele 7 nasteri si „achizitiile” Pfizer ?

 13. Ursuloaico, pe tine trebuie sa te atace „migrantii” trimisi de rusi. Dar tu ai alta politica, bagi pe gatul natiunilor din est migranti adusi pe bani multi in Europa de bande de traficanti si ong-uri, multe germane. Nu mai speria copii, ca mor batranii de grija lor..

 14. Ma intreb daca stafidita asta de Ursula ,stie cit de mult o iubesc europenii.

 15. Atâta timp cât populația UE tace pasivă, această babă poate să facă orice fel de declarații și implementări legislative bolnave,de asta se tine cu dinții de putere,încălcând principii democratice și constituționale

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.