Useriştii nu se bat cu liberalii, ci cu Iohannis

Dan Barna joacă tare. Riscă activarea dosarului său de la DNA. Useriştii sunt la curent cu faptul că Florin Cîţu nu l-a demis pe Voiculescu fără acordul (ori chiar la iniţiativa) preşedintelui. Iau în calculul şantajului lor până şi suspendarea lui Iohannis şi declanşarea unor prezidenţiale anticipate. Care ar reprezenta o şansă de jucat pentru preşedintele USR ori pentru Dacian Cioloş.

Totul depinde de nivelul „adrenalinei” preşedintelui. De ce ar fi foarte supărat? Ipoteza mea este că are informaţii cu privire la obedienţele useriştilor faţă de unele interese străine (corporatiste) şi nu vrea să rămână în cartea de istorie drept protector al unei trădări prea uşor de descifrat. Voiculescu a reuşit să scoată cifrul acesta la vedere.

Aşadar, cum faci tu, preşedinte, să nu-i aduci pe userişti la nişte prezidenţiale anticipate? Îl sacrifici pe Cîţu şi îl repui pe Orban premier, dacă aşa vor useriştii? S-ar rezolva astfel şi conflictul Cîţu-Orban din cadrul PNL, iar noul-vechi premier Orban ar fi înscărcinat să fie vigilent faţă de derapajele antinaţionale prea făţişe ale voiculeştilor din coaliţie.

Cine te-ar putea deranja? AUR nu poate. PSD nu vrea. UDMR ce interese ar avea?

În fond, asistăm la o criză de întoarcere la primul proiect iohannist, care nu s-a putut realiza din pricină că useriştii nu l-au acceptat pe Orban şef al guvernului din care urmau să facă parte. Prietenii lor din lumea largă ştiu de ce.

Noutatea acestei schimbări ar putea fi reprezentată de un ministru al Sănătăţii care să fie capabil să reseteze strategia noastră de combatere a pandemiei fără a mai sacrifica potenţial economic. De fapt, ceea ce se întâmplă acum vine din speranţa că vaccinarea va opri noul val pandemic şi că vom putea trece din nou pe creştere economică. Cum ar veni, vom avea un guvern al noii normalităţi. Ceea ce ar putea opri, o vreme, şi protestele din stradă.

Voiculescu a fost demis cu mare întârziere. Era cazul să fie sacrificat după ce a pus în criză securitatea unor informaţii ce aveau un regim special. Iohannis a avut nevoie mai întâi să deţină convingerea că vaccinarea nu va fi un eşec. Ştia, desigur, că demiterea acestui pion (n-am scris spion) urma să fie considerată casus belli în cadrul USR-PLUS mai ales prin influenţa lui Dacian Cioloş asupra lui Dan Barna.

Din ziua în care plângerea penală a Corpului de control al premierului a plecat spre DIICOT pe chestiunea acelor informaţii speciale, era de aşteptat să se producă efectul politic „Fără penali” chiar dacă cercetarea DIICOT se află doar în faza in rem. Dar Voiculescu a avut grijă să comită una după alta gafe, erori, provocări şi fapte iresponsabile, într-un ritm ce denunţa un fel de plan de a face praf imaginea liberalilor. Da, căci – paradoxal – pierderea de puncte de simpatie era mai mare în dreptul liberalilor decât în dreptul useriştilor. Explicaţia? Simpatizanţii USR sunt puternic talibanizaţi.

Zeci de laureaţi Nobel au cerut preşedintelui Biden să suspende licenţa vaccinurilor de producţie americană pentru ca orice ţară să le poată fabrica şi astfel ieşirea din pandemie să fie posibilă simultan şi în ţările sărace, şi în ţările bogate. Iată cum arată normalitatea cea veche: omenia. Mă simt vinovat că n-am fost capabil să gândesc această idee simplă ca bună ziua. Drept care nici nu mai are rost, onest, să întreb de ce nimeni, la noi, nu a gândit-o. Măcar să o fi gândit, că de aplicat nu se va aplica. Vlad Voiculescu et comp. ştiu cel mai bine de ce nu se va aplica.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Ioan Buduca 1114 Articole
Author

10 Comentarii

  1. Se pot spune multe despre actualul presedinte, dar sa-i fie frica de Barna este prea mult.

  2. “Ipoteza mea este că (președintele Iohannis) are informaţii cu privire la obedienţele useriştilor faţă de unele interese străine (corporatiste) şi nu vrea să rămână în cartea de istorie drept protector al unei trădări prea uşor de descifrat” Domnule Ioan Buduca cea ce feceți este prea de tot! Acum vreți să ni-i prezentați pe domnul Klaus Iohannis, prieten la vedere Holzindustrie Schweighofer și Raiffeisen plus toți corporatiștii de București, Sibiu, Timișoara și Cluj-Napoca care și-au scos pe ger angajații la protest să-și plimbe domnul președinte Iohannis geaca roșie printre ei, mare iubitor de români, de industria, agricultura, fabricile de medicamente și medicina românească? Rachetele de concepție 1980 in valoare de 4 miliarde care le-a antamat cu președintele Tramp fără să ceară aprobarea Parlamentului și a Guvernului PSD tot de erou patriot sunt pentru “cartea de istorie”? Sigur Guvernul PSD și Parlamentul de atunci a aprobat și votat slugarnic angajamentul Iohannis, probabil având voie pentru vot favorabil să-și facă poză la minut cu șapca roșie. Ce s-a întâmplat atunci este în interes național vizavi de suspiciune rezonabilă de trădare?

  3. La astfel de vremuri , cu astfel de legi , intre astfel de oameni , numitorul comun al romanilor este , pe buna dreptate , injuratura de mama .
    Nici nu poate fi altceva pina nu se schimba . c e v a . radical in Romania .

  4. Afirmatii de fatada. Nu vor propune niciodata suspendarea lui Werner ,PSD pentru ca -l au pe Ciolacu sef, USR si Plis pentru ca n-au cale libera de afara, PNL pentru ca pierd totul, si uite-asa ramane UDMR sa ceara suspendarea ca sa avem de ce rade. Pai nu va e clar fratilor ca functionarii , administratia centrala si locala nu lucreaza pentru cetatean si stat ci doar sa le fie lor bine si acolitilor de dincolo de granite , cu care s-au aliat sa le fie lor bine? Clasa de mijoc e pe cale de dispartie nu numai in Romania , peste tot in lume in tarile colonizate , raman doar cei extrem de bogati si putimi si plebea saraca si din ce in ce mai multi. Au constatat ca atat comunismul cat si capitalismul nu le vine bine si indestulator, se intorc la oranduirea feudala, ba chiar mai mult la sclavagism , baronii locali fiind antemergatorii acestui demers . Uitati-va cine ne sunt primarii, cine sunt lucratorii din primarii, cine ne asigura neasigurarea sigurantei pe strada, pentru ce cumpara arme pentru ca nu ne apara pe noi ci corporatiile , noi nu mai avem nimic de aparat . E plina tara de straini care o duc bine si de romani calcati in picioare. Indiferent cine vine peste noi , ca -i de la est ca-i de la vest , noua ne va fi la fel de rau. Suntem atat de slabi inct ne-am invatat cu raul si convietuim cu oricine e pe capul nostru . Am invatat sa suportam , asta am invatat cel mai bine.

  5. Si președintele are obediențele lui față de interese străine dar în altă zonă decât useristii și plusistii. Deci nici dacă se omoară intre ei nu mă interesează. Pe mine mă interesează să scăpăm odată de năpasta asta cu pandemia și să nu ajung eu la sapă de lemn.

  6. Momentul ales de pluseristi este nefericit pentru ei. S-au deconspirat suficient de mult in fata tarii ca sunt incompetenti si tradatori. Se duc la vale indiferent de jocurile de imagine.

  7. Am crezut mult timp ca scarnaviile securiste de „dreapta” posteaza in numele meu, de fapt era aceasta taratura pseudodisidenta, „rene” agent al Securitatii kgb-iste cu o contributie majora la Lovitura de Stat-Comintern, inscenarea de la Iasi din 14 dec 1989, soldata cu arestari in masa si concentrarea Securitatii pe Iasi ca oras al declansarii complotului, apropierea de granita cu URSS unde fusesera concentrate trupe dand o confirmare contraspionajului roman ca se pregateste o… „revolutie”!!! In acest fel a fost neglijata Timisoara, municipiul fixat de KGB/GRU in colaborare cu Securitatea ungara sa porneasca TAVALUGUL TERORIST …Antoanesei…

  8. Stimate domnule Buduca, nu pierdeti din vedere ca atat globalistii satanisti de la USR-Plus cat si Klaus Iohannis au acelasi stapan, pe George Soros! Daca se bat intre ei o fac pentru a intra mai bine in gratiile maleficului George Soros. Numi si numai marele statnist Soros poate impune pacea dintre slugile lui.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.