USL, ca o blondă-n trafic!

În urmă cu patru ani, un primar de comună care administra de aproape 20 de ani localitatea în stil dictatorial, transformând-o practic în propria-i moşie, a fost „exmatriculat” în urma unei „lovituri de palat” legale, adică prin alegeri libere. Cu un om care s-a menţinut la putere prin toate mijloacele legale şi ilegale (şantaj, cumpărare, furt la alegeri prin comisii „aranjate”) nu te puteai lupta decât jucând foarte dur, totuşi democratic, uneori chiar la limita legii.

Pentru a împiedica un nou furt la urne, echipe de tineri se uitau noaptea la numărarea voturilor pe ferestrele secţiilor, creând astfel o presiune extraordinară, blocând astfel orice tentativă de fraudă. Legal? Aşa şi-aşa! Moral şi eficient? Da! După căderea dictatorului, în tot satul a fost sărbătoare; sute de focuri de artificii şi mii de oameni în stradă. Acum le e bine. Vorba lui Majuru, „după revoluţie a început evoluţia”. Ghem, set şi meci!

Revenind acum la bătălia pe care-au dus-o opt milioane de români cu Băsescu, cu PDL, cu CC, cu Generalul Vară, cu Merkel, cu Barroso, cu Viktor Orban şi cu boicotul, putem spune că USL s-a pierdut pe drum precum o blondă la volan. Să nu fiu înţeles greşit, n-am nimic cu blondele, fie ele chiar şi la volan, însă acesta este folclorul; ba că le-au dat amanţii permisele cadou, ba că le-au cumpărat mămicile lor şosele, ba că stau câş între două benzi, ba că stau şi se fardează când semaforul arată culoarea verde… Aşa şi USL, a demarat în trombă procedurile de suspendare, de mă şi minunam de o asemenea organizare tipic nemţească. Până în momentul în care „blonda USL” s-a speriat în trafic şi a blocat strada.

Dacă a zis UE, neconstituţional, că ne trebuie cvorum, aşa a fost. Dacă a zis nu-ştiu-cine că suntem 22 de milioane, aşa a fost. Dacă o Curte Constituţională condusă de un PDL-ist a decis că Parlamentul e impotent, aşa a fost. Şi culmea democraţiei, Crin Antonescu a promulgat – deşi putea s-o mai ţină la dospit – legea care i-a trimis pe români într-o misiune imposibilă. S-au bazat pe unguri, aşa cum o blondă se bazează pe tocul cu care apasă pe acceleraţie? Greşeală totală şi greşeli după greşeli. Dacă se urma un curs firesc, perfect constituţional, cu toate urletele şi bocetele de la Bruxelles, ce s-ar fi întâmplat? Ar fi intrat NATO cu tancurile în România? Ei, aş! Mai trecea un timp şi când ar fi văzut Bruxelles-ul fiesta din toate oraşele din România, ar fi înghiţit găluşca, cu siguranţă ne-ar fi lăudat, clamând marea democraţie românească şi l-ar fi făcut pe Băsescu albie de porci pentru că i-a dezinformat atâta vreme.

Aflaţi totuşi în această maşină a blondei, blocată în trafic, avem două variante: sau coborâm şi o luăm „per-pedes” sau o aşteptăm să se vopsească, să urce din nou la volan şi descongestioneze traficul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marcel Barbatei 218 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.