USR insistă cu renumărarea: „A fost fraudare pe scară mare”

USR solicită premierului Marcel Ciolacu şi preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, să dea dovadă de responsabilitate şi să accepte renumărarea voturilor în acele secţii de votare unde există diferenţe între buletine şi numărul de voturi în procesele verbale, a declarat luni purtătorul de cuvânt al formaţiunii, deputatul Ionuţ Moşteanu.

„Avem nişte alegeri fraudate. La Sectorul 2 încă nu s-au încheiat alegerile. (…) Noi cerem renumărarea în 36 de secţii în care nu se potrivesc numerele, adică numărul de buletine din secţie este diferit de numărul de buletine numărate la final şi Ciucă şi Ciolacu încearcă să muşamalizeze acest lucru. Este o fraudă de proporţii cum nu a mai fost în România post-revoluţionară la nici un rând de alegeri şi le cer să dea dovadă de responsabilitate, să arate că sunt oameni de stat într o ţară democratică şi să accepte renumărarea în aceste secţii în care sunt clar indicii de fraude. (…) Acum două zile Biroul Electoral de sector a decis renumărarea în două secţii şi nici acum nu s-a întâmplat acest lucru, trag de timp, tergiversează, cred că o să obosim, o să plece colegii mei de acolo, care aşteaptă să se intre în orice moment în secţie, să participe le renumărare, au acest drept”, a declarat Moşteanu la Parlament.

Mai mult, a amintit el, chiar Biroul Electoral de sector a făcut o plângere penală în cazul unei secţii de votare în care la renumărare s-au găsit 19 buletine în plus.

„A fost haos, a fost fraudare pe scară mare cum nu s-a văzut şi din nou le cer celor doi preşedinţi, Ciolacu şi Ciucă, ştiu că controlează o bună parte din statul român şi din instituţii – dar să dea dovadă de responsabilitate şi respect faţă de democraţie şi să accepte acest lucru simplu pe care USR îl cere – renumărarea în secţiile în care sunt diferenţe între numărul de buletine şi numărul de voturi regăsite în procesele verbale. (…) Voturile care au apărut după renumărare în plus au apărut la USR. Nu a fost cazul să aibă PSD sau PNL mai puţine voturi”, a adăugat Moşteanu.

El a mai arătat că şi la Sectorul 1 este aceeaşi situaţie, unde USR a cerut renumărarea în 80 de cazuri, respectiv 80 de cereri de renumărare în 110 secţii în care lipsesc 2.000 de buletine de vot.

„La Sectorul 1, unde îi aud triumfalişti că anunţă că au câştigat alegerile, lipsesc 2.000 de buletine, au dispărut 2.000 de buletine în Bucureşti, nu undeva într-o comună departe, în nişte munţi. În tot Bucureştiul 10.000 de buletine au dispărut din secţii. Şi diferenţele la Sectorul 1 şi la Sectorul 2 sunt la 100, 200, 300 de voturi. (…) În momentul în care nu se potrivesc acele numere, trebuie să accepte renumărarea. Poate domnul Tuţă o să câştige la o distanţă mult mai mare la Sectorul 1, de ce nu are acest curaj să accepte un lucru absolut de bun simţ şi democratic să renumere voturile la Sectorul 1. Mai mult, astăzi jandarmii au luat sacii. Deşi procedura nu s-a încheiat, jandarmii au luat sacii din Biroul Electoral de sector, i-au încărcat şi Dumnezeu ştie unde i-au dus. Nu aveau acest drept, trebuiau să aştepte să se termine toată procedura”, a subliniat Moşteanu.

Deputatul a anunţat că USR va folosi toate căile legale şi va merge mai departe în justiţie pentru a reda dreptatea cetăţenilor a căror opţiune de vot „a fost deturnată de PSD şi PNL”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

18 Comentarii

 1. Bineee…Mosteanu plânge că un copil…Bărbații adevărați stiu sa și piardă! Asta este….
  Din păcate, Mosteanu nu este bărbat…Toti stiu asta!

 2. eheeei …. daca nu avea probleme cu Justitia — Coldea & co …. USR-ul acum era la peste 25 % …. asa insa …

 3. Se rotesc la scandaluri, când gloaba Clotilda, când buhabul vorbitor, cândva adormiții in scaune prin parlament! Bă stricăciune, dar cu 4 ani în urmă, de ce nu ați urlat când furați împreună cu Clotilda pentru a fi plasată CLOTILDA? Nu cumva e plata cu actuala răsplată?

 4. E foarte bine ca a intervenit SRI pentru a pune capat jafului provocat de Clotilda la Sectorul 1. Este imposibil ca atat de multi oameni onorabili din sector sa fi preferat gunoiul, sobolanii si gandacii pe care Clotilda i-a adus odata cu ea la Sectorul 1. Ma indoiesc ca cetatenii Sectorului 1 isi doresc sa fie jefuiti de Clotilda care ofera la schimb gunoi, sobolani si gandaci. Cu certitudine fraudele au fost facute de echipa Clotildei pentru a o indopa cu voturi false. SRI are capacitatea sa puna la dispozitia autoritatilor informatiile necesare care sa dovedeasca fraudele electorale ale Clotildei. Si 5% voturi ar fi fost o cifra mult prea mare fata de prestatiile cucoanei asteia tare in clanta.

 5. Ha, ha! Dacă s-o furat în favuaria comasațâlor nu-s și acord să să renumere! Dicăt dac’ s-o furat în favuaria lu’ AUR ș’ Șoșuacâ…

 6. La muncă pe șantiere USR,poate acolo să demonstrați ceva, ca politica nu e pentru voi!

 7. Ce este boule castrat ?! Ce nu iti convine ! Ce nu e „legal si democratic” ?! Dar cand calcati/calareati in picioare sacii cu buletinele de vot ale Sectorului 1 la alegerile din 2020, cum era ?!. Cum era mai pramatia care esti…si cine raspunde penal pentru faradelegile flagrante intamplate atunci?! Ai ! Zi mai tare ca nu te aud…?!

 8. Aveti ocazia sa vedeti mentalitatea USR: interventii de la varful statului in alegerile libere si democratice ! Voi i-ati suportat pe astia in frunte cu nepotul militianului (Csalas, vis Ciolosh). Hai, liberare !

 9. Insista cu renumararea din cauza ca atunci se pot substitui sacii cu voturi smenarite.
  Acesta-i tot misterul insistentei……[Rumburak]

 10. Măi dragă USR, emanații ONG-iste ce sunteți, nu vă mai ține prosteala cu ambasadele, serviciile și furatul cu sacii sau vă cere finanțatorul extern (fratele Sorosh) socoteală despre cum ați cheltuit fondurile? În politică, fără scaldaluri interminabile, proteste stupide orchestrate cu sclavii de pe plantațiile corporatiste, bocete/reclamații/plangeri penale și nenumăratele infracțiuni de hărțuire ale lui Marian Țivilic Ceaușescu, NU sunteți capabili de nimic!

 11. cea mai tare chestie este ca hoti striga prindeti hotii. Diversiune in toata regula. Au uitat nenorocitii ce au facut ei acum 4 ani. Au furat de au rupt. Au crezut ca va merge si acum numai ca nu a mai tinul. deaia sint aproape de pragul de a iesi din competitie. Sa va fie de bine hotilor, smecherilor, consumatorilor Hai pa

 12. Toti postacii fara carte se ridica contra USR. Dar bataia pe voturi a fost mare. Odata Hopinca a fost sustinut de Ciolacu, au facut propaganda impreuna, apoi prefectul Toader, fost primar sector 2. Plus Toni Grebla care a cosit voturi pt Hopinca. Acum in parcul Tei, seful restaurantului President cu noul primar presupus Hopinca a inceput renovarea bodegii. Asa ca toti mafiotii imobiliari si de bodegi in parcuri sunt cu Hopinca. In o tara cu democratie adevarata, toate voturile ar fi fost dim nou numarate si verificate. Iar la frauda clara repetate alegerile.

 13. Tuasa nascuta ca singurul copil alb din Guatemala n-a avut succes la Ambasada SUA ? Ghinion ar spune un cunoscator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.