USR mai pierde un parlamentar

USR mai pierde un parlamentar. Deputata USR Chichirău Cosette-Paula a demisionat, luni, din partid.

„Va informez că azi am demisionat din USR și voi activa ca deputat neafiliat”, a anunțat Chichirău în ședința de plen a Camerei Deputaților. Deputat USR aflat la al doilea mandat, aceasta a deținut funcția de președinte al filialei din Iași a partidului.

Într-un mesaj postat pe FB, deputata scrie:

„Astăzi mi-am dat demisia din USR. Mișcarea reformistă a generației noastre trebuie continuată și revigorată, iar la USR motorul e cam gripat și nu mai trage. Când faci aceleași lucruri cu aceleași metode și aceiași oameni ani de zile și nu obții rezultate, e cazul să încerci altceva. N-am vrut să renunț la USR prea devreme, dar s-au acumulat destule dovezi că acum nu mai este prea devreme. Poate chiar puțin cam târziu.
Avem nevoie sa regăsim vigoarea și dinamismul anilor trecuți. Avem nevoie de un partid suplu, cu structuri minime în teritoriu, cu candidați aleși pe sprânceană, ca în 2016, cu un proiect simplu și clar de reforme anti-corupție și pro-dezvoltare.
Partidele în sine, prin statutul lor care prevede nenumărate organe de conducere, ierarhii, funcții etc, se degradează și osifică – așa e de sute de ani în toate țările. SOLUȚIA este să avem o organizație care e partid doar juridic. Dar organizațional, să fie ceva orizontal, fără prea multe funcții, cu limite de mandate. Parlamentari – un singur mandat. Servești patria 4 ani și apoi mergi înapoi de unde ai venit. Dacă ai fost candidat de la acest partid, se presupune că ai venit dintr-un loc foarte bun unde te poți întoarce fără probleme. Primari și consilieri locali – două mandate. La nivel local, ai nevoie de mai mult timp să construiești ceva. În felul ăsta, nu se formează o “elită” inamovibilă a partidului, care rămâne acolo pentru funcții, chiar dacă ia decizii proaste / dezastruoase. Candidații știu dinainte că nu se vor căpătui din politică și că nu vor face o carieră din asta. Venim, servim patria, lăsăm pe alții. Între timp, cei care au fost primari sau parlamentari devin mentori pentru cei noi.
Așa văd eu generația noastră în politică. Un demers onest, autentic, suplu și adaptabil, multe partide noi care să facă pragul și să experimenteze noi moduri de organizare și metode electorale. Nu poți reîmprospăta vechea clasă politică (mamuți politici care au 55-65% combinat) cu un singur partiduleț de 10%. Dacă ai 5-10 partide noi, cu orientări ideologice diferite, dar democratice și oneste, atunci poate 2 se desprind și fac peste 15% fiecare și încep reînnoirea clasei politice în mod serios și semnificativ.
Mă frământă chestiunea asta de mult timp, dar mai intens de vreo doi ani, de la ieșirea USR de la guvernare. Au fost ceva speranțe post-guvernare, post-Cioloș, post-defuzionare, dar nu s-au materializat. Asta e. Nu e timpul de văicăreală, chiar dacă mă întristează teribil această despărțire. E timpul pentru acțiune! A venit timpul să investesc într-un proiect nou, mai suplu, mai inteligent, mai dinamic.
Rămân deputat și candidez la Primăria Iași. Cum am anunțat acum un an, nu voi mai candida la parlamentare, de la niciun partid, nici măcar de la unul nou. Două mandate sunt arhi-suficiente, dar sunt gata să fiu mentorul altora. Dincolo de asta, hai să vedem cum construim ceva mai mare și mai adaptabil. Vă invit la conversație pe cosettechichirau.ro“.

Grupul USR din Camera Deputaților rămâne cu 41 de membri. De la începutul legislaturii, USR a pierdut 14 deputați.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

20 de Comentarii

 1. O fi avut dreptate fostul senator PSD , Șerban Nicolae cu întrebarea aia adresată Closettei Chichirau cu privire la niște practici intime la modă în lumea occidentală ? Ea nu l-a contrazis atunci, nici nu a fost ultragiată. Părea un pic descumpănită, gen…de unde dracu știe ăsta…

 2. Pai asa poate filma mai multi „agarici”cu membru-n mana pe la toalete. La Parlament erau doar „coledzii”.Si da -motorul USR a ruginit de prea multa „apa”damboviteana….Ce ti-e si cu pirdalnicii astia de neuroni,heheheeeeeee!

 3. O alta beizadea ‘revenita’ la supt in tara mama pleaca din partidul neobolsevic plin de komisari ce-si denigreaza si injura tara,pe afara.

 4. nicolae serban să-și ceară scuze, nu esti o prostă, ci f f f proastă kiky REA???

 5. Mare victorie liberală. Dar a plecat prea devreme. Adică în Iași, orașul rectorului Tudorel Toader, nu se poate face decât literatură despre USR, ca a lui Dan Lungu.

 6. Vaaaaai ce mai pierdere,s-a intors tocmai din america,de unde ii trimisese Ceausescu parintii pentru a face circ de doi lei p-aici,de parca nu avem destul>poate o ia Sosoaca de nevasta.

 7. Chichirau era singura femeie din USR cu scoala pe bune. Orice om destept se intreba ce cauta langa taranoii aia securisti dar doctori cu carnete de mecanizatori agricoli.

 8. Una dintre multele loaze… din păcate, nicio pierdere pozitivă! Să mă explic: dacă doamna demisiona din Parlament, era o pierdere pozitivă (numeric minus, calitate plus); doamna rămâne parlamentar, că doar nu fuge … de la ciolan de dragul principiilor! O țoapă care n-a făcut nimic în viață, scoasă din anonimat de apele tulburi și purtătoare de gunoaie…

 9. kiki la pescuit de prlamentrai sosetă -1
  Doamna s-a prins aidoma ministresei usturoi că nu va mai prinde un nou nou mandat așa că decât să rămână pe dinafară se cere ea afară ca să găsescă fraieri noi .

  Kiki vrea o făcătură pentru această țara o făcătură de sock puppets o făcătură unde partidele să nu fie partide decât din punct de vedere juridic unde partidul sa nu fie part propriu zis partid să fie : “ SOLUȚIA este să avem o organizație care e partid doar juridic “ De ce ?

  Cine sau ce să preia funcțiile “osificate” ale partidului ?
  Cine sau ce să fie cei care zică zvăpăiaților momentului “aiasta nu se face maiestate” ?
  Hmmm partidele să fie fără coloană vertebrală, făra oameni vechi, oameni care să judece din capul lor asta e bine si asta e rău, asta se face si asta nu se face, hmmmmm
  Partide fără structuri osificate, organisme fără oase , organisme 100% muschi .
  Muschi care se sprijină pe ce ?
  Muschi care sunt controlați de cine ?
  Partide de zilieri, partide șosete de o singură utilizare.
  Hmmmm.

  “ Venim, servim patria, lăsăm pe alții. Un demers onest, autentic, suplu și adaptabil” Hmmmm si cu onoarea cu onoarea cum rămâne ?
  Onoarea se câștigă în timp, când o vreme îl vezi pe unu / una că face ce trebuie si că n-o zbrâcește, că in pus în fața unor alegeri reale și nu teoretice face sub presiunea consecințelor alegerile corecte.
  Cum rămâne cu onoarea șosetelor de unică întrebuințare ?
  Doamna Kiki se cere șefă în unul din noile partidulețele în care se va sparge USR-ul.

 10. kiki la pescuit de parlamentari șosetă -2

  “ Dacă ai 5-10 partide noi, cu orientări ideologice diferite, dar democratice și oneste, atunci poate 2 se desprind și fac peste 15% fiecare……” bla bla 。
  Cei care împreună cu greu fac las 10% visează că o să facă fiecare separat 15% . Bazat pe ce ?
  Cine o să le fie lor Kolomoisky-ul lor de Romănia ?
  Cine o să le pună la dispoziție pe banii săi infrastructura media de care au nevoie pentru noul hahahaha “narativ” ?
  Om trai si om vede că afacerile in Ro nu se opresc la RCS-RDS or mai fi si alți milionari de fațadă care urmează să sară la cap

  Deci de ce a dat firman Kiki pe Feismuc ?
  Deoarece se coace de încă un pui de USR si Kiki a ieșit la pescuit de dezertori din actualul USR.

  Si nu asta nu e ceva nou asta e modul în care systemul a reacționat când presa sa a început să ia un nose dive aidoma USR-ului de acu . A spart-o în niște pui mai mic doar doar o prinde ceva.

  Aparent Kiki e trup și suflet doar o vuvuzea pe frontul politic a celor cărora Mălin Bot ori Dan Andronic ori domna Dogeoiu le sunt vuvuzea în media.

  Și încă ceva : cum se cheamă țara al cărei parlament e compus din parlamentari de unică întrebuințare deci car sunt fundamental incapabil de orice decizie fundamentale de orice alegere profundă de orice proiect pe termen lung ?

 11. Mircica, totusi fata nu are doctoratul facut la UBB ca mai toti fostii ei colegi useristi. Mai verifica si dupa aia recita-ti textele.

 12. Chosetica ,un’te duci? Crezi ca iesenii sunt iesiti din hrubele lui Fanica Babanul? Da poate faceti tandem Chosette & Chirica …. Deh o shoseta si „dracusorul”pizidisto pedeneleprist. Ca „dracusorul”Chirica nu s-a dumirit ce culoare are. Dupa atitea cucurbee.Hai tandemul Chirica si Chichirau!

 13. Rushiiiine ZILNICUU’ ! 🙂

  Am compus cu MARE Placere DOUA Texte inchinate dnei COSETTE La Belle …
  Si Pizmashii de CEDNZORI mi le-au TAITA … 🙂

  LE am pe amandoua in COPII si astept rabdatoriuu’ sa ma duc PAC ! La Razboiuu’, adica ;a Parlament si sa i le dau DIRECT.

  HONNI SOIT QUI MAL IY PEBSE !

  Hai ca v-am INTERZIS, habar NU aveti

  CE inseana,

  CINE a zis-o zis-o

  UNDE a aaparut … 🙂

  VOI le averi numai cu Cultura Engleza si cu Limba cu Prune’n Guri

  Bine ca m-am ferit la Vreme ca Ashtia erau in stare sa imi TAIE si CE zicea Mircea Crisan ca TAIE UNII … 🙂

 14. PENSE, NU PEBSE …
  M-a tulburat Frumoasa Dna Cosette.

  Frumosa SI fff Combativa, mi-aduc aminte CE se cutremura Parlamentuu’ in Urma cu Ceva Ani …
  Au trecut Anii si peste Dansa, da’ TOOOT Cosette La Belle a ramas … 🙂

  Este de ntzeles …

 15. Partidul USR si-a indeplinit principala misiune pentru care a fost creat si bagat la guvernare, si anume inrobirea Romăniei pe zeci de ani prin minunatul PNRR pe care l-a ticluit fara ca parlamentul sa stie despre ce e vorba (mai putin PNL-ul, care s-a facut ca nu vede…). De acum, unii dintre membrii vor primi o noua misiune, altii se vor intoarce cu rucsacul in spate, asa cum au venit, la job-urile lor banoase de prin occident, pe care le lasasera pentru a „salva România” … :))

 16. N-a mai găsit sex anal la Usereu?
  Tocmai acolo?
  Să caute mai bine…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.