USR plănuiește un pol de dreapta cu zece obiective

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a cerut sâmbătă delegaţilor prezenţi la congresul partidului un mandat în vederea construirii unui pol de dreapta, bazat pe zece obiective, în jurul cărora ar urma să fie alcătuit un viitor program de guvernare.

El a menţionat că în lunile următoare va avea discuţii cu partide, oameni politici, organizaţii civice, antreprenori şi oameni din mediul academic.

„Vin astăzi în faţa dumneavoastră şi a tuturor celor care cred într-o Românie liberă şi modernă să spun ferm şi tare că nu îi vom lăsa. Nu vom lăsa frica şi deznădejdea să învingă speranţa într-un viitor european. Vom construi o alternativă reală. Vom fi schimbarea pe care România o aşteaptă. Vă cer astăzi un mandat pentru construirea unui pol de dreapta care să unească în jurul USR toate forţele care vor o Românie liberă şi europeană”, a spus liderul USR.

El a propus zece angajamente în jurul cărora va fi construit un viitor program de guvernare. Acestea sunt:

– reconstrucţia statului, în baza unor principii precum „onestitatea şi performanţa” – el a susţinut „tăierea” birocraţiei şi regionalizarea;
– egalitatea în faţa legii şi a Constituţiei – Drulă a subliniat că „sinecuri precum pensiile speciale” trebuie desfiinţate;
– consolidarea democratică, reforma serviciilor secrete, întărirea independenţei justiţiei, educarea copiilor în spiritul unei societăţi deschise;
– libertatea individuală – „Fiecare trebuie să fie liber să-şi trăiască viaţa aşa cum crede de cuviinţă şi fiecare are responsabilitatea să îi trateze pe ceilalţi cu decenţă şi respect”, a precizat liderul USR;
– menţinerea drumului euro-atlantic al României, „dublarea” eforturilor în vederea intrării în Schengen, dar şi pentru „a deveni o ţară care contează” în Uniunea Europeană şi NATO;
– diaspora românească – Drulă a precizat că trebuie făcut „mult mai mult pentru milioanele de români” care trăiesc în afara ţării. „Să nu uităm că suntem o singură naţiune şi că viitorul nostru este comun indiferent dacă trăim dincoace sau dincolo de graniţe”, a spus el;
– responsabilitate bugetară: tăierea cheltuielilor inutile, oprirea „avalanşei împrumuturilor şi a datoriilor”, reducea taxelor şi răsplătirea „corectă” a muncii cinstite;
– un mediu sănătos: protejarea pădurilor, a ariilor naturale, a calităţii aerului, investiţii în energie curată şi asigurarea independenţei energetice a ţării;
– educaţie „pentru viitor”. Liderul USR a precizat că „nu există viitor al unei naţii fără un sistem de educaţie performant” şi a pledat pentru orientarea banilor statului cu prioritate către acest domeniu;
– un parteneriat corect cu mediul privat: „predictibilitate” fiscală, „uşurinţa” de a face afaceri – „Fără un sector privat puternic, nu există prosperitate”, a declarat Cătălin Drulă.

El a mai spus că USR este astăzi „liderul opoziţiei democratice” din România şi că „planul” său este să unească forţele de dreapta într-o singură mişcare suficient de puternică pentru a câştiga alegerile.

„Sunt 10 angajamente pentru viitorul nostru program de guvernare. 10 angajamente pentru o Românie modernă şi europeană. Planul nostru este să unim în jurul USR toate forţele de dreapta într-o singură mişcare suficient de puternică să câştige alegerile, să reformeze statul şi să garanteze destinul european al României. Putem face asta. De fiecare dată când viitorul democratic al ţării noastre a fost ameninţat, forţele de dreapta s-au mobilizat şi au învins. 1996, 2004, 2014. Acum e rândul nostru să facem asta”, a mai spus liderul USR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

34 de Comentarii

 1. Degeaba! Ati demonstrat cat de javre si antiromani sunteti. In afara de cativa corporatisi spalati pe creier, nu va mai alege NIMENI! Nici macar cenzorul perciunat de la Coti.

  • Obiectivul zero fiind castigarea alegerilor dupa model sector 1 cand Regina sobolanilor a fost aleasa de tinerii frumosi si liberi care umblau noaptea in sacii cu voturi sub obladuirea procurorului care era sef de comisie electorala! O tara intreaga a vazut video si cand sa faca dosarul procurorul si politia s-a intepenit la numaratoare! Procurorul a iesit la pensie la fel dosarul si la fel si democratia romaneasca care era oricum in coma de pe vremea lui Petrov „anticomunistul” intelectualilor! SLAVA USR si sorosismul mondial!

 2. eu nu am nimic cu nici un partid…dar am o intrebare ptr asta din poza:
  nene unde e tanti cu sobolani? de ce e ascunsa?

 3. Chiar ar fi bine să se adune acest pol al trădătorilor de neam şi țară, cu USR în frunte, ca să fie lucrurile mai pe față.

 4. Culmea tupeului: USR, cel mai progresist partid din tara, planuieste un pol de dreapta…

 5. USR-UNIUNEA SOROSISTILOR DIN ROMANIA !
  UNIUNEA CORPORATISTILOR TROTINETISTI ONEGISTI SOROSISTI SPALATI PE CREIER CU „VALORILE” IUDEOMASONICE ALE DRUMULUI EURO-ATLANTIC CATRE IADUL LAGARULUI DIGITAL MONDIAL !

 6. La gara ba nazistilor globalisti care vreți lichidarea părinților să le furați averile! La munca jigodiilor naziste!

 7. Ha,ha…bolnavi ,vai de capul lor de nebuni USR !! Ne au băgat in PNR cât au fost la guvernare trei luni .. Ajunge !!!!

 8. Bazinul electoral al USR-ului consta strict în trotinetiștii din corporațiile multinaționale ce-și desfășoară activitatea în România. Iară trotinetiști au un singur obiectiv „corporația face legislația”, trotinetiștii reprezintă în România nucleul dur al „progresismului”, neoliberalism economic, pentru profitul organizației, zeul suprem fiind acționariatul, socio-cultural trotinetiștii aparțin neomarxismului, ei făcând parte din neoproletariat(proletariatul digital), nu-i deranjează traiul la comun, își împart până și femeile,urăsc bătrânii și nu suportă gândul de a se pensiona,trotinetiștii fiind adepții fanatici ai vaccinării și a eutanasiei ca acte medicale obligatorii.

 9. Drula la iUmor:
  – usr partid de dreapta
  – liderul opozitiei

 10. Ne am lămurit cu USR: progresiști, neomarxisti, mincinoși și corupți. Păcat da câțiva din teritoriu, bine intenționați. Mulți au plecat pt că nu s au regăsit în practicile USR. Veșnică pomenire, sa nu va mai vedem!

 11. Aceste sinistre figuri ale neomarxisnului Trotkyst sunt convinse ca din cauza încălzirii globale unul din cei doi poli va dispare și ei ii vor lua locul. Abia aștept sa-i vad sloiuri se gheata, bătuți de vanturi napraznice, promovând agenda lgbtiqista la -60°în costume de baie gonflabile si cu căciulile din blana de ren cu urechi în loc de prezervativ.
  PS. I-am văzut cata competenta emana. Exact cât emana pisica când e balonata. Voiculescu are o adeverinta de medic fără foaie matricola și e specializat în extracția de gaze din tractul digestiv. Bulai e expert în călărit iepe și în potcovit țânțari decedati de covid în Ucraina. Barna e momentan Barman la o bodega aparținând de cartelul lui Citu. Clotilda îngrașă șobolani si-i face membri de partid la maturitate. Fritz e preocupat de alge marine și de sirenele din Kiev cu care vrea sa facă amor pe senile. Chichi-rau e acum Chichi- foarte BINE. A înființat o filiala filatelica a partidului în grotele conștiinței unde creste intensiv lilieci purtători de viruși. Ghinea are Planuri de reabilitare a bolnavei de sciatica, femeia ranchiunos pe motocicliști și iubitoare de trotinetisti.
  Ps. Dorim ca pe sigla partidului sa apară trotineta și rucsacul, iar pe steagul diversității sa fie imprimat chipul șobolanului roz la taifas cu pantera roz, la o masa din fundul corectitudinii politice. Și mai dorim ca să va pierdeți agenda aia tâmpită pe care o tot promovați precum o ceata de ciori în căutarea cașcavalul.

 12. „Unirea forțelor de dreapta într-o mișcare suficient de puternică…”
  Q.E.D

 13. Am înțeles, Brulă de la USR, grupare
  a Internationalei neomarxiste, de mare succes în politici conservatoate, adică de dreapta in intelesul clasic, bagă zece porunci la populymhe? Ca Moise cumva? Nu știe ca plagiatul face rău la dosar? Porunca aia cu îndărătnicii e formulata de parca i-ar fi frică. Zice Brulă, în avantu-i revolutionar, că … ” „Fiecare trebuie să fie liber să-şi trăiască viaţa aşa cum crede de cuviinţă”… Mai pe direct zis, adică sa si-o tragă fiecare cum e nărăvit, bărbat cu bărbat, cu oaie, cu vacă, cu câine, femeie cu femeie, cu cal, cu măgar, după necesități și „plezir”, coane Fănică, nu e voie sa spună, ca nu te mai votează credincioșii (creștini și nu numai) dar și sa fii contra bagăului homo, lesbi, etc iar nu e bine domnule chestor nu e bine! Ca doar tăticii și mămicile voastre e indaratnici, știe toti.

 14. După prestația jenibila din pandemie, usr se zbate sa evite soarta țărăniștilor, nu le dau mari șanse….

 15. Apropo de Tov. Maia Sandu ,stie cineva sa ne spuna mai multe amanunte despre relatia ei cu baiatul lui Soros ?

 16. Polul vostru magnetic atrage numai GUNOAIE . Apropo /Epilatoarea de la Oraghia a deschis la cabinet ? Dacă freacă o eprubetă de sticlă (de la doctoru Voiculecu) cu o blană de pisică ( de la ea). puteți obține un pol de dreapta care atrage zoaie , rapandule și târâtoare , mai ales din on-line ! A demonstrat-o și ^suplinitorul de fizică de cls. a VI-a .

 17. Pai nu ei au fost la guwerrnare, cat, un an cu Citu si inca un an cu Ciolos in 2016?
  Pe cai mari fara penali in functii publice si alte fake-uri, ca taie pensiile speciale, au taiat nimic.
  Au secretizat clauze in PNRR suvernitatea si indendenta nationala puse europenste la indoiala de transpiratul Ghinea.

 18. BA , numai si pt. desfiintarea ticaloaselor pensii speciale va votez ! Tot ar fi ceva .

 19. 7% usr + 8% pnl + 4% udmr + 3% pmp + 0% orban = pol de dreapta…

 20. 10% USR. Aici ați ajuns cu deciziile, asocierile si alegerile voastre:
  – 10 milioane de euro furați anual din fonduri publice,
  – trădarea electoratului pentru care nu ați făcut nimic,
  si
  – lăsarea electoratului fără opțiuni de votare.
  AUR va calcă 100% pe urme, deja au început eliminarea oamenilor cinstiti care au muncit, ca sa rămână ei cu banii si puterea. Toate partidele – o apa si-un pământ.

  Cum bine zice cineva mai sus: voi susțineți furtul străinilor, al multinaționalelor care fura zeci de miliarde de euro din țara anal prin taxe nedeclarate si nevărsarea la buget care nu mai ajung la educație, infrastructura si investiții care sa aparțină romanilor, nu străinilor care oferă salarii de mizerie.
  Pe de alta parte, AuR nu zice nimic concret de cele zeci de miliarde furate anual din achiziții publice de firmele de casa ale partidelor de la putere. Ăștia sunteți, fie ca țineți cu străinii care vor sa fure, fie ca țineți cu Estul si acei romani care vor sa fure si ei.
  Trădători!

 21. Acest partid are primari in marile orase:București, Brașov, Timișoara, Alba etc. Nu cred ca au demonstrat nimic acesti primari, ba mai mult cred ca au stricat ce s-a facut pana acum. Mai e 1 an pina la următoarele alegeri, vedem atunci cine o sa ii mai voteze.

 22. Plecati ba SATANISTILOR. Ati fost infintati sa NETEZITI CALEA SATANEI spre distrugerea statelor nationale si a credintei.

 23. „…educarea copiilor în spiritul unei societăţi deschise…”

  hmmmm, suna foarte ciudat. ati murit inainte sa va nasteti, in termeni de specialitate denumit avort.

 24. In 33 de ani am invatat multe.Noi ne mai batem capul cu combinatiile ce le fac grupurile de interese. Noi asteptam si acum sa intalnim decenta,corectitudine si intelegere din partea a 90% din cei care ‘administreaza’tara.Amintiti macar o perioada din cei 33 de ani cand peste jumatate din cetatenii Romaniei se simtea multumita, la nivelul posibilitatilor din spectrul economic.

 25. Ca să fie dreapta trebuie să nu fie USR pentru că în toată lumea asta dreapta înseamnă : Familie , Patrie , Dumnezeu ori asta sunt incompatibile

  Restul e orice altceva da nu dreapta.
  Deci dacă e de dreapta e fără USR

 26. Un partid COMUNIST (adică stânga*) nu poate forma niciodată un pol de dreapta.
  Dovadă stau și cele mai multe prevederi din cele 10 puncte:
  – regionalizare fără descentralizare?
  – CC s-a pronunțat deja pe legalitatea pensiilor „speciale” – e altfel decât mâncați voi;
  – în democrații nu există servicii „secrete” (pe cale de consecință, acolo unde există ss nu există „democrație”), pentru că participarea la viața socială a cetății presupune ca fiecare cetățean să fie informat în mod transparent cu privire la absolut tot ce face statul;
  – ne puteți spune data la care ministrul USR al sănătății a anulat prevederea abuzivă prin care cetățenilor le-a fost afectat dreptul fundamental la viață (potrivit CC) prin obligația de a purta plastice pe față și când s-a exprimat împotriva măsurilor administrative care introduceau discriminări în exercitarea dreptului (la fel de fundamental) de mișcare?
  – statul român se obligă prin Constituție la acele condiții, deci nu aveți ce să „mențineți” voi, politicienii și partidele;
  – după aderarea la UE numărul de români în diaspora probabil că nu mai atinge nici măcar 1 mil, pentru că teritoriul UE este la fel ca teritoriul național;
  – câte posturi din aparatul bugetar a tăiat USR atunci când a guvernat?
  – avem legi care trebuie doar aplicate;
  – ce a făcut USR pentru educație în timpul guvernării?
  – din 10 puncte, doar 1 este despre mediul privat (și cuprinde o formulare abstractă, bombastică și lipsită de substanță), deci de unde pol de „dreapta”, comuniștilor?

 27. USR-ul tinde vetiginos catre performantele PNTCD .Partea hazlie este ca nu-si da seama.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.