USR s-a plâns de azile și la Consiliul Europei

USR i-a adresat o scrisoare comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, privind „gravele” abuzuri petrecute în centre sociale din România, „sub privirea complice a autorităţilor”.

În scrisoarea semnată de deputatul Iulian Bulai, în calitate de membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, USR solicită comisarului o vizită de lucru în ţara noastră, prilej pentru a discuta atât cu reprezentanţi ai instituţiilor responsabile, cât şi cu jurnalişti, ONG-uri şi beneficiari din centrele sociale, informează un comunicat de presă al USR transmis miercuri.

„Pe zi ce trece, aflăm cum autorităţile ştiau de luni bune situaţia dramatică a bătrânilor din azile şi nu au mişcat un deget. Cu toate acestea, Firea, Budăi, Rafila şi alţi responsabili politic sunt bine mersi în continuare. Nici Ciolacu, nici Iohannis nu le pronunţă numele şi nu-i deranjează. În faţa eşecului generalizat al instituţiilor statului român şi a încercării disperate a PSD – PNL de a-i acoperi pe vinovaţi, ne-am adresat comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei, exprimând nevoia unui raport independent de monitorizare. Nu vom renunţa să luptăm pentru aflarea adevărului până la capăt şi vom face totul pentru ca astfel de drame să nu se mai întâmple în România”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Potrivit lui Iulian Bulai, abuzurile la care sunt supuse persoanele vulnerabile, vârstnici şi oameni cu dizabilităţi în România nu mai sunt nişte accidente, nişte întâmplări locale. „E un abandon sistemic din partea statului, care încalcă orice drept elementar fără nicio spaimă de pedeapsă. Am cerut implicarea directă a comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei fiindcă, deja, astfel de orori planificate nu mai pot fi oprite doar cu declaraţii ale guvernanţilor români, e nevoie de măsuri şi monitorizări la nivel internaţional”, a susţinut deputatul USR.

În scrisoarea adresată comisarului pentru drepturile omului, USR informează privind „abuzurile groaznice la care au fost supuşi bătrânii din centrele sociale din Ilfov, abuzuri documentate şi prezentate de societatea civilă şi de presă, care au relevat amploarea neregulilor şi încălcările repetate ale drepturilor omului, dar şi reţeaua de complicităţi cu politicieni aflaţi în funcţii cheie, membri ai Guvernului României, ai autorităţilor centrale şi locale cu atribuţii în domeniu”.

Marți, europarlamentarul USR Vlad Botoş a trimis o scrisoare oficială către doi oficiali ai Comisiei Europene, în care semnalează situaţia gravă cu care se confruntă unele persoane instituţionalizate din România, în contextul anchetei privind azilele groazei din Voluntari.

Eurodeputatul a trimis astfel o scrisoare către Didier Reynders, comisar european cu atribuţii în ceea ce priveşte justiţia, şi Verei Jurova, vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori europene şi transparenţă, în care solicită activarea mecanismelor Uniunii Europene care ar putea impune respectarea drepturilor omului, dar şi respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.

Azilele din Voluntari ajung în atenția Comisiei Europene

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

13 Comentarii

 1. Ce indivizi de cea mai joasa speta. Oameni rai si enervanti de la natura dezvoltati apoi in laboratoarele sorosist-progresiste. Buni de nimic doar sa parasca si sa interzica. Un lucru util nu sunt in stare sa faca pentru oameni si societate. Marionete agresive cu oamenii normali si perfect docili cu stapanii lot.

 2. Alo, domnu’ Bulai !!
  „Am cerut implicarea directă a comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei…” – de ce, mah? Ai fugit „la mama” sa il ia la scatoalce pe „fratele tau” doar pentru ca tu esti incapabil si nu stii sa FACI nimic in afara de a vorbi prostii ?
  „E un abandon sistemic din partea statului…” – sunt de acord ca mai avem multe de imbunatatit si ca functionarii, adica OAMENII (nu „statul”, Bobitza!!) ar face bine sa munceasca pentru banii pe care ii primesc. Dar aici era vorba in primul rand de niste firme PRIVATE. In plus, UNDE ERAU APARTINATORII LEGALI, cei care dadeau banii aia multi ?? Nu mai erau deloc interesati de parintii si bunicii lor ? Daca e cineva pe care l-as trage la raspundere, primii ar fi cei care plateau si nu se interesau de acei batrani – propria familie !!

  as mai zice cateva chestii, domnu’ Bulai… dar ma tem ca nu veti intelege pentru ca aveti niste ordine pe care le executati. Fara sa ganditi si fara sa va pese cu adevarat.

  Sunteti niste fanarioti, crescuti la „noua Poarta” si nu imi provocati decat sila…

 3. Mai prostanacule,du-te sa-i spui spui si lui Biden.Ati crescut al dracului in sondaje,Bulai,sa iei si calul cu tine.

 4. Useristi pute mici, nu voi erati aia de-i umileati pe batrani la iasi si le aruncati bani sa-i adune de pe jos?

 5. Astia doar sa latre si sa bage limba in ureche stiu.Jigodii ordinare.Rufele murdare se spala in casa nu in vazul lumii.

 6. Aloo! Domnu cu progresiștii, rufele se spală în familie, nu cerem ajutorul străinilor. Ce ai vrea? Să vină străinii să facă ordine în casa ta?

 7. Cine a semnat plangerea?
  Vladut Magicianul pacientilor arsi de vij la ATI?

 8. Noi suntem un popor special, noi nu intelegem pe nimeni, nimeni nu ne intelege pe noi! Mai dureaza 3 zile tot circul si apoi nu mai auziti de azile! Mai vorbim in iarna, sa vedem unde s- a ajuns! Vai mama lor de amarati, batrani!

 9. Car va sa zica in GUVERNAREA USR-PNL se reduse cu 50% indemnizatia de handicap , mancare si medicamente in aziluri, iar, potaile, se duse sa o reclame ACUM pe tzatza firea la uie ca ea e vinovata de asta , nu neicusorul lor care luase aceste masuri Niste personaje mai DEGRADATE MORAL ca useristii , slugile strainilor, nu cred ca exista!

 10. ALO,USR !! Mai bine te plangeai si sesizai tarasenia in timp util organelor statului din care, din pacate, faci parte .
  Debaraseaza-te de obiceiurile feudale legate de Inalta Poarta.

 11. USR nu are treaba cu batrinii ei sint cu propaganda pedofililei si homalailor niste degenerati care fac jocul Diavolului drogat din west

 12. USRi plange, deci, fapte, nu vorbe ! Romanii tin cu bani toate pramatiile cu armata facuta la securitate in toate parlamentele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.