Utilajele de deszăpezire, din nou pe șosele

Stratul de zăpadă depus în urma ninsorilor din ultimele ore este consistent, iar pe DN 18 în Pasul Prislop (1.400 metri altitudine) din Munţii Rodnei s-a intervenit cu utilajele de deszăpezire, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş, Dan Bucă.

„Pe DN 18, în Pasul Prislop (drumul de legătură dintre judeţul Maramureş cu judeţul Suceava n.red.) s-a acţionat preventiv cu un utilaj cu lamă şi răspânditor. S-au împrăştiat opt tone de material antiderapant. Circulaţia rutieră se desfăşoară fără probleme în pasul montan. Spre vârful pasului montan se semnalează ceaţă”, a spus Dan Bucă.

De asemenea, stratul de zăpadă depus în Munţii Rodnei este de aproape 10 cm.

„Stratul de zăpadă măsura la staţia meteo Iezer (din Munţii Rodnei n.red.) până la 9 cm”, a mai precizat Dan Bucă.

sursa foto Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj

Pe de altă parte, în Gorj, drumarii au stopat acţiunile de deszăpezire pe DN 67C Transalpina, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, în zonă fiind înregistrate lapoviţă şi ninsoare, dar şi vânt puternic, a declarat, joi, pentru AGERPRES, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, Cristi Tudor.

Potrivit acestuia, între km 34 +800/59+800 de pe DN 67C se înregistrează viscol, gheaţă şi ceaţă, iar temperatura este de minus 5 grade Celsius.

„Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, temperaturi foarte scăzute, vânt puternic, angajaţii nu pot să intervină pentru continuarea acţiunilor de pe DN 67 C, pentru că se expun unui pericol real şi s-a luat decizia încetării pe sectorul periculos. Dacă vom putea în perioada aceasta să mai lucrăm, vom lucra la indicatoare sau la alte astfel de operaţiuni, dar acolo unde nu ne expunem unui pericol”, a precizat Cristi Tudor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.