Utilizatorii, sfătuiți să pună telefonul în orez

Și-au scăpat telefonul în apă și au fost sfătuiți să îl pună în orez, pentru a absorbi umiditatea. Sunt sfaturi de pe Internet pe care utilizatorii le-au luat în seamă.

Apple a reacționat la aceste sfaturi și nu încurajează acest truc.

Utilizatorilor le este recomandat să nu utilizeze surse externe de căldură (uscătoare de păr, calorifere etc) și să nu introducă în interior obiecte străine precum tampoanele de bumbac sau prosoapele de hârtie, potrivit ghidului produselor de la Apple.

De asemenea, compania le recomandă utilizatorilor care și-au scăpat telefonul în apă să miște ușor aparatul cu conectorul în jos, pentru ca apa să fie eliminată.

Ulterior, aparatul trebuie să fie lăsat într-o zonă uscată cel mult 24 de ore, scrie Sky News, potrivit B1Tv.

Telefonul se poate deteriora

„Nu puneți iPhone-ul într-o pungă de orez. Acest lucru ar putea permite particulelor mici de orez să vă deterioreze iPhone-ul”, atrage atenția Apple.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

14 Comentarii

 1. Dupa 8 Ani de Functionare al Incarcatorului a trebuit ieri sa-mi cumpăr un Alt Încărcător ca nu mai Incrca Bine ! In 8 ore încărca doar 60 la suta , Telefonul ! Era încărcătorul Defect !

 2. Io inteleg ca americanii se tem de spionajul chinez. Da chiar in halu asta?! Sa previi intrarea orezului in iPhone?!

 3. Inchizi imediat telefonul daca mai raspunde la comenzi, scoti capacul din spate si scoti bateria. Stergi apa vizibila cu servetel. Aer cald cu uscatorul dar la ceva distanta cel putin 30cm. 24 de ore langa un calorifer dar nu direct pe calorifer si schimbat 12 ore pe fiecare fata. A doua zi se pune bateria la loc si posibil sa fie ok.

 4. Eu știam ca trebuie băgat în pilaf de orez cu ciuperci” Picior de catifea raiata” sau in ciorba de urzici moarte pe care naturala.

 5. De ce orez daca se poate dezmembra ușor și înfășură 24 ore in hârtie igienică sau șervete de hârtie pentru bucătărie, se usucă mult mai repede! Mai bine era recomandat să îl pună ja uscat😂😂😂😂😂 pe caloriferul fierbinte😂😂😂 până se usca😂😂😂😂!

 6. si dus cu el, l-am folosit in loc de burete. L-am lasat la uscat 24 h inainte sa-l pun la incarcat. Merge, nu e stricat nimic.

 7. Titlul articolului: ”Utilizatorii, sfătuiți să pună telefonul în orez”, Ce recomanda in realitate Apple: „Nu puneți iPhone-ul într-o pungă de orez. Acest lucru ar putea permite particulelor mici de orez să vă deterioreze iPhone-ul”, atrage atenția Apple.”. Destept articol.

 8. …sau…ii desfaceti carcasa (dupa ce inlaturati apa de peel cu un servetel), scoateti bateria si cartela si il puneti pe sursa de caldura blanda sau un tun de caldura cu sistem de aer-uscat. nu incarcati telefonul ud/umed… daca este la incarcat in timpul accidentului, mai mult ca sigur va fi „fry”.

 9. „Chanel 5” e bun? …sau trăbă „~ 6”? …că m-am tot gîndit: dacă-l hierb în buorș di tarîțî, iasă în final „Borscht” ukrainesk patentat mondeal U.N.E.S.C.O., șî mă dă Jale’n’sky în giudicatî pintru altieraria riețieptiei tradițîonale jîde cu skatol șî indol, ambili duoauî cu miruos fluoral……[Rumburak]

 10. @Fake Democracy „Inchizi imediat telefonul …. scoti bateria.”
  conectorul bateriei e prin sub un capac de plastic inshurubat:
  1.se rupe conectorul bateriei,o mica pierdere eventual sau
  2.se cumpara alcool izopropilic de la benzinarie
  si se baga totu intr-un borcan

  -de fapt telefonu oricum moare in max 15 minute daca nu e tratat.

 11. E perfect! Puneți telefonul „ud” (l-ați scăpat ca proștii in WC-u!) într-un Kg de orez (neapărat din China, ca să fiți siguri că cel putin 30% din boabe sunt cu microcipuri). După două zile de „uscare” în deschideți și dacă functionează spuneți tare Ciu En Lai! Dacă vă răspunde o voce suavă cu „Ba pe-a Mă-tii” atunci e ok. Cip-urile chinezești nu au reușit să treacă bariera de securitate a Aifonului (care în mod ciudat e făcut în China!). Mare e internetu’… și mulți spălați pe mansardă îi sar gardul!!! Sănătate!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.