Vă cere un ban asociația lui Nicușor Dan

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, înființată de Nicușor Dan, a cerut ajutor pentru a strânge 60.000 de lei, sumă cu ajutorul căreia susţine că ar putea achita cheltuielile de judecată dezvoltatorului imobiliar One Mircea Eliade Properties şi ar evita dizolvarea.

„Mulţumim pentru reacţiile de solidaritate cu cauza Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul de ieri şi de azi. Persoanele care doresc să ajute asociaţia pot să doneze. (…) Mai avem nevoie de 60.000 lei pentru a închide obligaţiile de plată către compania One, în interpretarea cea mai extinsă”, a anunţat organizaţia, vineri, într-un mesaj pe Facebook.

Dezvoltatorul imobiliar One Mircea Eliade Properties a obţinut miercuri la Judecătoria Sectorului 5 o decizie privind dizolvarea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, înfiinţată de actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Decizia instanţei vine după ce Asociaţia Salvaţi Bucureştiul nu a mai avut bani să-i plătească dezvoltatorului cheltuieli de judecată, într-un dosar în care mai multe organizaţii civice au contestat construirea unui ansamblu imobiliar în cartierul Floreasca.

„Situaţia este următoarea. La solicitarea locuitorilor din cartierul Floreasca, mai multe organizaţii neguvernamentale am contestat în instanţă proiectul imobiliar One Mircea Eliade dezvoltat de companiile One şi Auchan România. Iniţial, au existat şi câteva asociaţii de proprietari, dar au fost intimidate de compania One şi nu şi-au menţinut cererile. Au existat două dosare importante. 25248/3/2018 – în care a fost contestat acordul de mediu, iniţiat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi de Asociaţia Miliţia Spirituală. 4858/3/2019 – în care au fost contestate PUZ-ul şi autorizaţia de construire, iniţiat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi de Asociaţia SOS Oraşul. Instanţele au respins acţiunile şi au dispus următoarele cheltuieli de judecată: 95.000 lei pentru One şi 130.000 lei pentru Auchan în dosarul 25248/3/2018; 50.000 lei pentru One şi 25.000 pentru Auchan în dosarul 4858/3/2019”, a explicat Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

Potrivit acesteia, întrucât cele trei ONG-uri nu au putut plăti aceste sume, compania One a iniţiat acţiuni judecătoreşti de desfiinţare a acestora. „Asociaţia Miliţia Spirituală nu a putut plăti şi a fost dizolvată printr-o hotărâre definitivă. Asociaţia SOS Oraşul a strâns şi a plătit suma de 50.000 lei către One şi a solicitat respingerea acţiunii de dizolvare întrucât One îşi recuperase banii. Cu bună ştiinţă a Auchan, One a cumpărat de la Auchan şi creanţa de 25.000 lei a Auchan şi a solicitat dizolvarea SOS Oraşul şi pentru aceasta sumă. Asociaţia SOS Oraşul a strâns şi a plătit şi suma de 25.000 lei. Decizia finală în dosarul de dizolvare a SOS Oraşul va fi pronunţată în ianuarie 2024 de Tribunalul Cluj”, a mai transmis Salvaţi Bucureştiul.

Organizaţia a adăugat că a reuşit să strângă şi să plătească suma de 95.000 lei către dezvoltatorul One Mircea Eliade Properties şi a solicitat apoi respingerea acţiunii de dizolvare, întrucât One îşi recuperase banii.

„Cu buna ştiinţă a Auchan, One a cumpărat de la Auchan şi creanţa de 130.000 lei a Auchan şi a solicitat dizolvarea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul şi pentru această sumă. Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a reuşit să strângă 70.000 lei din suma datorată iniţial Auchan şi a solicitat amânarea acţiunii de dizolvare până se lămureşte dacă trebuie să plătească cheltuielile de judecată integral sau doar jumătate acolo unde a acţionat împreună cu Asociaţia Miliţia Spirituală, dizolvată. Judecătoria Sector 5 a respins cererea de amânare şi a dispus, în primă instanţă, dizolvarea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. Apreciem că, dacă plătim şi restul de 60.000 lei, instanţa de apel va admite apelul şi va menţine în fiinţă Asociaţia Salvaţi Bucureştiul”, a mai explicat asociaţia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

22 de Comentarii

 1. Se pare ca Nicu „salvatorul” si asociatia lui, si-au gasit in sfarsit nasul si va trebui, de data asta, sa plateasca el bani, in loc sa primeasca. Ca un exemplu elocvent, va rog sa va amintiti de „talpile” puse de aceasta aasociatie la Pasajul Buzesti-Berzei, talpi ce au generat cheltuieli suplimentare, suportate de cetatenii din Bucuresti.
  Oricum, acest Nicky/Primarie nu se dezminte (vezi amenzile primite de el si suportate de primarie).

 2. PROST si IRESPONSABIL ar fi bucuresteanul care ti-ar da tie si Salvatorilor Bucurestiului clociti de tine, macar un leu, bai, (editat) de Plicusor Dan, tu meriti paranie grele, pt ca ai distrus parcurile Bucurestiului : Cismigiu, Circului, sect.1 Clotilda, sect.2 Mihaiu USR isti distrugatori ca si tine astia, ati intins printre blocuri folii de gazon deja putrezit – cu cat este mai udat, cu atat putrezeste mai rapid, USR istii tai, bai Plicusor, au retezat radacinile unor arbori tineri pe rod, sa-si intinda afacerea jegoasa cu gazonul putrezit.. bai, Plicusor esti apt pt a fi legat fedeles si internat intr-o camera izolata !

 3. ca asociatia lupta pentru mamele lor. Baaa, o sa va faca cefele late blocuri si in strada.
  Iar voi ca niste inteligenti, veti cumpara apartamente si la primul cutremur o sa va vina mintea la cap…
  Sau grinda.

 4. nu,nu:
  cica e in insolventza!

  @Bravos, Natiune !
  „Pasajul Buzesti-Berzei” nu este altceva decat o systematizare ceaushista,
  inceputa de Oprescu,
  stergerea identitatii citadine a Bucurestilor.
  -faptul ca nicu shordan e in esentza un shantajist ordinar
  nu-i face pe cei in opozitie fetzi frumosi ci din contra,
  tusea si junghiul!

 5. @ maxtor
  „Malaxoare” , daca esti sofer si ai mers pe Calea Buzesti pe vremuri, ar trebui sa nu mai bati campii, cu „sistematizarea ceusista”.
  In opinia mea, din respect pentru pentru omul care a realizat Pasajul Buzesti-Berzei (in conditiile unei opozitii crancene), acest pasaj ar trebui sa se numeasca „Bulevardul Sorin Oprescu”.

 6. Asociația Salvați Bucureştiul.a fost un cancer care a blocat o mulțime de inițiative edilitare şi proiecte de sistematizare foarte utile pentru Bucureşti, căutând nod în papură şi invocând tot felul de pretexte, doar ca să facă rău. Ticăloşiile lor au costat enorm pe bucureşteni. Ar trebui băgați la puşcărie, nu desființați!

 7. Aveti experienta de cand ati mai dat si ptr ,,Cumintenia Pamantului”……[Rumburak]

 8. Asociația a încercat să oprească debandada din București dar a omis faptul ca justitia ii slujba celui care plateste mai bine !Cei care se bucura ar trebui sa vada ce-i la Cluj(blocuri intre case , la 2 metri unul de altul pe limita de proprietate,lipsa parcari , spatiu verde lipsa dar niște urbanisti multi-multi milionari.In euro!

 9. Asociația Salvați Bucureștiul a luptat/luptă împotriva neregulilor din urbanism. Nerecunoștința semenilor,
  mizeriile spuse în unele comentarii sunt impardonabile. Este foarte trist ! Am decăzut enorm ca societate!

 10. Este inadmisibil sa avem in frunte numai nenorociti!!!
  Acest plicusor coprofag mai este sustinut doar de rudele apropiate, dar nu de toate !!!
  Cum nu le este scarba sa se vada prin ziare cand stiu foarte bine ce mangle au facut si cat tupeu au sa ne mai ceara sa ii mai lasam sa ne mai fure !!!
  Fereasca Sfantul !

  Si Craciun linistit!

 11. milioane de bucuresteni sunt anesteziati iar mafia imobiliara ii capusaza!
  Sa nu credeti ca acum 34 de ani erea altfel, au iesit in strada abia cand a fugit Ceausescu.
  Greul, l-au dus cateva sute de copiii, cei care mai apoi au fost ucisi sau alungati prin lume!

 12. FMM plicușor ban!!!!! Și tuturor susținătorilor tăi!!!! Praful și pulberea să se aleagă de toți!! Să nu apucați Sfântul Crăciun!!!! Oarba după voi și după cine v-a inventat și v-a trimis pe capul nostru!!!😝🤐😜😛😋

 13. @Bravos națiune.
  Subscriu 100%. A urlat cu spume la gura. S-a demolat un pericol public și focar de infecție, ciotul de cinematograf, și măreția de hotel Marna. Chiar nu cred ca a suferit îngrozitor identitatea Bucureștiului. Iar despre cum era traficul, nu mai vorbim. Acum practic de la piața Victoriei până la Dâmbovița mergi întins

 14. Toti postaci sunt bucuresteni veniti de la coada porcului. Habar nu au de arhitectura, sistematizare, urbanism. Mafiotii omobiliari niste escroci care au luat cu japca terenuri si au facut sute de blocuri. Au construit tot ca in comunism. Au stricat parcuri si spatii verzi, au demolat case monumente, au pus bloc langa bloc fara trotuare, parcari si scoli, gradinite si au marit traficul de masini. Bucurestiul nu a fost construit pentru acesti derbedei imobiliari. In alte tari erau bagati la puscarie. La noi sunt mana in mana cu mult primari corupti.

 15. Postacii useristi, progresisti, care ling clanta lui Nicusor Plicusor, fac zid in jurul acestui individ, care a nenorocit ( impreuna cu nevolnica Clotilde si cel de la sect 2 , alta saracie de om), un Bucuresti devenit un cosmar ptr trafic, murdar , anost … Au oprit toate investitiile , care determinau evolutia in bine a acestui oras! Foarte bine ca instantele i-au pus cu botul pe labe , ma refer la aceste ong uri , puse pe tocat bani publici! Nu-si pot asuma reclamatiile false si iresponsabile , sa plateasca pana raman in… gol… Cat despre ajutorul banesc catre ong urile lui Nicusor Plicusor, am sa le dau … cat pot eu…

 16. Dr.Jivago scrii aiurea din prostie. Ori esti un imobiliar corupt ?!!Cu ce a nenorocit orasul acest primar?!! Dar Halaicu, Videanu, Lis, Oprescu, Firea au facut ceva decat borduri, panselute, firme ale primariei cu sute de puturosi si avize pe spaga pentru sute de noi blocuri?!! Traficul a devenit infernal tocmai datorita acestor primari care au facut circ si pomeni. Dar Ontanu cu 3 mandate care acum tace chitic si sta in gaura de sobolan ?!!Nici unul nu isi poate justifica averile.

 17. solutie, modelul Cehoslovaciei.
  Unii la stanga si unii la dreapta. Sa ramana mafiotii intre ei sa-si faca betoane si furaciuni pana nu va mai fi aer in jurul lor!

 18. e un aciuat in Capitala, vinitură din Fundul (sâc!) Bârgaului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.