Va da norocul peste noi anul viitor

Minune pentru anul electoral 2024. Guvernul nu va creşte taxele şi impozitele în 2024 şi o decizie cu privire la salariul minim garantat în plată va fi luată în acord cu partenerii sociali, a transmis premierul Marcel Ciolacu reprezentanţilor sindicatelor şi patronatelor, marţi, la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

„Pregătim bugetul pentru anul viitor, asupra căruia ne vom consulta cu partenerii sociali. Vreau să fie foarte clar: în 2024 nu creştem taxele şi impozitele şi nu vom introduce taxe noi care să-i împovăreze pe români şi mediul de afaceri. Căutăm soluţii să reducem impozitarea muncii şi să continuăm măsurile de creştere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii şi printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătăţirea managementului la ANAF şi Vămi. Facem la nivel guvernamental toate demersurile pentru a începe anul 2024 cu bugetul adoptat, pentru a avea predictibilitatea necesară mediului de afaceri”, a spus Ciolacu, citat în comunicat.

Conform comunicatului, consultările cu partenerii sociali, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, vor continua şi cu privire la nivelul salariului minim pe economie garantat în plată.

„Guvernul va lua o decizie privind salariul minim doar după ce va fi agreată cu partenerii sociali”, a subliniat şeful Executivului.

La întâlnirea de marţi cu sindicatele şi patronatele au fost discutate şi alte teme de interes precum asigurarea forţei de muncă, implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi dialogul cu reprezentanţii Comisiei Europene, precizează sursa citată.

De asemenea, a fost discutat în primă lectură ordinul ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale privind stabilirea sectoarelor de negociere colectivă şi a fost analizat regulamentul privind colaborarea în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, conform noii legi a Dialogului Social.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. E de acord premierul Ciolacu să ne spună ce va face în 2025 dacă trece cu bine hopul alegerilor și rămâne la guvernare? În direct la teve și în scris sub semnătură.

  2. pe 2024 e exclus sa le mai creasca, ca e an electoral din mai-iunie pana la final… toate alegerile posibile, o sa se imprumute sa mai dea ceva in plus la pensii si salarii, dupa care in 2025, o sa inceapa sa o arda cu „austeritate” si „recesiune” care recesiune o sa fie in plina floare in tot anul 2024, dar nu o sa vorbeasca niciunul de somaj si falimente, cel mult o sa faca promisiuni

  3. #Ei na,. Ce intrebare .. Sigur că va da.. dar pentru asta trebuie să papi rahat cu polonicul..Treaba cu ”ai călcat ” in ceva de sub frunza de brusture,.. nu mai funcționează..Miroși la fel și după..

  4. …te cred, ciolacule!…ori tragi ceva pe nas ori nu ti-ai luat pastilele, alta expicatie rationala pt halucinatiile tale nu exista!…

  5. Faceti ca Mine ! Mancati pe zi 10 Felii de Salam Fox de 5 lei cu Ceai Fructe de Pădure si cu 10 lei pe zi cheltuito Sunteti pe Felie !

  6. Cu scuzele de rigoare pentru limbaj „mănâncă căcat”, primăriile au liber prin lege sa creasca taxele și impozitele de câțiva ani buni, exista lege clară! Daca nu cresc impozitele, primăriile îți bagă o taxa anuala de cel puțin 20-30 lei pe un motiv că obligativitate! Se întâmplă de vreo 3 ani în provincie, dar nu au crescut impozitele! Avem impozit 89 lei la care se adaugă 20-30 lei taxa obligatorie primărie și, nu au crescut impozitele și taxele!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.