Va îngropa Kovesi dosarul „Pfizergate” ?           

O știre a zburat zilele trecute pe deasupra Europei, fâl, fâl pe la urechile credule: Parchetul European (EPPO) investighează negocierile pe care șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leynen și șeful Pfizer, Albert Bourla, le-au purtat pentru mega-contractul de achiziție a vaccinurilor anti-Covid.

Știrea și mai importantă este aceea că ancheta a fost deschisă inițial de autoritățile judiciare din Liège, la începutul anului 2023, după o plângere penală depusă de avocatul local Frédéric Baldan. Probabil că procurorii belgieni se apropiaseră prea mult de anumite puncte fierbinți și dovezi acuzatoare încât a trebuit să li se ia dosarul din față. Sunt supoziții rezonabile că dosarul a fost preluat de EPPO nu ca să fie finalizat, ci ca să fie îngropat. Un răspuns dat de împricinata Ursula la o întrebare directă pusă de publicația „Politico” pe tema acestui dosar este edificator: Tot ceea ce este necesar în această privință a fost spus și schimbat. Și vom aștepta rezultatele”.

Un purtător de cuvânt al  Parchetului din Liège n-a oferit nicio explicație pentru mutarea dosarului. Într-un răspuns pentru „Politico”, el a declarat că ancheta începută de procurorii belgieni nu a pus sub acuzare niciun inculpat, dar vizează presupuse infracțiuni penale, privind „imixtiuni în funcții publice, distrugerea de SMS-uri, corupție și conflict de interese”.

Plângerea penală depusă de Frédéric Baldan a pornit de la un  schimb de mesaje pe care  Von der Leyen și șeful Pfizer, Albert Bourla, l-au avut în plină pandemie Covid-19, pentru extinderea contractului de cumpărare centralizată a vaccinurilor. Cei doi sunt suspectați că au negociat direct, prin intermediul mesajelor text, o prelungire a contractului de 1,8 miliarde de euro pentru doze suplimentare destinate țărilor UE.

Existența acelui schimb de mesaje a fost dezvăluită pentru prima dată de „The New York Times”. Ziarul american a solicitat în scris Comisiei Europene accesul la documentele respective, dar a fost refuzat. Ca urmare a refuzului, NYT a acționat în instanță conducerea Comisiei Europene într-un proces paralel aflat pe rolul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene,  afirmă site-ul politico.eu.

Mesajele text incriminate au fost solicitate și de Ombudsmanul European și de Curtea de Conturi Europeană, dar dacă ele nu vor apărea întrucât Von der Leyen le-a șters acest lucru echivalează cu distrugerea unor documente, afirmă Baldan.

În demersul juridic de anchetare a negocierilor dintre șefa CE și șeful Pfizer s-au alăturat guvernele Ungariei și Poloniei. Cea din urmă este pe cale de a-și retrage plângerea după câștigarea alegerilor de către un guvern pro-UE condus de Donald Tusk. În loc de recuperarea pagubei produsă cetățenilor din țara sa, Tusk pare preocupat mai degrabă să nu-și strice relațiile cu șefii de la Bruxelles. Reușind o coaliție scremută, formată din patru partide de tot felul – Coaliția Civică, Polonia 2050, Partidul Popular Polonez și Stânga Nouă – Tusk a  ajuns prim-ministru în decembrie anul trecut grație unui număr de 18 voturi în plus.

În ianuarie 2021, Ursula von der Leyen anunța că niciuna dintre cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, nu poate negocia separat achiziția vaccinurilor anti-COVID. „Singurul cadru în care negociem este în 27. Facem asta împreună şi, pe acest fundament de obligativitate juridică, niciun stat membru nu are permisiunea de a negocia în paralel sau de a avea un contract în paralel”, spunea șefa Comisiei Europene.

Această doamnă vrea să conducă Europa sau să comande Europa?

„Distribuire echitabilă” și batista pe țambal

Secretomania unei tranzacții ce angaja zeci de milioane de oameni de pe tot continentul este condamnabilă în sine, chiar dacă, până la urmă, cercetarea penală de la EPPO va constata că „fapta nu există” sau ceva asemănător.

Afacerea vaccinurilor pe care statele din UE au fost obligate să le cumpere în cantități supradimensionate și la prețuri impuse de Bruxelles este supranumită „Pfizergate”. Pe lângă profiturile imense obținute de inițiatori, motivante pentru o anchetă penală sunt și efectele medicale secundare care au produs  sute de victime în mai toate țările. Situația e prea groasă pentru a mai fi ascunsă sub preș.

Știrea că de acest dosar se va ocupa parchetul european condus de Laura Kovesi a născut mirare la unii, speranțe la alții, neîncredere la cei mai mulți.

Mirare pentru că miza țintește doi oameni tari, aflați braț la braț  în construcția unei manipulări epocale, care a produs multe victime, dar și profituri incredibile pentru câțiva. Este o premieră absolută ca șeful unei corporații mondialiste și președinta executivă a unui imperiu politic să fie cercetați penal într-un dosar comun. Așa ceva nu este de crezut.

Speranțele sunt ale celor care au fost fraieriți și medical, și financiar. Mai întâi au fost obligați să se înțepe cu un vaccin neomologat și dovedit în mii de cazuri ca având efecte negative, uneori chiar letale. După care au fost puși să și plătească indirect, prin bugetul țărilor lor,  sume enorme, grație unui contract ținut la secret tocmai pentru catastrofele pe care le ascundea. Contractul negociat la secret între Ursula von der Leynen și șefii Pfizer a avut o valoare estimată de peste 20 de miliarde de euro. Acordul a fost prezentat de o propagandă bine ticluită ca fiind „un triumf al unității Europei”, dar cantitatea uriașă de vaccinuri băgată pe gât statelor membre a generat pagube de cel puțin 4 miliarde de euro în doze nefolosite, bașca dozele nefabricate dar puse la plată.

În sfârșit neîncrederea în finalizarea acestei investigații este a celor care știu ce fel de modus operandi are Kovesi, o procuroare antrenată să execute numai ordine politice. În cazul de față, sunt semne rezonabile că ordinele au fost să preia la EPPO dosarul început de niște provinciali belgieni, care nu puteau fi lăsați de capul lor să conducă o anchetă împotriva unor somități suprastatale.

Subiectul achiziției de vaccinuri mai pâlpâie și în România, mai ales datorită campaniei electorale, în care USR este acuzată de faptul că, prin miniștrii săi, putea să evite achiziția a încă 39 de milioane de doze, după ce Guvernul contractase deja 56 de milioane care erau în curs de livrare în prima parte a anului 2021. DNA a anunțat anul trecut că începe cercetarea penală a miniștrilor sănătății din perioada pandemiei, ca și a lui Cîțu, prim-ministru la vremea respectivă.

Sunt șanse ca și acest dosar autohton să fie pus în adormire, mai ales după ce Ursula  von der Leynen declara cu cinism la Congresul PPE de la București că „distribuirea vaccinurilor între statele UE a fost echitabilă”.

Este de așteptat ca procurorii DNA să-și fi luat notițe. Dacă distribuirea  „a fost echitabilă”, care va să zică n-a fost abuzivă sau exagerată; deci cei care au semnat să ne vină fiole cu vagoanele au procedat corect și, ca de obicei în astfel de cazuri, „fapta nu există”. De la Ursula citire.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 20
Octavian Știreanu 195 Articole
Author

42 de Comentarii

 1. Acest proces este de sanchi. Nu va avea nici un efect ca sa o trimita acasa pe aceasta Ursula. Banii au fost luati, victimele au murit ca efecte secundare post vaccin, fisele medicale distruse. Tarile UE au tacut malc ca sa primeasca fonduri si proiecte. O dovada ca UE este un ghem de interese, cu coruptie. Cel mai greu vor plati tarile din Europa Centrala si de Est.Polonia vrea bani, Romania vrea functii. Imperiile nu au disparut, ele au renascut in alte forme mai subtile si corupte.

 2. Avand in vedere activitatea sa ‘remarcabila’ ca capetenie dna se poate presupune ca s-a confiscat dosarul finalizat de corectii procurori belgieni si s-a inmanat Codrutei pentru a fi ingropat (pentru alte eventualitati deocamdata intr-un sertar). se stie ca dna-ul pe langa sarcina de a-i executa pe bune sau pe ne-bune pe unii politicieni incomozi o avea si pe aceea de a-i proteja pe colaboratorii securitatii care erau ‘oameni de afaceri’.

 3. Sigur că dosarul va fi îngropat de Laura Codruța Koveshi dacă președintele Klaus va fi numit secretar general al NATO.Daca nu,întreg dosarul cu toate probele din el va fi dat publicității,și cu siguranță cu scuzele de rigoare vor fi și victime colaterale,cum ar fi de pildă premierul Olandei Rutte, autopropus secretar general al NATO.Cetatenii UE vor avea prilejul să constate cat de mare și de coruptă a ajuns conducerea UE în frunte cu președinta UE,belgianca de origine germană Ursula von der Leynen în așa numitul caz Pfizergate.Face poze domnul președinte Biden cu Rutte pe care îl susține dar a uitat despre serviciul lui Johannis privind protecția fiului său implicat în niște afaceri de șpagă și scurgere de informații( a se citi vindere) unei mari puteri contra cost(așa cum singur a declarat că a pierdut calculatorul,în care se aflau lucruri sensibile și compromițătoare despre familia Biden și afacerile sale) lucruri care ar fi putut ajunge foarte ușor în posesia lui Donald Trump,daca va fi nevoie,în cazul când Biden nu va face in așa fel încât să piardă alegerile.Vedeti cu toții cât de murdara este politica marilor lideri ai lumii unde pacea și securitatea mondială atârnă de un fir de ață.

 4. GASHCKA de Hoti ORDINARI, infipti in … 🙂 CAPuu’ Trebii la UE,
  ii fac Mici Gainari pe Cockallarii Interlopi din Romania Democrata.

  Iar To’arsa Lulutza ese MultePeaDestulDeMica in NUME Personal, ca sa poata a face Ceva SERIOS InFiptilor in CAPPuu’ Trebii A Lu’ UE

  SI in Banii GuGuStiucks din UE, care de Dobbitocks CE sunt inca mai cred in ASAO Banda de Talhari SI in Vaxxine …
  PreSupunand ca AR VREA ASAO Cestie GRAVA si GREA, sa INTRE in Dansii …

  NU ! NU! NU! Nu va face decat NIMIC!
  Anvergura Dumneaei IN Justitie, desigur, NU ese ASADE Mare si

  Dansa STIE Bine CE Valoae REALA are si NU vrea sa rateze o Pensie GRASA in Euro …

  Dansa a fost buna de speriat Gainarii Romani far’ de SPATE Greu la FURAT,
  NICI macar pe Cockallarii CLANificati NU a auvut Curaj sau/si Voie sa ii supere …

 5. Mutarea dosarului la Codruța înseamnă uitarea lui într-un sertar iar ce s-a întâmplat cu vaccinarea și cum s-a procedat e de nivelul lui Stalin și Hitler la un loc.
  Parchetul European este DNA din Romania.

 6. Parchetul belgian a trimis-o la inchisoare pe ditamai vicepresedinta Consiliului European.
  Acum e vorba de sefa Comisiei Europene.
  Tanti Ursula.
  De ce a preluat parchetul lui Kovesi cazul de la parchetul belgian ?
  Parerea mea, sa puna batista pe tambal !

 7. Ursulica a fost votată,”nein”, în deutschlandul vaterland și, cum toate căzăturile schwabogardiene cad în sus, (vezi rutte), Ursulina călăreață to a urmat aceeași traiectorie.Din această meravilioasă pozițiune, Ursula cu pricina spală fun…pardonul opărit al pfizeriului(a se citi”directorimea”) care a dat cu firma-n gard de când și-au dat prime de sute de milioane pentru”succesul” care a nenorocit atâta lume) punându-l pe picioare pe banii fraierului românesc. E un obicei patentat de ceoșii lehman bros care-și dădeau prime din bani publici, ca bonus că au trântit banca.Vorba vine, cu așa „prieteni” ce nevoie mai ai de dușmani…

 8. Pfizergate este o afacere la nivel mondial (statele au acceptat clauze de ‘confidențialitate’) cu legături care duc la vârful WEF, așadar și prin urmare … speranțe deșarte!

 9. Tuasa s-a remarcat doar printr-un plagiat scandalos la teza de doctorat. Unii apreciaza asta, este tot ce-si doresc de la viata. Continuati, „pentru ca meritati” (VICHY) !

 10. Nu văd decât data publicării în ziare online: 18.04.2023, data când a fost introdus dosarul nu exista pentru un calcul corect cât de cât. Documentarea acestui dosar a debutat cu stângul pentru că, șefii din oricare entitate infracțională, nu pot fi agățați, ei pot doar să își de-a demisia, nu și pedepsiți. Nu se pot strânge dovezi clare pentru că sunt șterse sau arse, întâi trebuiau adunate probe imbatabile, apoi intrat cu plângerea penală tip turnătorie, sa nu poată scăpa infrscyoril/ii din propriul clinci! Ce au făcut? Tocmai, întâi au urlat că avertisment și după un timp necesar pentru anihilarea probelor, au făcut plângere penala! Oricum, ancheta va dura cel puțin 7-8 luni și dosarul, poate 7 ani până la finalizare, oricum, până la finalizarea hotărârii, vor mai fi alte contracte pe același model din vor avea lege ca în Romania: decizionarii ocoliti de anchete și pedepse.

 11. Păi de ce a fost pusă o romúncă, de care cornuții sunt mîndrii, mai ales că poartă un nume maghiar deci,..e de soi..Iar borfașii europei știu că pot orice ticăloșie, devreme ce una pe sfoară le face jocul și-i scapă. Mă gîndesc că acestea criterii au fost deja incluse in fișa postului,. Văzînd și cazul Eva kaili, care stă să se prăfuiască,. evident că astalaltă blondă, de altfel sigură că va continua cursa, e dispusă,.. la orice

 12. Apropos, e un clip pe Tube”Ancient bloodlines, Contemporary power” de prin ’16 vorbit între ei doi universitari americani.E instructiv, pentru cine are răbdare(șiengleza la bord).Pute a WEF și UE de trăznește și explică cu ușurica câteva genealogii surprinzătoare, întărite cu genetică și poze.Din perspectiva lui ’24 privit, totul pare să prindă sens. Pere că capătă contur menajeria politică europeană actuală.Un contur cu coarne.

 13. Nu d-aia au cooptat-o,să spele corupții și să elimine adversarii?

 14. Să fim serioși, duamna Ursula face parte din familia Albrecht, familie hanseatică, ce s-a ocupat cu cămata, strîngerea de biruri, comerțul, și altele ce țin oamenii înrobiți. Fiica unui procuror nu i se poate atinge de un singur fir de păr chiar dac-ar vrea. Totul e circ, spectacol, teatru, minciună, vedeți justiția ăși face treaba. 18 în feniciană este chai, fentă, în latină uno octo, adică, un act; 1,8 miliarde.
  PS Duamna Ursual s-a măritat într-o familie, Leynen, și mai de sus.

 15. Existã un singur OM de stat cu sãnge în instalație. Restul: slugi vândute, sau mã rog, cumpãrate – depinde de care parte a instalației te állítólag.

 16. Eu nu dau doi bani pe zeița dreptății, dar haideți să nu vorbim înainte să cânte soprana.

 17. KukuveauaMov are 2 mari obiective: sa „starpeasca” coruptia din est si sa „albeasca” coruptia din vest…
  Sper sa ajunga in final „la Chilia’n port…”

 18. Daca va depinde de LK COVESI , dosarul nu va fi ingropat ! PT. milioanele de oameni cinstiti , COVESI este o eroina . PT. tilharii si sclaveti lor de pe aici , pe care ia strins de c..e , nu este !

 19. Ha, ha! Uăi, din un’ aț’ luat poza cu Luluța? Di pi crușin di la mausoleu’ pi car’ i-l ridică UE lu’ zeița dreptățâ?…

 20. Iata ca one more time se confirma ce am confirmat many times deci ca tanara institutoare de limba americana nu voi accepta sa lungesc tivul rochitelor Mele fapt confirmat si de EPPOPPO european personal de lady Codruta Lasco, Frumusetea fiind o categorie estetique protected by UNESCO, NATO, WHO and EPPOPO.
  Hit me beby one more taim!

 21. Mmmmmmmmm, pupati-as buzitele tale rujate cu anticoruptie, mmmmmmmmmmmmmm.
  Este ca nu am fost niciodata corupt?
  Este.

 22. Dosar care duce la aia de sus Iohannis, PNListi, securisti, afceristi care or fi un si aceiasi.
  Cîțu pe post de speritoare de paie.

  Anticoruptia face campanie electorala se face ca anticorupe.

  Dupa ce se termina campania anticoruptiq o scalda.

 23. Un acord netransparent negociat de persoane nealese de nimeni „un triumf al unității Europei”, sa vina Monica MaCoVei, doamna MCV, sa scrie negativ si de Ursula, si se toata Comisa Europeana plina de coruptie. Sa le faca la toti MCV, pentru Dragnea au fabricatvm MCV Romania, valorile europene sunt vaxxx.

  Dupq cum se vede, „Educatia este cheia”, spre coruptia suprema.

 24. decit comentarii , propun sa se faca un sondaj in urmatorul numar al Cotidianului..si vom stii

 25. Cazul a fost mutat de la politia belgiana ptr ca aia se pare ca nu raspund la comenzi politice si au demarat ancheta de capul lor si cine stie la ce rezultate nedorite de elitele europene care conduc UE ar fi ajuns.
  Cu Kovesi si cu procuratura european care sa ancheteze conducerea CE e simplu. Nu vor si surprize..

 26. Frăiereala Europei a ajuns la umilință totală. Daunazi , Cameroon, a ajuns la cinismul maxim: – voi, europenii,trebuie să faceți mai mult pentru a înfrânge Rusia. Companiile internaționale, cum Pfizer, n-au nimic comun cu Europa, ei sunt tâlhari internaționali mântuiți de anglo-saxoni.. Se vede foarte bine la ce „prietenie și înțelegere cât mai strânsă între prieteni” cheamă englezul.. Dacă cineva crede că și lor le va pica ceva din rezultatul învingerii rușilor se înșeală amar..

 27. Triumfatoare este coruptia transnationala de stat si privat si cam atat.
  UE este gaunoasa pe dinauntru cum si asa zisa intrare in Schengen. Ei intre ei sunt intelesi ce si cum.
  Viktof Orban are dreptate sa-si negocieze la sange cu europenii fiecare mutare, Al de PSD si in special PNL, Rares Bogdan si Iohannis pupincureala dupa functii, slujbe la Bruxelles, liberalii fac coada cum au facut cu liberalizarea energiei. Cea mai scumpa energie, gaze din UE sa umfle preturi si buzunare ale unor destepti sus pusi cu pile la Cotroceni, PNL, guvern

 28. Pațachinele cu batistuță și rujate au ajuns la Bruxel tăind pensii speciale nu putea sa termine în 2020 au rămas pe 2024.

  Anticorupția duduie mai sa fie în birourile Ursulei, tăierea de pensii speciale duduie, ce să vezi.

 29. Nea Stireanu e delicios asa cum il stiu dintotdeauna…De aceea se intreaba retoric in loc sa-si exprime convingerea ca KoyVessy o sa ingroape dosarul, doar de aceea a fost promovata fortzat de COMINTERNISTA RASPUTINOIDA ENGIE!!! Nea Stireanu stie asta, la fel cum stie ca tot AGENTA SOVIETICA, preluata de Rasputin de la COMINTERNISTU Markus Wolf, seful SPIONAJULUI STASI pana la UNIFICAREA RDG cu RFG, a promovat-o la Colhozul BOLSEVIC european pe „inculpata in REM” UrSulla von der Laie Balaie!!!

 30. Chiorvesi nu-l mai are pe Portocala, s-o „paradeasca” pe Ursula, la Ojdula (n-am gasit alta rima).

 31. Pana si cei mai infocati antiromani dintre comentatori vad in asta ” batista pe tambal” . Macar acum sunteti la unison si ma bucur si eu odata. Luluta a fost si ” buna” bastchetbalista. Imi aduc aminte ca in finala europeana de cadeti feminin de la Timisoara , vara lui 1989 , antrenorul o punea doar pe ea sa arunce la cos fara sa tina cont ca era cat gardul degeaba, iar toate aruncarile le-a ratat. Asa am pierdut finala cu Cehoslovacia .Fusei pe-acolo . Pai ce zice dl Tudor Gheorghe in concertul 30 Degeaba? „… puneti prosti…” .

 32. Kovesi , are cele mai mari sanse sa devina Presedinte , in tirul doi . Asta , daca se va hotari sa candideze . Asta spun sondajele care o dau pe loc fruntas in majoritatea lor . Papagalii postaci ai comasatilor nu conteaza , poporul nu-i intreaba pe ei .

 33. frica comasatilor Urata aia incompetenta? Pariez ca si tu esti urat ca nu poti iesi din casa

 34. Va îngropa Kovesi dosarul „Pfizergate” ?
  Depinde de ce ordin primește … Asta NUMAI la ordin a lucrat, știe Petrov, știe ….

 35. Unii pentru Bani își vând și părintii din mormânt.
  Altii pentru Bani devin mari șarlatani si manipulează si contaminează la nivel global.
  Altii pentru pământ au ucis milioane de oameni,Genocid, ca să le fure resursele, pământurile
  si ca să îndeplinească astea le-au dat băștinașilor Amerindieni alimente, haine, pături
  contaminate cu Variolă, Gripă.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.