Vacanţă în Grecia. Zonele periculoase

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că serviciul grec de meteorologie a emis un buletin meteorologic conform căruia în intervalul 11 – 14 iunie se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone.

Ministerul Protecţiei Civile şi Crizelor Climatice avertizează că, în perioada menţionată, va exista un risc crescut de incendii, îndeosebi în regiunile Attica, Peloponez şi în Grecia continentală – zonele Viotia, Fthiotida şi Fokida.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875 şi +30 210 6728879 şi al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena: +306978996222 şi al Consulatului General al României la Salonic: +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: www.mae.ro, atena.mae.ro, salonic.mae.ro şi reaminteşte că români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie secţiunea „Sfaturi de călătorie”, disponibilă pe site-ul MAE, care oferă informaţii, alerte, atenţionări şi sfaturi de călătorie.

Foto Arhiva

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. E greu vara, se pregătește climatiștii- încălzitoristi să dea foc și nu mai are la ce! Că trebuie să face fum mult să vorbește la tembelizor că s-a-nmulțit carboanele, mâncaț-aș, care este ele și e negre și ia foc în zece locuri odată, să marcă soroselu’ paraua, că e foame mare, tămbălaie cât cuprinde, ba cu gendăre dă curcubei, ba cu stop oile de lipit pe străzi, și stă ăia cu ciorbele-n muzeie că nu poate să zborșeasca f-un tablo ceva că n-are pertecst!

  2. Ala de a câștigat alegerile în Grecia trebuia spânzurat,nu există grec care să nu știe că mafia incendiaza,doar câte un rătăcit din Peloponez mai dă vina pe turci dar nimeni pe schimbările climatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.