Vacanța la bulgari va fi mai scumpă

În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii străini care se pregătesc de evadările lor anuale se confruntă cu o realitate dură: călătoriile în acest an vor fi mai costisitoare, cheltuielile fiind aşteptate să fie mai mari cu 10 – 15% comparativ cu anul trecut, a anunţat Dimitrina Goranova, preşedintele asociaţiei tur-operatorilor din Bulgaria, informează Novinite.

Goranova a scos în evidenţă semnificaţia alegerii destinaţiei în timpul Paştelui Ortodox, arătând că mulţi bulgari preferă locurile în care pot să celebreze şi această sărbătoare. Deloc surprinzător, Grecia este destinaţia preferată, datorită plajelor ei pitoreşti şi a festivităţilor prilejuite de celebrarea sărbătorilor pascale. Totuşi, a subliniat oficialul, a sporit interesul şi pentru destinaţii ca Albania.

În timp ce Bulgaria rămâne locul favorit pentru turiştii români în timpul Paştelui, Goranova a subliniat necesitatea ca staţiunile să se pregătească adecvat pentru afluxul de vizitatori. Chiar dacă hotelurile fac pregătiri, turiştii pot găsi şi locuri unde facilităţile sunt închise, iar curăţenia nu este adecvată, ceea ce afectează impresia generală.

Pe lângă turismul la Marea Neagră, Bulgaria face eforturi pentru extinderea turismului cultural şi circular, atrăgând vizitatori din Germania, Marea Britanie şi Spania. Totuşi, costul călătoriilor a crescut semnificativ, cu 10 – 15% comparativ cu anul trecut, a avertizat Goranova. În pofida majorării cheltuielilor, bulgarii nu şi-au redus semnificativ planurile de călătorii şi au revenit la practica rezervărilor timpurii.

În condiţiile în care bulgarii şi turiştii străini se confruntă cu costuri mai ridicate de călătorie, industria turismului se pregăteşte de un sezon dificil. Pe fondul incertitudinilor care persistă din timpul pandemiei, călătorilor li se cere să facă planuri meticuloase şi să exploreze opţiuni de călătorie rentabile, pentru a profita la maximum de vacanţele lor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

 1. Specific lacomiei balcanice, i.e. servicii mai proaste la preturi mai mari. Atât timp cât există cerere și fraierii plătesc nu ai sa vezi imbunatatiri. Este valabil pt foste colonii otomane Bulgaria, Grecia, Romania și Albania lui hahalep, berbekali și rejele fotbalului mioritic.

 2. Trebuie sa fii vai de steaua ta, sa te înghesui sa bagi bani la bulgari, duceți va bă la Odessa! E supermisto și va și recrutează frații ucrani cu transport gratuit in Donețk.

 3. Vacanța la bulgari va fi mai scumpă?
  -poate ieftineste concurentza
  la Mamaia…..

  -ba nu,
  se cumpeste si la Mamaia,
  asa lucreaza Capitalizmu!!!!!

  mu-ha/ha!

 4. Oricat s-ar scumpi vacantele in Bulgaria, tot sunt mai ieftine decat pe litoralul romanesc. Cat despre servicii, bulgarii ne dau clase. Pe tine ” miticule ” te intreb unde-ti faci vacantele de iti put romanii? Sau stai in fundul ograzii si dai de mancare la capre?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.