Vacanțele în Grecia se scumpesc de pe drum

Vacanțele în Grecia, țară preferată de numeroși români ca destinație estivală, se scumpesc de pe drum. Semnarea unui nou contract de concesiune pentru autostrada greacă Egnatia și cele trei axe rutiere verticale care reprezintă legătura cu Albania, Macedonia de Nord și Bulgaria, duce la creșterea taxelor de drum.

Astfel, turiștii care vor călători pe tronsonul Kulata-Kavala vor plăti acum 4,05 euro, în loc de 3,60 euro până acum. Pe tronsonul Kulata-Salonic, prețul sare de la 3,30 euro la 4,15 euro, iar de la Kulata la Igoumenitsa se va plăti deja 15,55 euro, în loc de 12,60 euro.

Pentru cei care circulă prin punctul de trecere a frontierei Ilinden-Exohi, în direcția Alexandroupolis, taxa va fi de 5,85 euro în loc de 4,50 euro.

Pe de altă parte, taxa după trecerea frontierei  de la PCF Kulata-Promahon a fost redusă de la 2 la 1,90 euro.

 

Mai puține șezlonguri

O altă schimbare importantă este legată de numărul de șezlonguri de pe unele plaje și chiar despre lipsa acestora în unele locuri. Astfel,  premierul elen a anunțat schimbarea Legii Plajelor, începând cu noul sezon turistic care se deschide în luna mai. Astfel, pe toate plajele din Grecia va fi redus drastic numărul de șezlonguri, iar distanța dintre acestea va fi una considerabilă. De asemenea, nu va mai fi permisă așezarea șezlongurilor la mai puțin de 4 metri de apă.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Ne-ați convins,nu mai mergem în Grecia,zburam în Maldive,ieșim mai ieftin:)) oricum,mai ieftin decât la Mamaia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.