Val de aer siberian în România

Un val de aer siberian va pătrunde în România și va aduce temperaturi mici și ninsori în mare parte a țării, inclusiv în București, afirmă meteorologul Gabriela Băncilă, la Digi24.

De miercuri, de la ora 18.00, până vineri, la ora 8.00, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, în extindere dinspre sud-vest. Local, îndeosebi în regiunile sudice, cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp și izolat de 20 l/mp.

La munte și în Moldova vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În celelalte regiuni, pe parcursul nopții de miercuri spre joi vor predomina ploile, apoi vor fi precipitații mixte. Izolat se va depune polei.

În zona Dobrogei, există posibilitatea ca ploaia să se transforme în ninsoare în zona de alăturare a masei de aer rece, care va staționa deasupra Moldovei, în contact cu aerul bogat în umezeală care vine din sud. Având în vedere diferența de presiune pe o suprafață destul de mică, acest lucru duce la intensificare de vânt(…) La începutul săptămânii viitoare, vremea se va încălzi din nou, iar temperaturile maxime vor ajunge 12, 13, poate chiar 15 grade la mijlocul zilei, cu temperaturi preponderent pozitive în cursul nopții”, a mai explicat Gabriela Băncilă, la Digi24.

Meteorologii anunță ploi și ninsori în Capitală, cu vânt moderat și cu temperaturi în scădere, până vineri dimineața.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. daca e rece,neaparat e’siberian’daca e cald ,e ‘tropical’

  2. Titlu umflat, in Siberia se ajunge pana la -60’C, dar ca aia au caldura „la interior”. Gerul porneste de la -10’C in jos. In RO sunt doar cateva localitati unde apare gerul serios, toate in secuime.

  3. @ clona de la 11:08
    P.r.o.s.t.o.v.a.n.e, dacă tot n-ai nimic de spus, măcar nu te băga’n seamă cu un nick furat.
    măRog…😂

  4. Băncilă nu știe că există și anotimpul de iarnă în zona Romaniei? E un val de aer rece sau geros, și nu suflat din Siberia! A suflat Putin în vânt pentru că, curenții de aer din Siberia să ajungă in Romania, cumva?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.