Valer Marian: Boc luat în răspăr pentru mită cu păr

Printre primele firme favorizate de  ,,unitatea de măsură a onestității” Emil Boc, după ce a devenit primar al Clujului, s-au aflat Kiatt Group și King Entreprises, deținute de oamenii de afaceri turci Mustafa Bekar și Tamer Atalay. Ultimul dintre aceștia a deținut funcția de președinte al Camerei de Comerț Româno-Turce.

Două firme (h)otomane și o cadână portocalie

Kiatt Group era profilată pe reparația și reabilitarea de străzi, iar King Entreprises pe amenajarea sau reabilitarea locurilor de joacă pentru copii. Ambele companii au aterizat și au prins cheag în București în timpul mandatului de primar general al lui Traian Băsescu (2000-2004). După ce a fost ales primar al Clujului în iunie 2004, la comanda tătânelui său politic din capitală, Emil Boc le-a făcut pârtie celor două firme turcești în urbea de poalele Feleacului. Reprezentanta celor două firme pe lângă primarul Boc a fost o tânăra blondă și atrăgătoare din pepiniera dâmbovițeană a partidului de guvernământ a cărui șefie o preluase (PD), Liliana Călin. În 2004, la câteva luni după ce a preluat mandatul de primar, Kiatt Group a fost cadorisit cu primul contract de întreținere străzi din partea primăriei conduse de Boc.

În 2006 a fost atribuit primul contract pentru amenajarea de locuri de joacă firmei King Entreprises. În cursul primului mandat de primar al titanului politic din Răchițele, Clujul a fost năpădit de locuri de joacă amenajate de King Entreprises, care a încasat nu mai puțin de 30 de milioane de lei de la municipalitatea clujeană. Bașca, șefa portocalie a Inspectoratului Școlar Județean Cluj, promovată în această funcție taman de Emil Boc, care era atunci și președinte al PD, a dat ucaz tuturor grădinițelor și școlilor să amenajeze sau să reabiliteze locuri de joacă cu această firmă de peste Bosfor.

O noapte de dragoste de 10 milioane de euro

După succesul deosebit înregistrat în urbea de pe Someș cu locurile de joacă, juna Liliana Călin a fost cooptată asociat în King Entreprises, dobândind 10% din părțile sociale ale firmei. Coincidența face că acesta era și comisionul perceput din valoarea contractelor  de majoritatea primarilor în perioada respectivă. În cursul zilei de 7 mai 2007, paparazzii de la CANCAN l-au surprins pe primarul Boc în București când i-a cumpărat focoasei Liliana, care avea ziua de naștere, un cățeluș de pluș aproape cât el de mare, pe care i l-a trimis la sediul firmei King Entreprises din capitală. Aceiași paparazzi au constatat și imortalizat că tânăra și-a petrecut noaptea ce a urmat în apartamentul în care adăsta primarul Clujului când venea în capitală pentru a participa la ședințe sau alte evenimente în calitate de președinte al PD.

Asfalt tango cu Emil Boc

Coincidența face că, înainte cu doar patru zile, respectiv în 3 mai, primăria condusă de Boc a încheiat cu firma Kiatt trei contracte cadru de lucrări, care au fost înregistrate sub nr. 35994/03.05.2007, 35996/03.05.2007 și 35997/03.05.2007. În anul respectiv, Kiatt Group a beneficiat de un contract pentru reparații străzi în valoare de 10 milioane de euro, cel mai mare contract atribuit până atunci de municipalitatea clujeană în domeniu. Cel mai probabil contractele cadru au fost semnate de reprezentanta firmei turcești în noaptea cu pricina. Am putea spune că mocanul din Răchițele a dat 10 milioane de euro pentru o noapte pe altarul dragostei. Ar fi interesant de aflat dacă Boc a achitat și ursulețul de pluș din banii primăriei.

Daniel și Codruța au avut orbul găinii

Mai târziu, presa de scandal a denumit-o pe Liliana Călin „amanta lui Boc”, iar cei doi amorezi au avut probleme în familiile lor. După ce a devenit premier în decembrie 2008, Emil Boc a încercat să-l consoleze pe soțul Lilianei Călin, Dragoș Bogdan, numindu-l vicepreședinte al ANAF pe criterii numai de el știute. Nu a fost însă o numire cu noroc, pentru că, după câțiva ani, Dragoș Bogdan avea să fie arestat și condamnat într-un dosar în care principala protagonista a fost șefa DIICOT, Alina Bica, având ca obiect despăgubirile de circa 130 de milioane de euro acordate de ANRP omului de afaceri Gheorghe Stelian, zis Stelu. Soțul Lilianei Călin a fost legat de această afacere în calitate de membru al Comisiei Centrale de Stabilire a Despăgubirilor, în care a fost reprezentantul Ministerului Finanțelor.

Dacă tot face paradă de onestitate, primarul Clujului ar trebui să clarifice dacă a beneficiat atunci de un peșcheș sexual, denumit în jargonul procurorilor, al penalistilor în general, „mită cu păr”. Cert este că pe amicul său clujean Daniel Morar, procurorul șef al DNA de atunci, și pe colega sa de facultate Laura Codruța Kovesi, procuror general al României în perioada respectivă, ulterior procuror șef al DNA, nu i-au preocupat relațiile și afacerile suspecte  ale primarului Emil Boc cu firmele turcești Kiatt Group și King Entreprises, care au primit pe parcursul unui deceniu un tribut de un miliard de lei de la Primăria municipiului Cluj Napoca și de la Consiliul Județean Cluj, unde a devenit președinte în 2008 finul său Alin Păunel Tișe. Putea fi altfel, după titlul cărții autobiografice a lui Daniel Morar. Dar, așa s-a sfârșit o poveste de miliarde, cu cățeluși și cadâne.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16
Valer Marian 277 Articole
Author

21 de Comentarii

 1. Boc este primarul securistilor din Cluj, multi din ei aflati pe rand la butoanele din Bucuresti de unde au belit fara mila politicienii si oamenii de afaceri pe care ii numesc ‘mitici’. Afacerile lui Boc cu turcaletii sunt jocuri de gradinita cu rezultat bani de bomboane pe langa presupusele afaceri de calibru facute de nevoie cu stapanii sai care l-au pus si-l tin acolo.Sa afirmi ca acel duet Coldea-Kovesi subordonat grupului securist de la Cluj a avut orbul gainilor cand a fost vorba de Boc este o diversiune mare cat Casa Poporului. Cei doi erau inca prea vigilenti veghind nonstop ca orice inginerie compromitatoare sa fie repede trecuta la dosarul mormant.

 2. He he ! Ca in bancul ala … din camera de hotel ocupata de Boc se auzeau tot felul de gemete si icnituri, in plus si fraze gîfîite de genul : „Hai, acuma eu sus si tu jos ! … asa ! … acuma eu jos si tu sus ! … hai, acum ! …” Femeia de serviciu care trecea pe culoar si care e intrigata de sunetele care veneau din camera, deschide usa cu cheia pe care o avea si-l surprinde pe Boc si pe alt pitic (sau daca preferati, o pitica) care se straduiau sa inchida doua valize !

 3. Cred la fel precum cel ce-a spus că Boc e fațadă. Ca să ne țină ocupați ne-au pus un pitic ochelarist (poza soldat sau caporal la trupele de secu e de nedescris) ce-a fost cu UTCul și ASCul pînă în 22 decembrie 1989. Treaba cu ursul e teatru, circ, fentă.
  Posibilitate: pe unul ce ridică bloace în cheamă Maurer. La vremuri noi, tot ei.

 4. Miroase de la o poștă că, Boc este ținut sus și șmecherii din umbra îl manaresc pe bani multi. Cum poți să ajungi mare „constituționalist” când te lauzi cu găștile pierdute pe prund și că ai adus adeverință falsa că ai muncit la C.A.P.? Acești leproși care conduc Romania de 34 de ani? Trăiască pata rât fara sarma-n rât!

 5. Turcii au aterizat la primari stapanului piticului (h)otoman
  „Ambele companii au aterizat și au prins cheag în București în timpul mandatului de primar general al lui Traian Băsescu (2000-2004).”

  Coruptia s-a mutat la (h)otoman, sluga credincioasa
  „După ce a fost ales primar al Clujului în iunie 2004, la comanda tătânelui său politic din capitală, Emil Boc le-a făcut pârtie celor două firme turcești în urbea de poalele Feleacului”
  Slugoiuul securist rasplatit cu functii si guvern.

 6. Băsescu și șoroșista de Macovei anticorupeau de zor, îl arestau pe coruptul Năstasr …
  Toată anticorupția bruxelezilor minciună cap-coadă, peștele de la cap…

 7. `„ NU VĂ E RUȘINE? UNDE ERAȚI ÎN 2007 CÂND DOMNUL BOC AR FI SĂVÂRȘIT„MONSTRUOZITĂȚILE DE A PORNI REPARAȚII DE STRĂZI,CONSTRUCȚII DE PARCURI,AMENAJĂRI -HAUTORUL NU SPUNE -FIRMELE OTOMANE AU CÂȘTIGAT ORI BA LICITAȚIILE PENTRU LUCRĂRILE RESPECTIVE ?”” APOI DE CÂND OMUL CARE A GOSPODĂRIT BINE -SPRE FOARTE BINE UN ORAȘ CU MULTE PROBLEME S-R FI LĂSAT SEDUS DE PĂRUL LUI MADAM (OARE CHIAR AȘA A FOST) AU TRECUT 17 ANI ȘI NU S-AU GĂSIT POZELE PAPARAZZILOR PÂNĂ ACUM CÂND E VORBA IAR DE ALEGERI PE CARE PONDERATUL,HARNICUL,PRICEPUTUL FIU DE ȚĂRAN ARDELEAN LE VA CÂȘTIGA SIMPLU-DOAR SĂ MAI CANDIDEZE !

 8. Ați înțeles care sunt „criteriile” de eligibilitate pentru funcțiile de conducere în statul eşuat? Se împart funcții la soții încornorați, după care li se deschid dosare penale de corupție de cinstiți ce sunt! Pe banii noştri! Bugetul de stat a ajuns să finanțeze bordeluri publice pentru politicieni impotenți! Banii noştri se duc în „mita cu păr” scoasă la produs de tot felul de turci dubioşi!

 9. Turcii l-au plăcut pe Boc, pentru că în limba turcă „boc” înseamnă exact ceea ce este Emil Bobu, adică un mare om de stat, bărbat adevărat, drept, serios şi mai ales cinstit!

 10. `„ NU VĂ E RUȘINE? UNDE ERAȚI ÎN 2007 CÂND DOMNUL BOC AR FI SĂVÂRȘIT„MONSTRUOZITĂȚILE DE A PORNI REPARAȚII DE STRĂZI,CONSTRUCȚII DE PARCURI,AMENAJĂRI -HAUTORUL NU SPUNE -FIRMELE OTOMANE AU CÂȘTIGAT ORI BA LICITAȚIILE PENTRU LUCRĂRILE RESPECTIVE ?”” APOI DE CÂND OMUL CARE A GOSPODĂRIT BINE -SPRE FOARTE BINE UN ORAȘ CU MULTE PROBLEME S-R FI LĂSAT SEDUS DE PĂRUL LUI MADAM (OARE CHIAR AȘA A FOST) AU TRECUT 17 ANI ȘI NU S-AU GĂSIT POZELE PAPARAZZILOR PÂNĂ ACUM CÂND E VORBA IAR DE ALEGERI PE CARE PONDERATUL,HARNICUL,PRICEPUTUL FIU DE ȚĂRAN ARDELEAN LE VA CÂȘTIGA SIMPLU-DOAR SĂ MAI CANDIDEZE !== ce-a fost cu UTCul și ASCul pînă în 22 decembrie 1989.=== DA OARE CINE ERA ALES CA PREȘEDINTE ASC- ÎN ACELE VREMI CÂND ȘCOALA ERA ȘCOALĂ ȘI MUNCA ERA MUNCĂ –DA DE UNDE SĂ ȘTII CĂ LA CANTEMIR !??? CARE ESTE AL DOILEA ORAȘ CA NIVEL DE TRAI ȘI DEZVOLTARE DIN ROMÂNIA -PARCĂ-I CLUJUL–NU-I AȘA ?! IAR PRIMUL ESTE CAPITALA -ȘI ȘTIȚI VOI DE CE?!

 11. Kovesi creatia PDListilor anticorupti Macovei, Basescu si Boc.
  Jumatate de binom anticorupt, se dadea-n stamba prin Dubai, jumate de binom anticorupt pe la Bruxel.
  Dragnea era un „Penal” un „Corupt”
  PeNeLeprele si USR-ul securisto-macovist doar ce-au tras megatun cu vaccinuri, pe langa alea strecurate de Ghinea, in secret, prin PNRR. Numai ei stiu ce-o fi acolo. PeNaLul Citu imprumutat intr-un mandat scurt cat nu s-a imprumutat in 30 de ani, pentru ce, ei stiu, ce furturi colosale or fi in p(l)andemie. Ciolacu l-a mituit pe Împărat cu palat.
  Inceputul l-a dat penalistul Boc.

 12. Eheheeeeee ce mai veste-poveste a fost la vremea aia cu madama Liliana Călin şi porcuşorul de Guineea. Ce mai contracte şi ce mai şpăgi! Şi nimeni nu a spus nimic, că deh, porcuşorul de Guineea era protejat. Voi de ce credeţi că a fost reales la Cluj? Deoarece mafia transpartinică din Cluj a avut numai de câştigat. Cu Boc la primărie au furat toţi.

 13. Baronul boc, de decenii cocotzat in functii publice sus de tot, a devenit etalonul coruptiei unui stat mafiot.
  Boronetul portocaliu liberal protejat de la cel mai inalt nivel.

 14. Cum au aterizat patronii turci de la Base la Boc, nunla alti primari, la fel cum a castigat Iohannis casele din meditatii.
  Cum de-a ajuns si primministru ghinionist il lovesc mandatele de primar. Cum a fost facut scapat de scandalurile de droguri de sub nasul lui, mare ghinionist.

 15. Oaauuu bre.. Păi la unul ca ăsta trebuie să-i lipești buletinul pe talpă,. Să se știe de cine-i inăuntru..

 16. Domnule VALER MARIAN poate va faceti un pic de timp si sa va implicati in cazul acuzatiilor ( documentate ) care i-au fost aduse lui Bogdan Buta patronul UNTOLD si peste care , presa spre RUSINEA ei a pus „batista pe tambal „! Am citit articolul lui Liviu Alexe in ZIAR De CLUJ referitor la acest caz si sunt socat ca s-a trecut asa usor „in tacere” peste toata situatia .Nu m-as mira ca in final sa auzim ca cel care a avut de suferit cel mai mult a fost ziaristul care a dat in vileag toata MIZERIA !

 17. Nimic întâmplător în lumea asta… În limba turcă „boc” are o semnificație care ilustrează perfect caracterul primarului….
  Nimic întâmplător în lumea asta!

 18. Moşul Vanga, spunându-i acestui maimuțoi caricatural, boc, porcușor de Guineea, jignești animaluțul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.