Vasile Dîncu, contract baban. Ca să ce?

Vasile Dîncu a primit 143 000 de euro ca să facă „monitorizare culturală” la proiectul terminat „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, scrie Liviu Alexa în ziardecluj.ro. După susținerea primită de la filiala timișoareana a partidului în vederea unui post de europarlamentar, Dîncu a primit si un bonus financiar: casa de sondaje IRES, deținută din umbră de Dîncu, a „împușcat” un contract baban de „monitorizare culturală” pentru suma de 143 000 de euro, mai notează sursa citată.

„Abordarea cercetării va pleca de la constatarea că programul TM2023 a pus accentul într-o mare măsură pe nevoia de a completa idealul excelenței culturale și artistice și succesul numeric la public, cu accentul pus pe implicarea și pe efectele resimțite de oameni, public, decidenți și profesioniști, rolul și impactul asupra acestora în proiectele și experiențele culturale, prin abordări cu o dimensiune de intervenție culturală sau socială, prin educație. Analiza va urmări cu precădere dinamica relației cu publicul în cazul proiectelor și evenimentelor din Programul TM2023. Parametrii minimi de validare a cercetării cantitative cu privire la operatorii culturali incluși în Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”– cum implică aceștia publicul, cu ce succes etc. –, pentru ca studiul să fie considerat reprezentativ: minim 60% dintre entitățile înregistrate în program pe toată durata acestuia, și minim 80% pentru perioada 2021-2023. Durata chestionarului trebuie să fie de minim 20 de minute, de preferat CATI sau CAWI. Parametrii minimi de validare a cercetării cantitative cu privire la implicarea publicului din regiunea Banatului (altul decât cei din Timișoara) pentru a identifica tipologia categoriilor de public, preferințe și tipare de consum, vor presupune: proiectarea și aplicarea a 3 sondaje de opinie pe eșantioane de minim 385 de persoane fiecare, CATI, CAPI sau CAWI” (din caietul de sarcini)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

 1. cititi,va rog,in ce vorbe goale se scalda acest”studiu”de peste 100 000 euro !
  „adica,a fugit de dracu`si a dat peste ta-su ” Toma Caragiu Mefisto.
  si cand te gandesti ca Johannes Gutenberg a murit falit,si i s-a furat inventia iar paiata de dancu da cu grebla prin banul public…

 2. Ce comedie cu declararea acestor capitale culturale. Ori este capitala a culturii prin fapte istorice si de traditie ori nu este. Atat manaria aceea cu orasul regelui Cioba declarat (de cine???) ca capitala culturala iar acum cu orasul carpacilor sunt glume proaste. Cele doua sunt recunoscute de toata lumea ca fiind orase culturale dar sa le faci capitale este de domeniul ridicolului. Capitalele culturale autentice romanesti confirmate prin fapte sunt Bucurestiul si Iasul.

 3. Așa-i cînd faci parte din gașca băieților „deștepți” banii curg moca pentru un sondaj similar cu cel în studiul efectului razelor gama asupra șoșonilor de gumă,,,,

 4. blestem pe toti securistii!!! sa crapati in chinuri!!!

 5. Cultura găsești la Iași și București.Restul e apa de ploaie. Oricât am iubi Timișoara,Cluj,chiar și Sibiu, adevărată cultura românească este la Iași și București. Nu este o răutate ,este un adevăr demonstrabil nu axiomatic. Sfori sfori și iar sfori. Pe de altă parte și bucureștenii sunt de vina pentru că prea au permis manelizarea capitalei (că sa fiu domn în exprimare)
  Restul este pentru troli și pupători de licurici.

 6. Idiotul util ,falos,la fel că mulți alți NEOCOMUNISTI intrați în cercurile masonice ,care nu fac diferența între interes national și interes personal cu câteva ,,merite,,oferite cu interes ocult, șiretlicuri și lingușeli,o vinde și pe masa.Uite așa găsesc câte un Iuda vânzător și cu niscaiva băgare in seama ,laude și mieroase bătăi de joc,chiar îl conving că e important.SMERESTETE SI INTELEPTESTETE ,FRAIERE,ROMANII SANT 8N SĂRĂCIE,VANDUTI SI FOLOSIȚI….A STAI TUT ESTI VU FRATII TAI ONORABILI CONSTRUCTORI DE IDEILOGII SI DESTINE SUB DICTATURI.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.