Vaticanul se declară îngrijorat pentru soarta lumii

Autorizarea folosirii de către Ucraina pe teritoriul Rusiei a armelor livrate de NATO ar declanşa o „escaladare incontrolabilă” a conflictului, a atenţionat joi secretarul de stat al Papei Francisc, cardinalul Pietro Parolin, transmite ANSA.

„Cred că această posibilitate trebuie să-i îngrijoreze pe toţi cei care ţin la soarta lumii”, a declarat cardinalul.

„Acest lucru poate declanşa o escaladare pe care nimeni nu o va mai putea controla. Este o perspectivă foarte neliniştitoare”, a insistat Parolin.

Secretarul de stat de la Vatican a făcut aceste remarci în contextul în care joi secretarul general al NATO a spus din nou că statele aliate Ucrainei trebuie să-i permită acesteia să lovească teritoriul rus cu armele pe care i le furnizează, la aproape o săptămână după ce apelul său similar în acest sens a provocat agitaţie în statele membre ale Alianţei.

„Cred că a sosit momentul să reconsiderăm unele restricţii pentru a le permite ucrainenilor să se apere cu adevărat”, având în vedere luptele recente pe frontul ucrainean, a spus Stoltenberg la Praga înaintea unei reuniuni informale a miniştrilor de externe din statele NATO.

Mai multe state membre ale NATO au anunţat deja oficial că acceptă cererea lui Stoltenberg, printre acestea numărându-se Regatul Unit, Franţa, Polonia, Republica Cehă, Olanda, Estonia, Letonia, Danemarca şi Norvegia. Altele sunt însă mai reticente, temându-se de un conflict direct cu Rusia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

16 Comentarii

 1. mai are Vaticanul de azi parghii cu care sa influienteze Soarta Omenirii ?

  Raspunsul e unul singur si sigur : NU .

 2. O dă Putin până la urmă, că altfel cade de prost.
  Occidentul l-a împins într-un colț de unde nu are cum riposta decât cu nucleara.
  Primul pas își pune în alertă tot arsenalul strategic nuclear de șase mii de focoase.
  Pasul doi lansează o nucleară tactică nestrategică în vestul Ucrainei, într-un oraș cu militari străini,probabil din vecinătatea Poloniei.
  Salvați acest mesaj ca îmi dați dreptate..

 3. „Îngrijorat de soarta lumii”… A cărei lumi? A papagalilor care răspund la ordinele Licuriciului şi se duc să moară în locul americanilor graşi, laşi şi LGBTişti?
  Congresul SUA chiar a recunoscut asta: este un război SUA-Rusia, în care nu vor sau nu pot să trimită soldați americani să moară, aşa că îi pun pe alții să lupte pentru ei.
  Asta este lumea pentru care se „îngrijorează” Vaticanul: o adunătură de proşti conduşi de nişte trădători.

 4. PROPUNEREA de a se TRANSMITE in DIRECT la TOATE televiziunile din lume ,experimental,efectele detonarii UNEI BOMBA NUCLEARE, ar CAMLA DELIRUL politic si psihologic al celor din NATO care propun atacarea Rusiei. NU UITATI….Exista o noua generatie de „arme nucleare” de peste 1.000 mai DISTRUGATOARE decat cea de la Hirosima !.

 5. Așa zisa democrație occidentală e de fapt o adunătură de indivizi fără discernământ,ce au trecut în pas alergător pe lângă școală, muncă, educație, civilizație,tot ce tine de umanitarism,profesionalism, conștiință.
  Sunt la un pas de a extermina Omenirea.
  Cine-i judecă și-i oprește de genocidele de ordin planetar , jafurile tuturor resurselor omenirii, distrugeri, manipulare și haosul ce duce iminent la dispariția vieții pe Pământ.
  Pretextele lor sunt ale unor nebuni naziști gen Hitler.

 6. ”Vaticanul se declară îngrijorat pentru soarta lumii.”
  Au si de ce . Lumea pare ca se indreapta spre nebunie. Razboiul/tensiunea din intreaga lume, cele ”n”-șpe mii de forme de LGBT pt care mai marii lumii doresc drepturi egale cu omul cuminte, apoi mancarea pe care mai marii lumii doresc s-o impuna din viermi si alte gîze, carne fabricata precum tesaturile, si nu doar astea arata ca lumea se schimba si se indreapta spre alienare.

 7. Care lume? Lumea popilor homosexuali? Lumea popiei ortodoxe care nu se mai satura de bani? Lumea religiilor care se alimentează direct din bugetul statului și cetățenii sunt menținuți in sărăcie? Lumea idioților care ucid in masa pentru acaparări teritorii?

 8. Domnule Ciupercă nu bomba nucleară, bomba termonucleară, bomba cu Hidrogen e devastatoare. Fizicianul rus Andrei Saharov care a proiectat-o i s-a părut prea puternică, și a redus-o la junătate. Explozia în zona artică a fost năprasnică a spart geamurile la 480 de km. O singură bombă face să dispară de pe hartă Washington, D.C. La scurtă vreme USA a semnat în 1963, a Tratatului de interzicere a testelor nucleare. După explozie și constatarea efectelor unui război termonuclear, Andrei Saharov a devenit militant pentru pace primind și premiul Nobel pentru pace, pe care parcă l-a ridicat.

 9. Il papa, dupa ce i-a pupat adânc pe vrajitorii si imamii planetei, se arata ingrijorat de soarta acesteia din urma.
  Pai lasa tati, ca are baietii grije.
  Intre timp, poate iti iese ceva la ortodocsi, ia vezi, cu ceva intrigi nu ii atragi la „dreapta credinta”, alea alea ? Daca nu merge cu muzzies, poate poate. Incearca si cu sikhii, sa vezi, te fac aia kebap sau saorma ?

 10. „lumea se schimba si se indreapta spre alienare”

  Iti amintesc ca insusi Il Papa promoveaza aceste schimbari.
  Mai are potin si o declara pe Fecioara lesbi si pe Iisus gay, si trans pe amândoi. Putintel mai are.

 11. @Colonia UE: nu este razboi SUA-Rusia! Este razboiul ji-danilor cu lumea. Numai dupa lichidarea bandei de khazari de la Kiev si distrugerea Israelului vom putea vorbi de pace. Slava Z!

 12. Ce VOTAM!…CREDINTA sau ateism,LIBERTATE sau sclavie,SUVERANITATE sau globalism,RAZBOI sau pace,FAMILIA sau lgbt+,….Sa NU spuneti ca n-ati stiut !.
  Conform Federatiei Oamenilor de Stiinta Americani,la 1.01.2024,Rusia detine 5.889 de Focoase Nucleare,SUA detine 5.244 de Focoase Nucleare.

 13. Recunosc,ca de votarea pentru Europarlamentare din 9.iunie,DEPINDE si SOARTA Romaniei in urmatorii 5 ani,dar mai ales SOARTA Uniunii Europene.
  Va fi PECE sa RAZBOI nuclear !.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.