”Vedem oameni supăraţi pe UE din cauza deciziilor proaste”

Europarlamentarul Vincze Lorant, candidat UDMR pentru un nou mandat, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că oamenii sunt supăraţi pe Uniunea Europeană din cauza unor decizii greşite şi că se impune schimbarea celor care au luat aceste decizii.

„Noi vedem că oamenii sunt supăraţi pe Uniunea Europeană, sunt supăraţi pentru că au fost câteva teme în care Uniunea Europeană n-a livrat ceea ce am cerut noi (…) Iar pentru acest fapt trebuie să schimbăm decidenţii din Uniunea Europeană. Noi nu suntem şi nu putem fi împotriva unei Uniuni Europene din care facem parte. Şi eu cred că acesta e rostul nostru, să fim o parte naturală a Uniunii Europene, dar trebuie schimbaţi liderii care iau decizii proaste”, a declarat, pentru AGERPRES, Vincze Lorant.

În privinţa neîndeplinirii aşteptărilor cetăţenilor UE, europarlamentarul amintit neaderarea României la zona Schengen, faptul că nu s-a ajuns la acea medie a nivelului de trai din ţările Uniunii Europene, respingerea Minority Safe Pack în cazul comunităţii maghiare, Green Deal şi deciziile legate de lupta împotriva schimbării climatice, care pun o povară pe umerii agricultorilor, IMM-urilor şi oamenilor în general.

Vincze a susţinut că neprezentarea la urne niciodată nu înseamnă un atac la cineva, ci este o oportunitate pierdută de către comunitate în a-şi face vocea auzită şi că acum există din nou posibilitatea de a vota.

„Şi acum cinci ani a fost o prezenţă la urne de 52%, care este o prezenţă mare la nivelul Uniunii Europene. Sunt multe state unde prezenţa era în jur de 20%, deci şi atunci pentru oameni a fost important să-şi spună părerea în legătură cu Uniunea Europeană, iar acum, în special pentru că de mai mulţi ani nu au fost alegeri, este prima oportunitate să mergem la vot şi să avem o opţiune politică”, a spus europarlamentarul.

El crede că prin comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale tematica europeană va fi mai puţin vizibilă, dar că UDMR întotdeauna a vorbit despre temele europene, despre provocările din Uniunea Europeană.

„Şi în acest an vom vorbi despre aceste teme. Noi vrem o comunitate puternică aici, prin prezenţa în diversele posturi din administraţia publică locală, dar şi să avem o voce puternică în continuare în Parlamentul European”, a mai subliniat Vincze Lorant.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

17 Comentarii

 1. Trebuie desființate instituțiile europene, fiindcă ele sunt cancerul care atacă statele membre, reprezentând alte interese. Nu niște indivizi aflați vremelnic în anumite poziții.

 2. Excelent d-le deputat, excelent! La țintă! Într-adevăr, liderii UE trebuiesc schimbați cu oameni cinstiți, neatârnați, normali.Bravos!

 3. bha da di ce nu ia Hungaria napoi Ardealu si Moldova, sa scape tara de tatarime??

 4. Colonia UE Colonie zici? De ce ba colonie,ca te suporta pe tine dac liber fara educatie? Ca ai politicieni analfabeti,corupti si prosti?

 5. Schimbarea acestor lepre e buna si necesara, da’ despre o „tura” prin puscarie a acestora ce parere aveti ? …

 6. nu mai puneti botul la UDMRisti, sunt in cloaca cu fascistii de la EPP

 7. Excelent punctat,desigur slujilor oarbe ale globalizării nu le convine

 8. O intorc ungurii ca la Ploiesti, ei facand parte din PP care conduce UE si au luat toate aceste decizii idioate ! Nu ca socialistii sunt mai buni. De fapt toti astia se cred niste feudali care se vor stapani pe vietile tuturor !

 9. INCHEIERE
  Pentru Unii mai taioshi in Sensuri, la Tuca Show este sabotat de TUCA, da’NU cu InTentie Favorabila ROMANIlOR ci, Cu Aroganta LAAARG Labartzata printre MODERATORI, You!
  INTRERUP mereu, UITAND ca ASHA se fac de RAS. ca NU „Egzista sa Egziste” Persoana care sa „LE STIE”, BINE, NU Binele iesit din InFomatii DATE de … 😊bineLE CLADIT DE tine, DUPA Lecturi DESE, in Schimb GRELE. Iar dupa CED ai uitat TOT, Poti sa iti Cladesti BINEle tau, original si posibil – NU obligatoriu – nteresant Luminatoriu de Bobor.
  Pe TOATE, Cate DOMENII sunt DeZbatute de Invitati, NU ai CUM a LE STII, ASHA FEL, incat sa iti permiti sa intreRUPI mereu, crezand ca ESTI Specialist EGAL cu Invitatuu’!
  NU esti!
  Coana UE S-A FOST evacuata Greu, PLESCAINDA, cu Icnete si Scremete de … .. … 😊😊😊Travaliu, din CURuu’ lu’DREACuu’ 😊😊😊 Ta-suu’ … … Drecuu’ dand EL Exemplu de CUM se FATA prin CUR. ASHACUM ne invatza Unii, posibili Reptilieni ca Alea , Reptilele si Pasarile au UN SINGUR Canal, si de
  FXXXT,
  EVACUAT Ambele Feluri
  FATAT.
  In CAZuu’ de Constipatie „POLITICA” SI-O … 😊 scotea Dreacuu’ din Matzele Dansuui, Intunericimea Sa SI cu Foarfecele, ca pe CAESAR… 😊😊😊 pe Coana UE … 😊😊😊

 10. 10.000 de lei amendă daca spui : ”Transilvania este pământ românesc”! Citat exact după un incident halucinant desfășurat la Sfântu Gheorghe în fața ministrului de Externe al Ungariei
  Patrioții români de la Calea Neamului și Mișcarea Națională au fost agresați azi la Sfântu Gheorghe de Jandarmeria din România în fața extremiștilor maghiari care pretind autonomia „Ținutului secuiesc”. Dreptul la liberă exprimare, prin afișarea cu cel mai mare calm a unui adevăr absolut – „Transilvania este pământ românesc” – a fost negat cu brutalitate de purtătorii ilegali ai unei uniforme cu însemnele statului român.
  Celor doi reprezentanți ai românilor prezenți în mijlocul maghiarilor, Mihai Tîrnoveanu și Marius Constantin Crețu, li s-a interzis agresiv și ilegitim un drept fundamental, înscris în Constituție, și li s-a confiscat abuziv bannerul cu înscrisul amintit. La asta s-a ajuns în România ocupată politic de formațiuni de tip mafiot, trădătoare ale valorilor naționale.
  De la tribună, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, extremistul antiromân Peter Szijjarto, aflat azi la Sfântu Gheorghe de „ziua maghiarilor de pretutiundeni” (de fapt, ziua crimelor maghiarilor asupra românilor), s-a dedat la propagandă electorală pentru UDMR. Implicându-se direct în campania formațiunii etnice care pretinde în chiar statutul ei autonomia „Ținutului
  https://www.activenews.ro/stiri-mass-media/Jandarmeria-din-Romania-vs-Mihai-Tirnoveanu-Romanii-NU-AU-NICI-UN-DREPT-sa-spuna-Transilvania-este-pamant-romanesc-10.000-de-lei-amenda-Citat-exact-dupa-un-incident-halucinant-desfasurat-la-Sfantu-Gheorghe-in-fata-ministrului-de-Externe-al-Ungariei-188183

 11. Decizii proaste?Gresit ,decizii impotriva oamenilor cinstiti,Nemernicii astia vor sa mergem numai pe jos,sa stam pe frig si sa facem foamea in numele isteriei climatice iar slugile lor de toate categoriile le tin isonul..Adica sa ne intoarcem direct in Evul Mediu,

 12. asa printre altele de aia nu e buna ue: respingerea Minority Safe Pack în cazul comunităţii maghiare…

  ha ha ha ha ha ha

  minortiatea maghiara nu in ansamblul ei si in special la nivel de lideri are la indemina varianta prescurtata catre fericire daca tot e vaduvita, in mintea ei, de safe pack: citiva km mai spre vest… adica indarat de unde s-au aciuiat aici fara temei ci doar din ura si avaritie. daca vreti va facem si tunel de flori sa treceti zimbind inapoi in pusta inspre fascismul maghiar, care bintuie mintile liderilor vostri. sa fiti iubiti, sa aveti parte de bine si frumusete in viata voastra!

 13. Deciziile nu sunt proaste, sunt catastrofale,.. și erau previzibile.. Europa la podea nu se va reface decît in decenii, sau niciodată văzînd rata de imigrație și de natalitate… Cei de acum, dar nu doar ei, ci și un bețivan, sau o mutti sunt de pus la zid in fața plutonului..

 14. INCHEIERE
  Si AIA de care te DAI iar FAKE Mode „SCAAAARBIIIT, sunt My Motheeeeer, SCAAAAARBIIIT”, sunt TOT ca Talica, NAROZI, PERFIZI, HOTI si Aroganti in Prostie IGNORANTA de Propria Conditie SubUMANA … 😊.
  CU Danshii Coana CURVA UE si-a facut, si isi face, si isi VA face Treaba PLANificata, daca NU se va ofili din propria Prostie si propria Lacomie.
  SAU NU va fi SPARTA Oportun SI VCINIC, daca NU da Rezultatele SCONTATE demuuuult, de catre Parintii FONDATORI „Fundamentali”!
  (Apud H.D. Hartmann, CelCare SE vrea de catre UNii insinuat prin Alunecare in CiriBomFlexerele BOBULIMII Ignare VOTANTE, da’ care Bobulime se infleiteaza ca participa la DeZbateri GRELE de Inteligenta, prin Insistenta Prezentza la TOATE TVs ).
  INCHEIERE

 15. @Postakel,
  CINE,
  DE UND,
  CAND,
  CUM, ii vei GASI TU pe Aia Visatii?
  Cu UDMEREuu’? (!!!!????)
  @Catre ALA cu Tatarimea’n’CAPuu’ Tzuguiat, ca OBLIO … … 😊:
  CE crezi TU ca obtii eructand CONTINUU Mizerii rasist-TAMPITE?
  Flegme GRELE si Shuturi in MsDOSuu’tau, UNDE probabil ca ai SENZITIVITATI NeAstamparate UHSOR … … …. 😊 adica fff GREU de Calmat.
  NU te ingrijora, am IO Cunoscuti, Die haben Eine Phicki-Ficki Mashine, SCULA Germana, de InCredere, NU se strica NICIODATA, chiar la Folosinte FRENETICE si InDeluuuungi de catre Clienti like You! …
  ARE si Stutz de Smirghel si Ulei de Mecansime FIIIIIIINE … 😊
  @xsi0,
  BAaaa, Acesta care FACI pe ‘Teligentuu’ ADAAAANC la MsDOS …:)
  UE NU suporta NIMIC, ESTE suportata de foste POPOARE, ADUSE la Stadiul de BOBOARE, chiar de catre Coana UE InCurvita PERFID, PITITA Zmecker de Dupa Idei MARETE de care „SE RAD” chiar Sclavetii „MARI” din Varfuu’ …:):):)TREBII UE …
  Trecerea de la POPOR la BOBOR s-a facut, se face si se va face prin Foame de TOATE si ImProstire prinTVs like PRO(S)T TV, Teroare Implicita, Alimente Artificiale si OTRAVITE maiestru, ECONOMIZOARE de Pensii, cu Efecte Intarziate, ca Bombele …
  Si AIA de care te DAI iar FAKE Mode „SCAAAARBIIIT, sunt My Motheeeeer, SCAAAAARBIIIT”, sunt TOT ca Talica, NAROZI, PERFIZI, HOTI si Aroganti in Prostie IGNORANTA de Propria Conditie SubUMANA … 😊.
  CU Danshii Coana CURVA UE si-a facut, si isi face, si isi VA face Treaba PLANificata, daca NU se va ofili din propria Prostie si propria Lacomie.
  SAU NU va fi SPARTA Oportun SI VCINIC, daca NU da Rezultatele SCONTATE demuuuult, de catre Parintii FONDATORI „Fundamentali”!
  (Apud H.D. Hartmann, CelCare SE vrea de catre UNii insinuat prin Alunecare in CiriBomFlexerele BOBULIMII Ignare VOTANTE, da’ care Bobulime se infleiteaza ca participa la DeZbateri GRELE de Inteligenta, prin Insistenta Prezentza la TOATE TVs ).
  INCHEIERE

 16. INCHEIERE
  Pentru Unii mai taioshi in Sensuri, la Tuca Show este sabotat de TUCA, da’NU cu InTentie Favorabila ROMANIlOR ci, Cu Aroganta LAAARG Labartzata printre MODERATORI, You!
  INTRERUP mereu, UITAND ca ASHA se fac de RAS. ca NU „Egzista sa Egziste” Persoana care sa „LE STIE”, BINE, NU Binele iesit din InFomatii DATE de … 😊bineLE CLADIT DE tine, DUPA Lecturi DESE, in Schimb GRELE. Iar dupa CED ai uitat TOT, Poti sa iti Cladesti BINEle tau, original si posibil – NU obligatoriu – interesant Luminatoriu de Bobor.
  Pe TOATE, Cate DOMENII sunt DeZbatute de Invitati, NU ai CUM a LE STII, ASHA FEL, incat sa iti permiti sa intreRUPI mereu, crezand ca ESTI Specialist EGAL cu Invitatuu’!
  NU esti!
  Coana UE S-A FOST evacuata Greu, PLESCAINDA, cu Icnete si Scremete de … .. … 😊😊😊Travaliu, din CURuu’ lu’DREACuu’ 😊😊😊 Ta-suu’ … … Drecuu’ dand EL Exemplu de CUM se FATA prin CUR. ASHACUM ne invatza Unii, posibili Reptilieni ca Alea , Reptilele si Pasarile au UN SINGUR Canal, si de
  FXXXT,
  EVACUAT Ambele Feluri
  FATAT.
  In CAZuu’ de Constipatie „POLITICA” SI-O … 😊 scotea Dreacuu’ din Matzele Dansuui, Intunericimea Sa SI cu Foarfecele, ca pe CAESAR… 😊😊😊 pe Coana UE … 😊😊😊
  INCHEIERE

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.