Verificări după experimentul privind traficul de droguri în Portul Constanța

Poliția Română face verificări cu privire la situația prezentată în experimentul realizat în Portul Constanța de președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica.

„Facem verificări pe situația în sine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, pentru Agerpres.

Într-o intervenție pentru B1 TV, Georgian Drăgan spunea că liderul Sindicatului Europol „a săvârșit o infracțiune” dacă în pachet era într-adevăr cocaină.

„Trebuie să înțelegem că aceste informații sunt vădit tendențioase și false. Colegii mei acționează permanent 24/24 în acel port, sunt efectuate analize de risc pentru trasporturile, și subliniez, din afara țării și tranzitează Portul Constanța, nu pentru cei care intră ca să se plimbe câteva minute în port cu un kilogram de făină. Mă îndoiesc că era cocaină, că asta înseamnă că a săvârșit o infracțiune”, a spus Georgian Drăgan.

Andreica a confirmat 

„Noi am realizat un experiment social, un experiment social care demonstrează vulnerabilitățile portului (…). Am intrat în port pedestru, fără să fiu legitimat, fără să fiu întrebat de nimic, am ieșit din port cu acest pachet suspect la vedere, în mână, fără să fiu întrebat, fără să interacționez cu cineva.

La fel, am folosit și un autoturism”, a spus sindicalistul.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

10 Comentarii

 1. Erau PRAFURI PENTRU MAMA MARE primite de la Gogu,Trandafir si Patraulea.In curand pe ecrane!

 2. Foarte bine. Acum domnul polițist sindicalist se poate ocupa liniștit să-și facă dosarul de pensionare. Dacă l-au dat și la Digi 24 înseamnă că pensia specială va fi binemeritată. Va fi noul Godină, alt erou corect al progresismului național.

 3. Să inceapă să își verifice șefimea , care cum și pe unde locuiește, să vadă vilanele construite din salarii de bugetari. Despre ce vorbim, poliție, mai degrabă o bandă de mafioți a ajuns să conducă instituția asta cu titlu onorific de ”Poliția Română”.

 4. „Experimentul” demonstrează fără nicio îndoială faptul că domnul sindicalist caută atenție cu disperare, mai ceva ca o doamnă plinuță, trecută de prima tinerețe.

 5. ‘ Ce îșî face omul cu mâna lui … ‘, se prea poate ca experimentul său să-l coste chiar dacă este adevărat că portul este ‘mană cerească’ pentru unii.

 6. Portul Constanța nu mai este romania bre..Că s vântură pe acolo câteva sute de borfași îmbrăcați și hrăniți din buget, cu mâna întinsă în căutare de ceva încă de ciupit, nu trebuie să vă inducă in eroare..

 7. Sunt doua cai mari si late pe care este clar ca pot fi introduse droguri in cantitati mari, fara niciun control: una este cea a transporturilor de cereale ucrainene care sunt mult prea multe si chiar sa vrea cineva nu are cum sa le controleze pe toate; si a doua imposibil de verificat si de oprit, daca asa stau lucrurile, este via soldatii straini din Dobrogea, pe care nu-i intreaba evident niciun functionar roman ce au in bagaje. Transporturile militare fiind de asemenea deasupra oricarui control civil romanesc.
  Ambele variante prezentate au legatura cu granita de est, penetrabila foarte usor. Daca prafurile ar fi venit din vest, s-ar fi constatat o recrudescenta a traficului si consumului si in Ungaria sau Serbia, dar nu este cazul. Este limpede ca undeva in estul tarii prinde contur o mafie de talia celei columbiene.
  Intrucat de controlat miitarii americani de la Kogalniceanu nu poate fi vorba, ramane macar combaterea caii ucrainene. Acolo trebuie controlat la sange.
  Se aude, d-l Ciolacu? Maine vrei sa fie odrasla d-tale la televizor, la ora 5, filmat cu prafuri? Fa ceva pentru tinerii tarii!

 8. Sigur sunt tendențioase! Vameșii poliția, jandarmeria, SRI sunt ca ca pândarul din Despot vodă. (Din memorie).
  “În această țară mândră încredințată nouă
  Mâncăm răbdări prăjite, și bem numai când plouă.
  Cât despre somn nici vorbă, PÂNDARULUI e scris.
  Cu un ochi închis să doarmă, cu celălalt deschis.”
  Sau Pristanda: “în considerația misiei mele, care ordonă (serios) să fim SCROFUȘI LA DATORIE. D-voastră știți mai bine ca mine… AȘA e POLIȚAIUL : tată să-ți fie — trebuie să-l ridici? îl ridici! n-ai ce-i face: e misie.”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.