Veste bună pentru cei care circulă prin Piaţa Victoriei

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că de joi dimineaţă se reia circulaţia pe toate benzile din Piaţa Victoriei, după ce a fost reparată galeria de termoficare ce subtraversează această zonă şi au fost înlocuite conductele de termie şi apă curentă.

Totodată, edilul anunţă că au fost date în funcţiune scările rulante din Pasajul Universităţii, ieşirea înspre Facultatea de Geografie.

În ce priveşte intersecţia din Piaţa Victoriei, carosabilul a fost readus la starea iniţială, după ce s-au desfăşurat simultan trei tipuri de lucrări: înlocuirea conductei de termie, înlocuirea conductelor de apă curentă şi consolidarea galeriei.

„Redăm circulaţiei toate benzile din Piaţa Victoriei. Ne cerem scuze pentru toţi şoferii pe care i-am încurcat lunile astea, însă a fost o lucrare absolut necesară. Dedesubt s-au lucrat 650 de metri de conductă de termoficare, 800 de metri de conductă de apă şi în plus structura era afectată şi a trebuit consolidată. Începând de azi se circulă pe toate benzile în Piaţa Victoriei”, a spus Nicuşor Dan, într-un live transmis pe Facebook.

 

Totodată, scările rulante din Pasajul Universităţii, ieşirea înspre Facultatea de Geografie, sunt funcţionale din nou „după ani de zile”, a precizat primarul.

„Au fost înlocuite toate scările din cele şase puncte de acces în pasajul pietonal şi vor fi pornite foarte curând”, a spus Nicuşor Dan.

În urmă cu trei zile, Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti preciza că galeria de termoficare ce subtraversează Piaţa Victoriei a fost reparată şi s-au efectuat lucrările de consolidare a pereţilor şi plafonului, pe o lungime de 350 de metri.

„Conductele de termoficare au fost complet înlocuite şi s-a efectuat proba de presiune pe un tronson de 650 de metri, subtraversare Piaţa Victorie, iar noile conducte au fost introduse în circuitul reţelei Magistralei II-III Grozăveşti. Lucrările de termoficare au fost corelate şi cu cele de modernizare ale conductei magistrale de apă. Compania Municipală Energetica Servicii execută lucrările de modernizare ale reţelei de termoficare la Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăveşti, pe un tronson care însumează 11 km de conducte de termoficare, din care au fost montate şi introduse în circuitul reţelei de distribuţie a energiei termice peste 7 km”, menţiona sursa citată.

Pe 10 mai, Nicuşor Dan afirma că au fost au fost instalate primele scări rulante noi în pasajul pietonal de la Piaţa Universităţii. Au fost necesare lucrări de conectare cu sistemul electric şi montare a sistemului antiseismic.

„După aceste proceduri, ultimele reglaje şi obţinerea autorizaţiei de funcţionare, noile scări vor deveni funcţionale. Administraţia Străzilor Bucureşti va instala în perioada următoare şi celelalte şase scări, în toate punctele de acces în pasaj”, preciza el.

În decembrie 2023, Nicuşor Dan transmitea că Administraţia Străzilor Bucureşti a semnat contractul prin care achiziţionează opt scări rulante noi, câte două pentru fiecare punct de acces din Piaţa Universităţii.

„Acestea vor fi instalate în cursul anului 2024. Încă din 2008, de la modernizarea Pasajului Universităţii, scările au avut probleme tehnice, fiind funcţionale una sau două dintre ele de-a lungul timpului, prin urmare este necesară schimbarea acestora”, afirma Nicuşor Dan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Ooooo, ce mare realizare a nimicusorului, acum înainte de alegeri. Cotidianul a ajuns ca Scânteia comunistă când lăuda marile „realizări” ale Cârmaciului, grețos.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.