Veste bună pentru pensionari

Sumele necesare pentru plata pensiilor înaintea Sărbătorilor Pascale au fost transferate, de către Casa Naţională de Pensii Publice, Poştei Române, informează Ministerul Muncii printr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

Astfel, banii pentru tranşa I, reprezentând 50% din suma totală, au fost viraţi joi, 25 aprilie, iar tranşele II şi III au fost transferate vineri, 26 aprilie.

„Întreaga sumă necesară pentru a asigura plata pensiilor românilor înainte de Paşte este deja la Poşta Română. Le mulţumim pe această cale partenerilor noştri de la Compania Naţională Poşta Română, pentru faptul că s-au mobilizat astfel încât banii să ajungă înainte de sărbători la beneficiari”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, citată în comunicat.

De altfel, CN Poşta Română a anunţat, de sâmbătă că a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor fiind de peste 9,3 miliarde de lei.

„Printr-un efort conjugat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Finanţelor, Casei Naţionale de Pensii, cât şi al partenerilor noştri din domeniul bancar, pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans de către poştaşi, începând de astăzi. Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de a avea pensiile cât mai devreme, ca să se poată bucura, aşa cum este normal, de sărbătorile de Paşte în linişte, alături de familie şi cei dragi”, declara Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române, citat într-un comunicat al companiei.

Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. Foarte suspecte masuri care n-au nicio fundamentare economica. Totul ca sa creasca datoria externa cat mai repede, sa ajunga generosii creditori stapani pe tara.

 2. Nu este deloc o veste buna.
  V-ati gindit cum o s-o lungeasca pina la urmatoarea pensie ?
  Adica cinci saptamini in loc de patru ?
  Dar daca e pentru voturi, se intelege !

 3. Hi Neat post There is a problem along with your website in internet explorer would test this IE still is the market chief and a good section of other folks will pass over your magnificent writing due to this problem

 4. Intretzinerea la Bloc de 380 de lei pe luna Aprilie 2024 am si plătesc in Luna Mai 2024 ! Astfel ca am sa rămân Restant cu o Luna in Urma pana vine Vara si cando sa fie 250 de lei de plata la Intretzinee am sa plătesc Intretzinerea de 500 de lei pe doua luni !

 5. Daca platesti Intretzinerea la Bloc pe Luna Aprilie 2024 nu o sa ai bani de Mâncare pentru 40 de zile pana la Pensia dupa 8 Mai 2024 !

 6. Corectura : Pensia vine abia pe 8 iunie 2024 ! Sunt 40 de zile de mâncare ! Intretinerea la Bloc de 380 de lei am si plătesc dupa 15 mai 2024 cu 40 de zile întârziere ! Iar intretinerea din Mai 2024 am so plătesc dupa 15 iunie 2024 . Iar in iunie o sa vina intretinerea de 250 de lei si am sa plătesc pe doua luni abia dupa 15 iulie 2024 ! Iar in luna Iulie 2024 am sa fiu cu Intretinerea la zi Achitata !

 7. Tot interesul este pentru voturi ,nu pentru pensionari!Dacă ne dau pensiile inainte cu o săptămână,cică e mare bucurie,că o cheltuim la Paști toată și apoi ni se lungesc ochii așteptand pensia pentrubluna mai care e de 31 de zile ! Avantaj era dacă ne măreau pensiile acum nu de la 1 septembrie !Asa ne-au dus mereu cu zăhărelul,dacă vor reuși tot ei in alegeri vor spune că nu mai sunt bani ,că s-au cheltuit cu alegerile ,etc. Daca vor castiga altii alegerile ,vor spune că au gasit bugetul gol ,că ceilati au cheltuit tot !Asa că vorba aceea :”Lungeste Doamne toamna ,poate vine boala!?” Asa scăpam de multi dintre pensionari !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.