Veste bună pentru persoanele alergice la alune

Cercetătorii americani de la Departamentul de Agricultură au dezvoltat o tehnică prin care au procesat caju-ul, pentru a-l face sigur de consumat şi pentru cei care au alergie, informează ediţia electronică a Daily Mail.

Aceştia explică faptul că proteinele din fructele cu coaja tare declanşează alergiile, care pot provoca reacţii diverse, de la mâncărimi uşoare de piele până la şoc anafilactic, care poate fi letal.

Oamenii de ştiinţă au reuşit să modifice proteinele din caju care cauzează reacţiile alergice. Anticorpii numiţi imunoglobina E (IgE) sunt cei care recunosc şi blochează proteinele, iar cercetătorul dr. Mattison spune că schimbând forma proteinelor va fi mai greu pentru IgE să le găsească.

În timp ce la încercările anterioare de a rezolva această problemă s-au folosit substanţe chimice concentrate, la acest studiu au fost folosite doar substanţe acceptate pentru a fi folosite la alimente şi medicamente.

Echipa de cercetători plănuieşte să efectueze experimente pe toate fructele cu coajă tare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.