Veste imensă pentru visul Simonei Halep de a merge la JO de la Paris!

Simona Halep a revenit în activitate după ce a stat suspendată timp de 18 luni sub acuzația de dopaj venită din partea ITIA. De fapt sancțiunea a fopst mult mai aspră, de patru ani, dar în februarie anul acesta, la Luasanne, TAS a schimbat-o într-una mult mai blândă de 9 luni, astfel că românca a primit imediat drept de joc.

Acum se află la Miaimi, unde a primit un wild-card de la organizatori, deși Ion Țiriac spunea că Halep greșește și ar fi trebuit doar să se pregătească în continuare pentru sezonul de zgură,  să nu intre să joace pe hard după o asemenea pauză. Simona spune însă că a venit la Miami fără nici o așteptare, pur și simplu vrea să regăsească ritmul de concurs. În timp ce se află în SUA au venit două vești care îi conferă acum un moral și mai ridicat și îi mâresc considerabil șansele de a-și vedea visul împlinit, prezența la JO de vară din acest an, de la Paris.

Prima o aștepta, căpitanul nejucător al echipei feminine a României pentru Billie Jean King Cup, unde vom întâlni Ucraina Elinei Svitolina, Horia Tecău a convocat-o pe Halep. Este evident un mare plus pentru o națională foarte tânără în care singura jucătoare cu experiență era Ana Bogdan. Dar este și în folosul Simonei, care astfel poate face puncte pentru a prinde loc eligibil la Paris. Halep va juca din nou pentru România după o absență de patru ani.

Însă a doua veste, dacă va fi confirmată luni,  18 martie, de noul clasament WTA, provine tot prin intermediul Bilie Jean King Cup, unde au fost actualizate pozițiile în clasament ale jucătoarelor.

Și acolo marea veste pentru Simona ar fi că a reprimit exact locul pe care îl avea pe 7 octombrie 2022, când a început suspendarea ITIA, adică locul 58 și în acest fel șansele de a fi la JO sunt tot mai mari

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

 1. Yeeessss! Trebuia după o perioadă aiuritoare a celor care au pedepsit-o fara nicio bază reală! Oameni buni, sa spunem că a fost vinovată, da? A făcut contestație, da? In urma oricărei contestații din orice tara, logic și legal, ori i se anulează pedeapsa, ori i se adaugă daca au probe beton! Ce s-a întâmplat de fapt? I-au redus pedeapsa! De ce? Pentru că, cei care au judecat contestația, nu au dorit să arunce vina pe tribunalul anterior, tribunal care a gresit total! Cum de i se da ușor ușor drepturile înapoi? Logic, femeia nu are nicio vina pentru acel tratament înghițit la recomandare, nici prospectul nu menționa în scris că are ceva interzis sportivilor! Oricum, timpul a trecut, ea trebuie să își reia cursa in tenis.

 2. Dopata pentru ce țară va juca? Că pe noi în nici-un caz nu ne reprezintă.

 3. NU VA PUNETI MARI SPERANTE ..!! PTR CA INTOTDEAUNA .. ”SPERANDO KAKANDO ”..!

 4. Numele machidoancei e pe toate limbile, ca… rostambustatu ăla. Asta face bine la milioane! Acum poate să se drogheze în voie!

 5. DREACuu’este mereu GRAVID cu CaCaMaci…
  Ii FATA NeObosit pe AICI.
  O avea Cartitze ajutătoare.
  Și CaCaMacii sunt fff Lucrători Harnici: PUT îngrozitor!
  ASTA știu, ASTA fac: PUT!PUT! PUUUUUUT!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.