Risc crescut de demență cu 14% pentru persoanele care consumă aproximativ 30 de grame de cârnați, slănină sau carne roșie pe zi, arată datele preliminare ale unui studiu citat de CNN.
Cu toate acestea, persoanele care și-au înlocuit porția zilnică mică de carne roșie procesată cu o porție de nuci sau leguminoase și-au redus riscul de a dezvolta boala cu aproximativ 20%.
„Putem face multe pentru a ne reduce riscul de demență, începând cu obiceiurile despre care se știe că ne reduc riscul de boli cardiovasculare”, a spus dr. Walter, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard TH Chan School of Public Health în Boston. El a adăugat că „mai sunt aspecte ale subiectului pe care trebuie să le înțelegem mai detaliat. De exemplu, se pare că anumite alimente pot fi deosebit de importante pentru a le include în dieta noastră. Am dori să înțelegem ingredientele lor active în mod specific, dar nu este necesar să așteptăm până când vom avea toate detaliile pentru a lua măsuri.”
Studiul, care se află în faza finală înainte de publicare, a fost prezentat miercurea trecută (31/07) la Conferința Internațională 2024 a Asociației Alzheimer din Philadelphia. Cercetătorii au colectat, timp de trei decenii, la fiecare 2-4 ani, date alimentare de la peste 130.000 de participanți la Nurses’ Health Study – unul dintre cele mai mari studii despre factorii de risc pentru bolile cronice majore la femei – precum și de la profesioniștii complementari din domeniul sănătății.
Participanții bărbați și femei au fost întrebați cât de des ar putea mânca o porție de delicatese, care ar putea fi două felii de slănină , un hot dog, doi cârnați cocktail mici și sandvișuri cu salam, parizer sau altă carne procesată. Fiecare porție zilnică suplimentară provoacă 1,61 ani de îmbătrânire cognitivă pentru cogniția globală și încă 1,69 ani de îmbătrânire cognitivă pentru memoria verbală, mai arată studiul.
Pe de altă parte, se precizează că simpla înlocuire a produselor de origine animală cu produse vegetale nu duce automat la o dietă mai sănătoasă. După cum arată studiul, efectul poate depinde de tipurile de alimente pe care le consumăm.
Potrivit experților, planurile nutriționale precum dieta mediteraneană sau DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), se referă mai mult la stilul de viață al celor care le urmează, decât la scopul slăbirii. Ambele se concentrează pe gătit simplu pe bază de plante, majoritatea meselor constând din fructe și legume, cereale integrale, fasole, nuci și semințe.
Consumul de carne roșie este limitat și, în schimb, se pune accent pe consumul de pește sănătos, gras, care este plin de acizi grași omega-3 sănătoși pentru creier, precum și de carne slabă, cum ar fi carnea de pasăre și muschii de porc.
Potrivit experților, o modalitate ușoară de a începe o dietă cu aport redus de carne ar fi să gătești o masă în fiecare săptămână pe bază de leguminoase, cereale integrale și legume. Pentru momentele în care dorim să încorporăm carnea în alimentație, este bine să folosim bucăți mici de pui sau felii de carne slabă. Un alt pas ușor ar fi înlocuirea cerealelor rafinate cu cereale integrale. De asemenea, este bine să alegeți pâinea integrală sau pastele și să înlocuiți orezul alb cu orez brun sau sălbatic.
Așa e… toți bătrânii noștrii sufereau tare …”de demență”, ce bine că în sfârșit ne-am dat seama de la ce…peste vreo două, trei decenii poate ne dăm seama de ce suferă mulți în ziua de azi de prostie, de exemplu. De la cine este știrea? CNN…aha!
Prima conditie ca sa nu faci Alzheimer e sa nu te uiti la CNN. Dupa care, sa-ti prepari si sa halesti o friptura de porc cat capacul de WC. Sau niste jumari cinstite cu o sticla de vin!
La câtă slănină, cârnați, salam sau parizer am mâncat, cred că am utilizat „îmbătrânirea cognitivă” și a strănepoților, încă nenăscuți, ai mei. Este adevărat că nu am prea mâncat hot dog, în vremea tinereții mele americanismele nu erau la modă pe meleagurile mioritice. Sigur cercetătorii care au făcut studiul, mă mir că nu sunt cei britanici, nu au fost prin Ardeal, de exemplu, unde slănina, era până dăunezi, un aliment esențial, mai ales în perioada muncilor agricole grele, arat, prășit, cosit sau secerat. Cu toate acestea nu am auzit/întâlnit niciun caz de Alzheimer, bătrânii cunoscuți de mine, și nu au fost puțini, nu se rătăceau nici măcar în vreo pădure deasă, nicidecum pe câmp sau în sat. Poate pe la făgădău, dar din cu totul altă pricină.
Da, așa este. Renunțați să vă mai hrăniți cum v-au învățat părinții , bunicii și strămoșii voștri. Luați lumină de la experții zilei și băgați în voi carne sintetică de laborator de la nenea Bil Gheitz și pudră proteică făcută din viermi, gândaci și alte insecte. Sunt mult mai hrănitoare , sănătoase și chiar gustoase. Aaaa…și urâți-vă țara , istoria, poporul, limba, obiceiurile. Slăviți Imperiul Globalist ce urmărește doar binele vostru. Slava !
Prostii gogonate ! Bunicul meu a mâncat slănină și a băut palincă pâna la 90 de ani !
Dementa, Alzheimer sunt cauzate în principal de mercurul din amalgam și vaccinuri, împreună cu aluminiul găsit în recipientele pentru alimente, ustensile de gătit și medicamente precum antiacidele. Aspirina tamponată fără prescripție medicală conține până la 44 mg de aluminiu. Medicamentele antidiareice conțin până la 600 mg per tabletă! Nu mai zic de fluorurile găsite în medicamente și apă. ,,Drug-Induced Dementia”: A Perfect Crime de Grace E. Jackson MD
Mancati lapte fara lapte din market, greieri si lacuste de la uie, carnati din resturi ,cu E-uri, luati lumina de la CNN si mancati Pepsi cu Eugenia ,ca maretul cu gura presei…Mergeti la donald si luati burgeri ca sa fiti OK.