Viața de președinte de secție de votare după alegeri

A fost chin și jale pentru președinții secțiilor de votare mai ales după închiderea urnelor. Oamenii au stat ore-n șir cu sacii plini de buletine de vot pentru predare. Astfel de situații nu s-au întâmplat undeva la Cucuieții din Deal, ci chiar în sectorul 1 al Capitalei. Mai exact, la Piața Amzei.

 

La așa organizare, nu e de mirare că mulți și-au pierdut cumpătul, iar altii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Mai ales că temperaturile de azi au depășit în aproape toată țara 30 de grade C, iar bieții oameni nici măcar nu puteau să plece de lângă saci.

Șeful AEP a explicat la B1Tv că este vorba despre un cumul de funcții, de cauze, de vinovății. „Prima, în ordine cronilogică: e un sediu pentru Biroul Electoral de sector total necorespunzător, o sarcină care revine în sarcina primarilor fiecărei localități. A doua chestiune e faptul că nu a existat o programare a venirii cu buletinele la sediul Biroului Electoral de sector. În ce privește organizarea internă în acel Birou, azi de dimineață, dincolo de cei 36 de statisticieni care ajutau și centralizau rezultatele votului, am suplimentat numărul cu 40 de statisticieni pentru a grăbi acest proces. Împreună cu Ministerul de Interne, acolo unde a fost cazul au fost montate corturi unde să poată să se adăpostească membrii Birourilor până le vine rândul. Am luat toate măsurile care depind de AEP, restul e activitatea Biroului Electoral de sector care nu e în subordinea AEP”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Se dorește cumva repetarea acțiunii de acum 4 ani pentru clotilda? Cam așa pute de la mare distanță de Romania!

  2. Deștepții care au organizat doua serii de votare(locale și europarlamentare) instantaneu nu s-au gândit la consecinte. Niste hoți care vor să rămână la ciolan!

  3. La toate astea adăugați analfabetismul funcțional. Membrii secțiilor, în frunte cu președinții, nu știu să completeze actele, formularul-proces verbal în care trebuie consemnat cate buletine de vot s-au utilizat, câte s-au anulat, cate voturi au obtinut candidatii, încât la final sa iasa „cheia”. Nu poti programa prostia, lenea, neputinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.