Clădirea fostului Hotel Melody, reabilitată. Vicepremierul Ungariei. ”Noi suntem acasă, aici, la Cluj”

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a inaugurat, vineri, clădirea reabilitată a fostului Hotel Melody din Cluj-Napoca, investiție a Guvernului de la Budapesta de aproape 7 milioane de euro și care este acum sediu pentru Universitatea Sapientia.

Semjen Zsolt a mulțumit Universității Sapientia, instituție privată de învățământ superior cu predare în limba maghiară, pentru că a cumpărat clădirea cu ajutorul financiar al Guvernului Ungariei și că reușit să o umple de ”viață”.

”Universitatea Sapientia reprezintă un proiect major al Guvernului Ungariei, fiind un susținător al națiunii maghiare. Această instituție este o parte importantă nu numai a rețelei de universități maghiare din Bazinul Carpatic, ci și a vieții universitare din România și de la nivel internațional.

Acesta a subliniat importanța învățământului în limba maternă și a precizat că nu întâmplător Guvernul Ungariei a început să sprijine construirea de grădinițe în Transilvania, deoarece educația începe de la bază, de la grădință, până la universitate.

”Noi suntem acasă aici la Cluj”, a conchis vicepremierul Ungariei.

Citeste mai mult cluj24.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

34 de Comentarii

 1. Ba FRATILOR bineintels Ca santeti acasa numai Ca trebuie sa va respectati rudele din casa,Ca noi oricum va apreciem pentru calitati si va detestam cand aberatii Dar atata timp cat nu ne deranjam si facem lucruri positive IMPREUNA si progresam in bine care.i problema? Dumnezeu cu noi si cu toti Oamenii cu bun sens si bune intentii!

 2. Bună seara!
  Politica guvernelor Romaniei pe toate coordonatele,in special dupa anul 2000 a fost si este un mare eșec! NOTA 3( trei)!
  Incompetență,Corupție si Trădare de țară! Așa a ajuns Romania o colonie in coada Europei!
  Desteapta-te române nu functionează!

 3. Inconștienți din Ministerul Învățământului, renegați care dați aprobări în Primăria Cluj Napoca și inutil pentru România și români Serviciul Român de Informații nu ați aflat că nu se faca universități noi și campusuri universitare numai hăt departe de oraș, studenții fiind o masă de manevră naivă și agresivă. Adică până ajung în oraș poliția să aibă dispozitivul desfășurat! Bine plasată în centru orașului cu grupul statuar a lui Matias peste drum noua universitate, numai ungurească, ca fi un cuib iredentist și o instituție antiromânească în forță. Și peste tot în Ardeal au plasat statui puncte de întâlnire pentru o acțiune viitoare de autonomie, anti România, iar printre români e plin de idioți utili care fie în Canada sau State fie în România nu se prezintă români ci transilvăneni. Pute de ei pe televiziuni și radio fără să le atragă atenția nimeni că fac jocul dușmanilor statalități României. Dacă Ion Iliescu și cei de atunci au salvat România de vecii care voiau să o desființeze acum nu mai avem nici o putere mare care să ne apere. Doamne ocrotește țara noastră România.

 4. „MULTUMIM Universitatea Sapientia magheara” !!….uite asa TOATA Transilvania va VOTA cu *AUR*, singurul partid PATRIOT-NATIONALIST-SUVERAN Roman.

 5. „MULTUMIM Universitatea Sapientia magheara” !!….uite asa TOATA Transilvania va VOTA cu *AUR*, singurul partid PATRIOT-NATIONALIST-SUVERAN Roman.

 6. Inca o neobrazare tipic ungureasca: ”Noi suntem acasă aici la Cluj”. Daca ar fi spus ”Noi suntem ca acasă aici la Cluj” as mai fi inteles.

 7. Al doilea din stanga e ,,Sfantul,, ?

  I-a alunecat aureola !

 8. Cu clujeni paratzi ca Boc si restul mocanilor din padurile din jur facuti oraseni peste noapte, Clujul va ramane mereu Kolozsvar. Astia si la a treia generatie vor tine masinile in drum iar porcul in garaj.

 9. Sunteți, probabil, doar unii dintre voi, chiar „acasa” dar sa va între bine la tărtăcuță, că stăpâni nu sunteți și nici nu veți fi niciodată aici!

 10. Bineinteles ca Ungaria e ca acasa in Transilvania, din moment ce ardelenii se cred superiori miticilor, care i-au eliberat de sub jugurile austro-ungar si horthist. Din nefericire pentru ei, exista o probabilitate foarte mare sa mai stea o data, ca nu s-au invatat minte!

 11. Si populatia vorbitoare de maghiara tot scade…Daca vrei sa muti populatie dinspre ungaria, ce faci acolo? Grea dilema. Pai ce i mai ramine lui orban e ceea ce repudiaza: singe proaspat din import…Ce veti face cind veti iesi din ue? Nici la asta nu v ati gindit. Ar fi cazul.

 12. Acest, Semjen Zsolt, este banditul care umbla calare prin Miercurea Ciuc, pe un armasar negru tinut de dirlogi, pentru securitatea banditului, de presedintele consiliului judetean Covasna. De ce nu este arestat si declarat persoana non grata. Alo, domnule Victor Orban, mai ai multi pe langa tine ca acest dusman periculos pentru Statul Roman. Vad ca de Katalina te-au scapat altii. Stim ca si tu esti un sovin si un iredentist nenorocit, iar „Sapientia” este un cuib de spioni si ucigasi ai Romaniei, dar o facem pe prostii…?! Asadar, ce cauta nenorocitul asta prin centrul Transilvaniei fara catuse la maini…?! Ai, ?! Mai tare ca nu v-am auzit ?!

 13. cauta ceea ce in final va gasi indiferent cita protectie vor avea… nimic mai mult!

  fiecare pasare pe limba ei piere…

 14. Romînu, chiar analfabet funcțional, chiar de nu o pricepe, dar instinctiv simte că in Transilvania nu este acasă.. Practic nu are istorie in Transilvania.. Cît despre administrare, clar e doar jaf și mizeria tipică a valahului primitiv venitură cu exact acest scop, de jaf.

 15. Mai deschideți și voi câte ceva p’ici-colo, nu numai punga altora.

 16. Cind stapanul nu-i acasa( Romania), guzganii(ungurii de la Budapesta) joaca pe masa. Aferim Boc efendi!!!

 17. Iar noi trebuie acum sa le raspundem prin renovarea UBB ! Cu 14 milioane de euro ! Platiti de la Bucuresti !

 18. Păi, Mafia naționalistă măgară funcționează, exact ca Mafia trădătoare română. Rezultatele se văd în fiecare zi. Primii se consolidează, ceilalți se destramă.
  Cine mai protejează România? Normal ar fi ca statul prin structurile de forță să o facă…. Dar, din păcate majoritatea din conducători sunt trădători sau nu le pasă! Pe mâna noastră pierdem, străinii doar ne ajută 🙈

 19. Taie panglica cu o foarfeca romaneasca . Cred ca a durat o jumatate de ora…

 20. h a r d i e l i e n i , ce mai asteptati de la slugile tradatoare? Inca o cizma pe grumaz.

 21. Mda! Periculos moment! Usor, usor, Imperiul Austro-Ungar se reformateaza. Ce zambete! Ce nuante! Pentru asta tipa in cor idiotii din clasa politica romaneasca impotriva miscarilor de extreme dreapta? Chiar trebuie sa suportam degringolarea nepatriotica a neamului doar de dragul unui neomarxism impus de straini?

 22. David baron Urs de Margina ! Acesta e adevaratul Mare Urs ! Actualul e o imitatie ieftina si decadenta…

 23. Nici 0,5 % nu mai sunteți din ce ați fost!! Chiar daca te ascunzi dupa un nikname…dupa idei tot UDMR-ist esti!!Biologia moleculara o sa va rupă gura !! Încă de prin sec XI nu mai sunt urme de maghiari asiatici, conform profilului genetic.. Sunteți de fapt miște români maghiarizati, slovaci maghiarizati, sârbi maghiarizati, germani maghiarizati!! Cat despre iredentismul vostru..se încadrează în curentul rusesc..cacdivsia vor sa fie din nou ce au fost….o „închisoare a popoarelor”!!!!
  P.S. comentariul tău denota și complex de inferioritate și anacronism!! În concluzie!!! Sa va fie frica de Genetică!! O sa va dovedească cine sunteți cu adevarat!! Adică nu maghiari!!

 24. Pe vremea Imperiului , Ministerul de Finante de la Viena aloca pentru Bucovina sume de 2,5 ori mai mari decat contributia bucovinenilor la bugetul comun. La fel, in Galitia si Dalmatia, alte doua provincii emergente.

 25. Ce-ar fi sa punem pe frontispiciu o …opinca ? O asemenea carte de vizita n-ar putea fi ignorata. Iar protectia mediului ? Un fleac !

 26. “Guvernul Ungariei a început să sprijine construirea de grădinițe în Transilvania, deoarece educația începe de la bază, de la grădință, până la universitate.” Deci copii de unguri din România făcuți cetățeni ai Ungaria din perioada de gestație nu a voie să afle depre România și să contact cu dascăli români. Aceștia să învețe cu dascăli unguri, școliți la Ungaria și, și pe teritoriul României în instituții de învățământ proprietatea Ungariei. Sigur domnul Kelemen Hunor ca viitorul ministru al învățământului va legifera ca statul România să finanțeze acești dascăli unguri trimiși să ucidă inocența și prietenia dintre copii români și unguri și să inocularea șovinismul și revizionismul hortist.
  Domnule Nistorescu era mai puțin bruiată Vocea Americii și Europa liberă în anii 60 decât comentariile despre sfidarea și acțiunile revizioniste ale oficialilor Ungariei în Transilvania, acesta fiind a treia încercare de comentariu despre trădătorii de țară care permit pașii pentru dezmembrarea României.

 27. Eu zic sa grabim cu infrastructura si autostrazile in transilvania facute cu bani de la miticii din sud ca sa nu se separe oamenii aia fara autostrazile gata. Dupa aia om face si una pe valea prahovei ca avem tot timpul.

 28. 08:49 vezi sa nu te trazneasca urmasii celor de la Ip si Traznea aceeasi aroganta i-a pierdut pe cei 100.000 de unguri in anul 1241 in fata mongolilor

 29. Poate , DACA , ár da banki( din impozitele platite) ptr sezamintele de cult maghiare, pentrun monumentele maghiare , Románia, nu ár fii nevoie de banii de la mafiotul de Orbán Viktor.si ár intelege minoritarul ca este acasa, nu i sar duce banii lá Bucuresti sí niika nu ar veni inapoi.

 30. Românul, pricepe (ISTORIC) că in Transilvania a fost si este acasă (DINTOTDEAUNA) si MAJORITAR:
  903 AD. Populatia gasita de unguri la venirea in Transilvania: „Quia essent blasij [MAJORITARI] et sclaui” (Gesta Hungarorum).

  Românul, instinctiv simte (GENETIC si POPULATIONAL) că in Transilvania a fost, este si va fi acasă (DINTOTODEAUNA si INTOTDEAUNA) si MAJORITAR:
  An Total Români Unguri Germani Note
  1730 ~725,000 57.9% 26.2% 15.1% Austrian statistics
  1850 1,823,212 57.2% 26.7% 10.5% Austrian statistics
  1869 4,224,436 59.0% 24.9% 11.9% Austro-Hungarian population census
  1880 4,032,851 57.0% 25.9% 12.5% Austro-Hungarian population census
  1900 4,840,722 55.2% 29.4% 11.9% Austro-Hungarian population census
  1910 5,262,495 53.8% 31.6% 10.7% Austro-Hungarian population census
  1919 5,208,345 57.3% 25.5% 10.6% Romanian statistics
  1920 5,114,214 58.3% 26.7% 9.7% Romanian statistics
  1930 5,548,363 57.8% 24.4% 9.8% Romanian population census
  1948 5,761,127 65.1% 25.7% 5.8% Romanian population census
  1992 7,723,313 75.3% 21.0% 1.2% Romanian population census
  2002 7,221,733 74.7% 19.6% 0.7% Romanian population census
  2011 6,789,250 70.6% 17.9% 0.4% Romanian population census

 31. Românul, pricepe (dpv. GENETIC) că in Transilvania a fost si este acasă (DINTOTDEAUNA) si MAJORITAR:
  DOVADA PALEO-GENETICA, lucrarile stiintifice recente de Arheogeneza/Paleogeneza DNA [de ex. PLOS ONE. Public Library of Science (PLoS). 10 (6), June 8, 2015], care DOVEDESC (STIINTIFIC) ca populatia noastra ACTUALA Româneasca … este exact ACEEASI ca si populatia noastra straveche neolitica/Neolitiocul Mijlociu si Tarziu si Eneolitic (M_NEO) (5500–4500 BC) (culturile Boian-Zau (Muntenia, Moldova, Dobrogea), Gumelniţa (Muntenia), Decea Muresului (Transilvania), Copaceni (Transilvania)/siturile arheologice neolitice din Iclod, Vărăşti, Curăteşti, Sultana-Valea Orbului, Sultana-Malu Roşu).

 32. Românul, pricepe (dpv. ARHEOLOGIC) că in Transilvania (si in orasul Cluj-Napoca) a fost si este acasă (DINTOTDEAUNA) si MAJORITAR:
  Repertoriul Arheologic Naţional (RAN), Municipiul Cluj-Napoca – 44 de situri arheologice, dintre care:
  54984.05 Aşezarea neolitică de la Cluj-Napoca – Strada Fântânele. Aşezare Neolitic timpuriu (Starčevo – Criş/(6200-4500 BC).
  54984.04 Aşezarea neolitică de la Cluj-Napoca-Piaţa Victoriei. Aşezare Neolitic (Iclod/(5300-4200 BC).
  54984.02 Situl arheologic Oraşul antic Napoca de la Cluj-Napoca – Piaţa Muzeului. Aşezare Neolitic (Cheile Turzii; Petreşti-Iclod), Hallstatt, La Tène (dacica, sec. III-I BC), Epoca romană (sec. II-III), Epoca migraţiilor (sec. II-IV AD), Epoca medievală timpurie (sec. VIII-IX).
  54984.09 Situl arheologic de la Cluj-Napoca – La Stăvilar. Aşezare Neolitic timpuriu (Starčevo – Criş), Epoca bronzului timpuriu (Coţofeni), Hallstatt, La Tène (dacică, sec. II BC), Epoca romană, Epoca migraţiilor.
  54984.205 Aşezarea hallstatiană fortificată de la Cluj – Strada Câmpului FN. Aşezare fortificată Hallstatt (cca. 1000 BC), Epoca migraţiilor (sec. IV-VI AD).
  54984.218 Aşezarea de epoca fierului de la Cluj-Napoca – Sinitău. Aşezare Hallstatt (Gava, sec. VIII-VII BC), La Tène (dacică, sec. II BC).
  54984.16 Oraşul roman Napoca – str. Deleu. Aşezare Epoca romană (sec. II-III AD).
  54984.12 Situl arheologic de la Cluj-Napoca – Someşeni – Băi. Aşezare La Tène (geto-dacică, sec. II BC- II AD), Epoca romană (sec. II – III AD).
  54984.08 Necropola germanică de la Cluj-Napoca – La Cărămidărie. Necropolă Epoca migraţiilor (Sântana de Mureş, sec. VI AD).
  54984.06 Necropola din epoca migraţiilor de la Cluj-Napoca – Strada Coposu Corneliu. Necropolă Epoca migraţiilor (sec. V – VI AD) .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.