Vicepreședintele PNL dă tonul. ”Păcălit de PSD!”

Vicepreședintele PNL Adrian Cozma a fost întrebat cum i se pare situația în care se află România, acum, în a cincea lună la rând cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană.

”Din păcate, PSD ne-a păcălit din nou și acum PNL vede asta, noi cu toții vedem asta, cel puțin asta e părerea mea”, a spus Adrian Cozma, la B1 TV.

„Deloc nu mi se pare în regulă și aici aș puncta foarte clar. Inflația ridicată este datorită măririi salariilor în diverse ramuri, inclusiv a salariului minim pe economie.

E clar că măsurile fiscale nu au fost eficiente și producția industrială nu a crescut în ritmul salariilor și toate astea pentru că PSD și-a pregătit alegerile.

Electoratul PNL, mai sensibil la Codul Fiscal, a fost evident profund nemulțumit și chiar mărirea salariului minim a descurajat întreprinzătorii privați, a insistat Cozma.

”Din păcate, PSD ne-a păcălit din nou și acum PNL vede asta, noi cu toții vedem asta, cel puțin asta e părerea mea, și nicio restructurare de cheltuială publică, nicio reducere de personal bugetar, nimic, deși știți foarte bine că domnul Ciolacu ne promitea o revoluție în sistemul bugetar pentru diminuarea cheltuielilor, însă, pericolul este și mai mare, pentru că azi datoria publică a depășit 52 % din PIB. Corelat cu inflația și majorarea pensiilor în septembrie va duce, evident, la creșterea deficitului bugetar, care, oricum, în afară de ceea ce ne-am angajat, despre tranșa a treia din PNRR, iarăși nimeni nu ne spune nimic”, a conchis vicepreședintele PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

  1. Mai rumune, cresterea Salariilor a insemnat cresterea PIB – ului. Cresterea PIB -ului inseamna reducerea procentului datoriei externe raportata la PIB… Care e azi de 51 la suta, deci Romania nu sta rau la acest capitol…Faptul ca PIB creste fara ca rumunu sa fabrice macar o cazma sau niste tenisi, asta e problema dezindustrializarii Tarii provocata in primul rand de rascoala din 1989 si de PNL….In Romania Liviu Dragnea a inteles primul cum creste PIBU in Ungaria. Prin Liviu Dragnea Romania si – a dublat PIB ul in 5 ani, a depasit indicatorii macroeconomici ai Ungariei. Cu asta va laudati azi. Inflatia mentine pline rafturile la hipermarketul NATO. Si cu asta va laudati. Ca nu vin ziarele sa vada cum traiesc romanii care nu au hipermarket.

  2. Acest ticalos este de fapt UDMR-ist ! A facut totul pentru ca Satu Mare sa aiba primar udmr-ist ! Un ticalos….

  3. Gândire de lingău! Cum adică, inflația creste daca creste salariul sau pensia? Ăștia sunt tâmpiți si cretini! Daca cresc aceste două categorii, crește și bugetul de stat, nu cresc astea, nici bugetul de stat nu aduna bani pentru că există limită minimă pentru a trai in sărăcie in Romania!

  4. Ha, ha! Mă amuz ca să nu zâc ingrozăsc, de expertiza economică a comentaciluor di pe forum…

  5. Șuparati de si din propria prostie bazată pe escrocherii si minciuni, nicidecum din cauza PSD-stilor!

  6. Daca este lingau atunci este sigur PDL-ist. Asa si este,desi nu scrie in cv baiatul a fost un pedelist activ de-al lui Petrov.

  7. Nu mă lăsați sa editez,nu editez.Securitatea politica a reînviat în România.Gr-alul politizat Ciuca discriminează rezerviștii militari la pensii,cum sa mai fie votat președinte Ciuca,daca coloana armatei romane este discriminată,mințită,furata,de parcă aleșii noștrii politici executa ordinele lui Putin pentru destrămarea armatei romane,lipsind-o de venituri,mărind discriminările și nedreptățile între rezerviștii militari,abandonati, fara mobilizare pentru pregătire și instruire,fara armament,împotriva inamicului aflat la circa 300 km distanta fata de granita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.