Victoria lui Buzatu. Probe-cheie ale DNA, scoase din dosar

Fostul baron PSD Dumitru Buzatu, acuzat că a primit o mită de 1,25 milioane de lei, a obținut o victorie importantă în instanță, anume excluderea din anchetă a mai multor înregistrări-cheie depuse de DNA ca probe. Decizia aparține Tribunalului Vaslui, județul pe care acesta l-a condus timp de 30 de ani. DNA are termen până pe 10 mai să anunțe dacă vrea înapoi dosarul pentru a-l completa sau își menține acuzațiile și probele trimise instanței. Decizia Tribunalului poate fi contestată în termen de 3 zile.

Probe din ancheta ce-l vizează pe Buzatu, eliminate de Tribunalul Vaslui

Judecătorul de cameră preliminară a Tribunalului Vaslui a admis, luni, o parte dintre excepțiile invocate de avocații lui Dumitru Buzatu, informează HotNews. Magistratul a eliminat din anchetă o parte din probe, după ce avocații au argumentat că acestea au fost obținute cu încălcarea normelor.

De exemplu, a fost eliminată interceptarea lui Buzatu în arestul poliției, avocații invocând că DNA nu ar fi avut mandat. El fusese interceptat în timp ce i se destăinuia fostei secretare că nu-și regretă fapta, ba chiar crede că i s-a întins o capcană: „Nu am să-mi schimb eu natura mea acuma din cauza că-s mulți nebuni pe lumea asta”. Înregistrările mai arătau că Dumitru Buzatu influențează martorii și caută răzbunare după ce a fost arestat.

O altă înregistrare exclusă din dosar vizează o întâlnire între omul de afaceri Emil Savin și Dumitru Buzatu. Întâlnirea ce a avut loc pe 7 septembrie, anul trecut, în biroul acestuia din urmă de la CJ Vaslui.

Potrivit înregistrării, Buzatu îl asigură pe Savin de susținerea sa, afirmând că „de fiecare act l-am tras cu dinții de la dânșii” pentru a deconta suma de 15 milioane de lei firmei lui Savin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

14 Comentarii

 1. Ai trebuie eliminat și suma din geanta, respectiv portbagaj, e acțiunea DNA și infractorul e curat că lacrima, o să îl vedem pe tv aruncând vinovații peste tot și cerând daune uriașe!

 2. „Dumitru Buzatu influențează martorii și caută răzbunare după ce a fost arestat”
  -procuroarea care l-a umflat la flagrant
  are acelasi profil naso-bucal cu tiriplicu asta,
  or fi rude!
  (seamana leit cu profilu nazo-bucal a lu birchall,
  ca tot veni vorba de regiunea aia din Moldova)

 3. Cine e de vină că procurorașii cu facultăți la artifex, ecologică sunt promovați și nu sunt în stare să respecte calea legală?
  Pițu (cu facultatea prin coteț), Uncheșelu (arbitru de fotbal), covesi (care nu a depășit nota 7 la vreo materie), portocală, Eva, ăla care o mai caută și acum pe Elodia, ăștia sunt procurorii pregătiți să întocmească dosare.
  E de mirare că mai trec de instanță câteva dosare, asta prin intervenția statului paralel!

 4. Păi ce n-ați înțeles,proștilor ??!!!Avem de-aface cu o înscenare,fapta nu există,la fel ca în cazul lui Blaga,Ioan Oltean etc. !Doar fraierii fac pușcărie!!

 5. Nea Buzatu știe multe! A împărțit și la alții! In scurt timp e liber! Trăiască democrația românească.🤪O tara că afară😀Mergeți la vot! Nu veti schimba nimic!O tara pierduta.

 6. @Marinarul

  -Cel ales pe data de 9 este este geniul.
  Poate nu sunt conștienți toți de intelectul lor incredibil,
  dar s-au născut cu capacitatea unui adevărat geniu. Înțelepciunea și cunoașterea …

 7. Stat securișt in care interceptările se fac fără mandat

 8. mai mira ceva? Ca maine se inscrie si arestatul asta in alegeri! Ce drepatate avea Petre Tutea…

 9. E clar e un excroc care și a luat șpăgi de unde a nimerit !
  Problema e cu cei care au strâns probele …ori nu se pricep ori anume au fost efectuate înregistrările pe lângă cadrul legal, tocmai ca ulterior sa poată sa conteste probele. Exact ca în cazul complexelor de judecata din trei și nu din cinci….și toți au scăpat în loc sa se rejudece cu complet de 5…..

 10. Din nou neprofesionistii din DNA si-au dovedit incompetenta. De fapt nu ei ci securistii care le-au regizat ‘flangrantu”. Protocolul Koldea_Kovesi care-i salva mereu nu mai functioneaza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.